Bindersmannen bytter igjen

Kyle MacDonald og samboeren poserer foran huset han byttet til seg for en helt vanlig rød binders. Bindersen på bildet samsvarer ikke med den originale bindersen. Foto: Privat.
Kyle MacDonald og samboeren poserer foran huset han byttet til seg for en helt vanlig rød binders. Bindersen på bildet samsvarer ikke med den originale bindersen. Foto: Privat.

Han startet med en rød binders og byttet til seg et hus for to år siden. Nå vil Kyle MacDonald bytte videre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slik var byttene:

En rød binders - en penn som ser ut som en fisk - et dørhåndtak - et stormkjøkken - en generator - fullt ølfat og fest - snøscooter - en reise til Yahk - en van - platekontrakt - ett års opphold i Phoenix - en ettermiddag med Alice Cooper - en KISS snøkule - en rolle i en film - hus i Kipling Saskatchewan i Canada.

Nå vil den kanadiske 28-åringen bytte bort huset.

Les mer om prosjektet her: One red paperclip.

Hvor langt kommer man med to tomme hender pluss en rød binders?

Spør du Kyle MacDonald, vil svaret trolig være et hus.

Sommeren 2005 startet den kanadiske 28-åringen en omstendelig bytteprosess oppover verdiskalaen, basert på Bigger or Better, en lek han ofte lekte som barn.

– Poenget i denne leken var å starte med en liten gjenstand og så bytte seg videre oppover til andre gjenstander som er større eller bedre, forklarer Kyle MacDonald til ABC Nyheter.

Den røde bindersen han startet med for tre år siden ble raskt byttet inn i en penn som lignet litt på en fisk. Pennen byttet han videre mot et dørhåndtak som han igjen vekslet inn i et stormkjøkken. Og trolig med litt ekstra drahjelp fra all oppmerksomheten prosjektet skapte kom han i mål etter kort tid.

Ett år og tretten bytter senere kunne Kyle inkassere gevinsten sin: Han byttet bort en filmrolle med et vaskeekte hus i den kanadiske småbyen Kipling.

Det er dette huset som nå skal byttes videre.

– Jeg har ingen annen motivasjon for å bytte vekk huset enn at jeg er nysgjerrig på hva jeg kan få for det. Det er veldig spennende, nesten som et mysterium, forteller Kyle.

Hvem som skal overta huset, og hva han vil bytte det mot bestemmer han først 12. juli.

Mye oppmerksomger
Kyle har ikke selv rukket å bo så mange måneder i huset etter at han overtok det for to år siden.

Kyle MacDonald startet med en binders og byttet til seg et hus i kanadiske Kipling. I fjor avduket byen det de mener er verdens største binders. Nå vil Kyle bytte huset i noe annet. Foto: Privat.Kyle MacDonald startet med en binders og byttet til seg et hus i kanadiske Kipling. I fjor avduket byen det de mener er verdens største binders. Nå vil Kyle bytte huset i noe annet. Foto: Privat.

Mye av tiden har han nemlig brukt på å reise rundt i verden. Dessuten har han skrevet bok om bytteprosjektet sitt, og samarbeidet med produksjonsselskapet Dreamworks for å se på mulighetene om å lage en spillefilm av bindersbyttingen.

– Jeg ble nesten slått i bakken av all oppmerksomheten jeg fikk på grunn av denne bindersen. Til og med Volkswagen tok turen hit for å lage bilreklame, forteller Kyle og innrømmer at prosjektet også har gitt ham mulighet til å svare noe annet enn «jeg vet ikke» når folk spør han hva han jobber med.

Hva sier du nå da?

– Trading, kanskje. Og så kan jeg si at jeg engang byttet til meg et hus med en rød binders.

Og hva svarer du til folk som tilbyr deg en binders for huset du nå skal bytte?

– Til dem vil jeg si «fortell meg mer om den der bindersen!» ler Kyle, før han legger til at han er åpen for alle bytter og ikke er ute etter noe spesielt.

Tips
Kyle MacDonald har følgende tips til eventuelle andre som ønsker å snuse på byttesamfunnet og unngå fellen til Per Spellmann, som byttet fela si i ei ku og deretter angret bittert:

– Start smått, tenkt stort og ha det gøy. Og selv om jeg begynte med en binders, betyr ikke det at bindersen er brukt opp. Folk er fri til å bytte akkurat det de vil!

Personvernpolicy