Junis rareste festivaler

Det går fint an å kombinere gressklipping med kappløp. Her fra fjorårets gressklippekonkurranse i engelske Hamstreet. Foto: The British Lawn Mower Racing Association.
Det går fint an å kombinere gressklipping med kappløp. Her fra fjorårets gressklippekonkurranse i engelske Hamstreet. Foto: The British Lawn Mower Racing Association.

Festivalsommeren består ikke bare av konserter og hudkremer solgt fra bod. Det handler også om jodling, gressklipperkappløp, neslespising og surfing for hunder. Her er noen av sommerens merkeligste fe

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mesterskap i gressklipper-kappløp (7/6 - 8/6 2008)
Hamstreet - Storbritannia.
Gressklipping kan være så mye mer enn bare å klippe gresset. Det fant iren Jim Gavin ut i 1973, da han hoderystende konkluderte at vanlig motorsport er for dyrt - men at kappløp med gressklippere både er billig og tilgjengelig. Gressklipperkappløpet i Hamstreet samler eksentriske gressklippere fra hele Storbritannia - som muligens håper at mesterskapet en gang vil overta statusen til Wimbledon.

Robotlekene (13/6 - 15/6 2008)
San Francisco - USA.
Midt i måneden arrangeres verdens største mesterskap for roboter i San Francisco. Robotlekene består av flere konkurranser, som for eksempel bryting, robot-sumo, klatring, hockey. Med Lillestrøm Sportklubbs elendige resultater den siste tiden kan jo muligens robotfotball være noe å tenke på. Om RoboCop står for sikkerheten for hele arrangementet sier arrangørene ingenting om.

Harleydagene i Hamburg (20/6 - 22/6 2008)
Hamburg - Tyskland.
Harleydagene i Hamburg er Europas største motorsykkelfestival. Det er ventet av rundt 50.000 lærkledde motorsyklister vil komme susende på motorbeistene sine fra hele Europa den femte gangen denne gigantiske Harleyfesten arrangeres. Sammenkomsten vil garantert fascinere motorsykkelentusiaster, og muligens skremme unna mange bestemødre.

Nasjonal ropekonkurranse (21/6 2008)
Spivey's Corner, USA.
Dette er konkurransen for alle som liker utestemmen bedre enn innestemmen. Denne vesle byen i Nord Carolina håper å trekke til seg de mest høymælte menneskene fra verden til en nasjonal og internasjonal skrikekonkurranse. Vær obs på at Spivey's Corner, som arrangerer mesterskapet, bare har rundt 450 innbyggere. Skulle du altså slite med å finne byen på kart, kan du sikkert bare gå etter lyden.

Verdensmesterskapet i neslespising (21/6 2008)
Marshwood - England.
Både neslesuppe og neslete kan være beroligende og godt. Men hva sier du til å fråtse i deg så mye brennesle som mulig, uten en gang å få noe flytende å skylle det ned med? Om du synes tanken er forlokkende, bør du ta turen til Marshwood, England. Her har nemlig verdensmesterskapet i neslespising vært en årlig begivenhet siden 1986, da en uenighet mellom to bønder ble løst gjennom mest mulig inntak av denne brennende planten.

Sveitsisk mesterskap i jodling
(26/6 - 29/6 2008)
Lucerne - Sveits.
Du trodde kanskje at jodling var ut? Haha, jeg må le for det er det i hvert fall ikke. Hvert tredje år samles nemlig de flinkeste jodlerene i Sveits for å jodle så lange de er i det nasjonale jodlemesterskapet. Er du virkelig sugen på fakta, kan det nevnes at jodling opprinnelig startet i Østerrike som en enkel form for kommunikasjon mellom fjelltoppene. Men etter hvert som tiden gikk, har denne kommunikasjonsformen utviklet seg fra å bringe budskap om at kaffen er klar, til å bli en kunstart som har spredd seg til resten av Alpene. Forløperen til sms kan du høre i Lucerne i Sveits i slutten av juni.

Surfemesterskap - for hunder (28/6 2008)
Imperial Beach - California USA.
Er du en hund etter surfing er det vel og bra. Men har du en hund som surfer, er det enda bedre. Da kan du nemlig delta i dette store mesterskapet for surfehunder. Surfeglade hunder kommer i flokk fra hele Amerika for å delta i det som vel må være en av de kuleste konkurransegrenene en hund kan delta i. Mesterskapet består av tre kategorier: Surfing for små hunder. Surfing for store hunder. Og tandemsurfing for hunder og hundeeiere.

Enda flere snodige festivaler finner du på nettsiden WhatsOnWhen.

Personvernpolicy