Se så fine geiter

Se så fine geiter
Se så fine geiter

Her er geitenes egen skjønnhetskonkurranse.

En geit er kanskje ikke det første du får opp på netthinnen når du tenker på estetikk og klassisk skjønnhet. Det er vel noe med horn og skjegg som ikke helt passer inn i vår vestlige oppfatning av hva som er vakkert.

Men i Saudi Arabia er geiten så populær at det arrangeres egne skjønnhetskonkurranser for dem.

På Mazayen al-Maaz-festivalen i Saudi Arabias hovedstad Riyadh går de fineste geitene for så mye som 350.000 kroner stykket. De utstilte geitene på festivalen har blitt fløyet inn fra hele gulfregionen hvor de trekker til seg utallige skuelystne.

Spesielt populær er en type damaskgeit, som med sin flatklemte snute og underbitt trolig også makter å fremkalle et og annet smil hos publikum.

– Damaskgeitene er først og fremst vurdert ut fra ansiktstrekkene, forklarer Mohammed al-Umair, en av dommerne i skjønnhetskonkurransen til nyhetsbyrået Reuters.

Den spesielle skjønnhetskonkurransen har lang tradisjon i kongedømmet, og den karakteristiske damaskgeiten har hatt en viktig plass i tradisjonell arabisk nomadisk livsstil og økonomi.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus