- Håper Obama vinner

 
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pI dag går millioner av amerikanere til urnen for å stemme på hvem de vil ha som USAs 44. president. Men også artikkelforfatterens snart nitti år gamle bestemor i Tromsø lar seg engasjere.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun var 23 år da Franklin D. Roosevelt kom med de berømte ordene 'Look to Norway'. I kveld vil den snart nitti år gamle tromsødamen Inger Graff se spent mot USA for å se hvem som skal styre landet de neste fire årene.

Selv håper hun på Obama.

- Han er jo meget veltalende. Pen å se på er han jo også, og så er han intellektuell. Det kan kanskje tale mot hans fordel i USA, hvor man ikke alltid skal være så intellektuell, sier hun til ABC Nyheter.

For det er ikke bare amerikanere som engasjeres av valget i USA. Hjemme hos Inger Graff går det lite i strikking og kremfløte som hos pensjonister flest. Hun er mye mer opptatt av Barack Obama, John McCain, Sarah Palin og den politiske satirikeren Jon Stewart.

I et forsøk på å få historiske perspektiver og gammel visdom tok artikkelforfatteren videokameraet med seg til Tromsø for å høre på sin gamle bestemor.