Meny

Homofile parforhold like stabile som heterofile

Homofile parforhold er like stabile og lykkelige som de heterofile, viser to nye studier. Og lesbiske kvinner er flinkest til å løse konflikter.

Det finnes mange myter og fordommer om mennesker med homoseksuell legning, blant annet at homofile parforhold er mindre stabile. Men ifølge studiene som nylig er publisert i tidsskriftet Developmental Psychology, er dette feil.

30 par med homoseksuelle og 30 lesbiske par ble sammenlignet med 90 gifte og ugifte heterofile par. Alle disse forholdene var godt etablerte, men de amerikanske forskerne inviterte også nyetablerte heterofile par med i undersøkelsen.

Deltakerne måtte svare på en rekke detaljerte spørsmål, som skulle avsløre hvordan samlivet fungerte i det daglige, og hvordan de taklet konflikter.

Da resultatene ble analysert, viste de svært små forskjeller mellom de tre gruppene.

Dårligst til å kommunisere og løse konflikter var de nyetablerte, heterofile parene. De homofile deltakerne rapporterte om færre konflikter og større hengivenhet overfor partneren enn de gifte parene. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus