Palin og Diana i slekt

<p>Foto: Reuters<br></p>
Foto: Reuters

<pRepublikanernes visepresidentkandidat Sarah Palin er i slekt med både prinsesse Diana og tidligere president Franklin Roosevelt. </p

Om det perifere slektskapet vil føre til noen ekstra stemmer er vel tvilsomt, men ifølge nettsiden Ancestry.com er Alaska-guvernør og republikanernes Sarah Palin ellevtemenning med avdøde prinsesse Diana.

I tillegg er Palin tiendemenning med tidligere president Franklin D. Roosevelt.

Det er slektsforskere i Provo, Utah, som har klart å grave opp det fjerne familiebåndet, melder Reuters.

Det er ikke første gang slektskap har blitt tema i den amerikanske valgkampen. I fjor hevdet Lynne Cheney at hennes ektemann, nåværende visepresident Dick Cheney, er en fjern slektning av Demokratenes Barack Obama.

Andre slektsforskere har også klart å kople Obama med den ikke ukjente skuespilleren Brad Pitt.

- Når du har røtter som strekker seg langt tilbake i den amerikanske historien, så er det stor sjanse for at det vil dukke opp noen berømtheter, forteller familiehistoriker Megan Smolenyak i Ancestry til Reuters.

- Vi har alle millioner av menninger der ute. Hemmeligheten er å finne den lille linken som kan resultere i oppdagelser som at Sarah Palin er i slekt med Roosevelt eller Diana, sier hun.

Ifølge Ancestry.com skal Palin og prinsessen begge være etterkommere av en mann ved navn John Strong og hans kone Abigail Ford. Ford ble født i England i 1605, men emigrerte senere til Amerika hvor han døde i Massachusetts i 1699.

Slektskapet mellom Palin og Roosevelt er gjennom den felles forfaren John Lathrop, som ifølge samme nettsted ble født i England i 1584, men som også utvandret til Amerika og slo seg ned i kolonien Massachusetts hvor han døde i 1634.

Ancestry.com skal ha registret 7 milliarder mennesker i sine arkiver.

Personvernpolicy