Søker om statsstøtte

<p>Illustrasjonsfoto: Colourbox.com</p>
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

To bloggere har søkt Kulturdepartementet om «blogglønn», og mener at en slik ordning bør etableres på linje med kunstnerlønn.

Begge søkerne – en mann og en kvinne – har fått avslag på sine søknader, sendt på e-post til departementet.

Den ene søkeren argumenterer i søknaden med at aktive bloggere som kan vise til en viss produksjon, bør tilgodeses med blogglønn på linje med kunstnerlønn. Den andre argumenterer med at hun hver uke har cirka 150 lesere innom sin blogg, og at tallene øker hver uke. Hun håper at blogglønn vil gjøre det litt mer lønnsomt å bruke så mye tid på denne virksomheten.

Kulturdepartementet opplyser at departementets midler i hovedsak er bundet opp i faste tiltak, og at departementet ikke disponerer midler som kan benyttes til «blogglønn».

I svaret viser departementet til forskriften om statens stipend og garantiinntekter for kunstnere. Der går det fram at garantiinntekt kan tildeles yrkesaktive kunstnere som gjennom noen års virksomhet har ytt en kvalitetsmessig verdifull innsats. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus