Meny

Slik trodde de fremtiden skulle bli

I framtiden kommer flygende farkoster til å dominere luften. Slik så i hvert fall folk for hundre år siden for seg at år 2000 ville bli. Illustrasjonsbildet er fra et fransk postkort fra 1910.

I år 1900 prøvde et magasin å se inn i framtiden for å beskrive år 2000. Her er hva de så for seg.

I morgen går 2007 over i historien, og inn døren kommer framtiden i form av et flunkende nytt 2008. Hva det nye året vil bringe av tekniske nyvinninger og vitenskapelige oppdagelser vet vi ikke før vi igjen står på terskelen til et nytt år og skuer bakover.

For slik er det med framtiden. Den er ikke så lett å si noe om før vi har den bak oss. Syv år uti det nye millenniet har vi sett lite til de rullende fortauene og hushjelprobotene vi for noen tiårsiden trodde skulle dominere vår hverdag.

Ei heller har vi sett de undersjøiske byene, de flygende bilene eller måneheisen som skulle kunne bringe oss dødelige jordboere opp i verdensrommet på null komma niks.

Til gjengjeld har framtiden gitt oss både internett, mobiltelefon og minnebrikker som kan lagre hele bokhyllen din. I tillegg har årenes gang så snilt utryddet flere sykdommer som tidligere tok livet av millioner av mennesker.

Spådommer for år 2000

I desember år 1900 prøvde magasinet The Ladies Home Journal å se hundre år inn i framtiden. I artikkelen «What may May Happen in the Next Hundred Years» beskrev forfatter John Elfreth Watkins hvordan ekspertene trodde millenniumsskiftet ville fortone seg.

Store luftskip vil frakte passasjerer over lange distanser. Illustrasjon fra et fransk postkort fra 1910.Store luftskip vil frakte passasjerer over lange distanser. Illustrasjon fra et fransk postkort fra 1910.

«Disse profetiene kan virke utrolige, nesten umulige. Men de har kommet fra de mest skolerte, klokeste hodene innenfor vitenskap og forskning. Jeg har spurt ekspertene innenfor hvert fagfelt om hvordan de ser for seg verden før 2001. Svarene de ga, har jeg transkribert nøyaktig», skrev han i sin innledning til artikkelen.

Her er spådommene han fikk.

Spådom 1:
Innbyggertallet i USA vil ha vokst til et sted mellom 350 og 500 millioner mennesker. Nicaragua har bedt om å være med i Amerikas forente stater, og Mexico følger etter. Fordi Europa vil prøve å legge under seg store landområder sør for USA, vil flere land i sør- og mellom-Amerika ønske å melde seg inn i Amerikas forente stater.

Spådom 2:
Amerikanerne vil i gjennomsnitt være fem cm høyere enn i dag. Denne veksten vil først og fremst skyldes bedre helse grunnet forbedret medisin, kloakksystem, kosthold og trim. Gjennomsnitssamerikaneren vil også leve til han er femti år, mot 35 i dag. Han vil bo i en forstad. Hus i byen vil praktisk talt ikke eksistere lenger. Og å bo i blokk vil bli ulovlig. Reisen fra forstaden til kontoret vil ta få minutter og koste fem øre.

Spådom 3
Gymnastikktrening vil begynne allerede i førskolen, hvor leker og aktiviteter vil være tilpasset oppbygging av musklene. Kroppsøving vil bli obligatorisk i skolen, og alle byer vil ha steder hvor folk kan trene. En person som ikke klarer å gå en og en halv mil i strekk vil bli regnet som en pusling.

Den tyske sjokoladeprodusenten Hildebrands lagde flere postkort hvor de så for seg år 2000. Blant annet så de for seg at rullefortauet ville bli vanlig i år 2000.Den tyske sjokoladeprodusenten Hildebrands lagde flere postkort hvor de så for seg år 2000. Blant annet så de for seg at rullefortauet ville bli vanlig i år 2000.

Spådom 4
Biler vil ikke bli tillatt på gateplan i de store byene. Innenfor bygrensene vil trafikken gå over eller under bakken i store tunneler. Dermed blir byene i framtiden fri for all støy.

Spådom 5
Vanlige tog vil kjøre i en hastighet på 200 kilometer i timen, ekspresstogene i 250. Å reise fra New York til San Francisco vil ta en dag og en natt. Det vil finnes sigarformede elektriske lokomotiver som drar en lang rekke med vogner. Vognene vil, lik husene, være kunstig avkjølt. Og togene trenger ikke lenger stoppe for vann.

Spådom 6
Automobiler kommer til å bli billigere enn det hesten er i dag. Bønder vil eie kjørbare høyvogner, ploger, river og høyraker. Om vinteren vil barn leke med automobile sleder. Automobilen vil erstatte alle hesterelaterte kjøretøyer som vi kjenner til i dag. Selede hester vil bli et like sjeldent syn som det trekkoksen er i dag.

Spådom 7
Det vil eksistere luftskip, men de vil ikke klare å konkurrere med overflatebilen og vannfartøy når det er snakk om passasjer- eller godstrafikk. Luftskipene vil bli brukt som dødelige krigsmaskiner av alle militærnasjoner. Noen vil transportere menn og gods. Andre vil bli brukt av forskere for observasjon høyt over jordens overflate.

Spådom 8
Det vil eksistere flygende krigsskip og fort på hjul. Gigantiske kanoner vil kunne skyte så langt som fire mil eller mer og ødelegge byer på lang avstand. Flåter med luftskip klarer å kamuflere seg med tåke og skyer og vil kunne overraske fienden under med dødelige lyn. Gigantiske fort på hjul vil fare over åpne plasser i samme hastighet som hurtigtogene, og store automobile ploger vil lage skyttergraver like fort som soldatene rekker å fylle dem. Rifler vil bli lydløse, ubåter vil kunne holde seg under vann flere dager av gangen. Ballonger og flyvemaskiner vil bære teleskop og kamerautstyr høyt opp i luften for å ta bilder av fiendens stillinger.

Spådom 9
Fotografier kan bli telegrafert fra hvor som helst i verden. Dersom det blir kamp i Kina om hundre år, kan bilder fra stridighetene bli publisert i avisen bare en time etterpå. Tilogmed i dag kan fotografier bli telegrafert over korte distanser. I framtiden vil fotografier også kunne reprodusere alle naturens farger.

Spådom 10
Mennesket vil kunne se mennesker og steder hvor som helst i verden. Amerikanske tilskuere skal kunne sitte i en sal og følge med på kroningen av konger i Europa eller kriger i Orienten. Instrumentene som overfører disse fjerne bildene er tilkoplet gigantiske telefonapparat som sørger for at hver lyd overføres på korrekt sted. Dermed vil det se ut til at leppene til en en skuespiller langt borte virkelig framfører den lyden vi hører.

Tyske Hildebrands så også for seg at teaterforestillinger og konserter i år 2000 ville kunne bli overført til personer langt unna.Tyske Hildebrands så også for seg at teaterforestillinger og konserter i år 2000 ville kunne bli overført til personer langt unna.

Spådom 11
Ingen mygg eller fluer. Insektsfangere blir unødvendig. Mygg, husfluer og kakerlakker vil praktisk talt være utryddet. Myr og sumpområder hvor myggen klekker vil enten være drenert eller fylt med mer vann, slik at myggen dør. Utryddelsen av hesten og stallen dens vil redusere utbredelsen av husfluer.

Spådom 12
Erter og bønner så store som beter. Sukkerrør vil produsere dobbelt så mye sukker som i dag. Planter vil bli resistente i forhold til sykdommer og mikrober, akkurat som mennesket i dag er motstandsdyktig i forhold til kopper.

Spådom 13
Jordbær like store som epler vil bli spist av våre tippoldebarn. Bringebær og bjørnebær vil være like store. Ett bær dekker næringsbehovet for én person. Jordbær og bringebær dyrkes på store trær. Meloner, kirsebær, druer, plommer, epler og pærer vil være steinfrie. Fiken kommer til å bli dyrket over hele USA.

Spådom 14

Svarte, blå og grønne roser. Rosene vil være like store som kålhoder. Fioler vil vokse seg like store som orkideer. Stemorsblomsten vil i diameter være like stor som solsikke. Det vil være mulig å dyrke fram blomster i en hvilken som helst farge. I tillegg vil det være mulig å overføre parfymen fra en duftblomst til en som ikke dufter. På den måten kan en stemorsblomst dufte fiol.

Spådom 15
Det vil være forbudt å oppbevare mat i friluft. Kjøpmenn som oppbevarer mat slik at den er utsatt for pusten fra de ansatte eller luften fra en trafikkert vei vil bli arrestert.

Spådom 16
Bokstavene C, X eller Q vil ikke lenger benyttes i det vanlige engelske alfabetet. De vil droppes ettersom de ikke er nødvendige. Fonetisk staving (stave ord basert på hvordan de høres ut) vil bli vanlig og er først introdusert av avisene. Engelsk vil være det mest utbredte språket. Russisk vil følge som nummer to.

Spådom 17

Høyere utdanning vil være gratis for enhver kvinne eller mann. Flere store universiteter blir grunnlagt. Fattige studenter vil få gratis klær og bøker dersom de er ambisiøse. Medisinske inspektører vil besøke lærestedet jevnlig og gi elevene gratis briller, tannlegehjelp og behandling. De som er spesielt fattige vil få gratis transport til og fra skolen - og gratis lunsj mellom timene. De vil også bli tatt med på reise rundt omkring i verden.

Spådom 18
Trådløse telefoner og telegrafkretser vil rekke rundt hele jorden. En ektemann midt i Atlanteren vil dermed kunne konversere med sin hustru hjemme i Chicago. Vi vil kunne ringe Kina like enkelt som vi nå snakker fra New York til Brooklyn. Via et automatisk signal vil de kunne kople seg på en hvilken som helst krets uten innblanding fra damene på sentralbordet.

Spådom 19

Store operaforestillinger kan telefoneres til private hjem, og vil høres like harmonisk ut som om man satt i salen. Automatiske instrumenter som reproduserer originale instrumenter vil bringe den beste musikken hjem til de som er mindre talentfulle. Dyktige musikere samlet i New York vil, gjennom moderne teknologi, også kunne høres gjennom instrumenter i konsertsaler i for eksempel San Francisco eller New Orleans. Dermed vil store band og orkester kunne holde langdistansekonserter.

Spådom 20
Kull vil ikke lenger bli brukt til oppvarming eller matlaging. Kull vil fortsatt finnes, men kun i små mengder. Dermed vil kull være svært dyrt. I stedet har mennesket valgt å benytte seg av elektrisitet fra vannkraftverk som er mye billigere. Hver bekk eller elv med en viss kraft vil bli utstyrt med vannmotorer og dynamoer som produserer strøm. Det samme vil havet, og i framtiden vil man kunne se en rekke kraftverk langs kysten som henter energi fra bølger og tidevann.

Spådom 21
Varm og kald luft gjøres tilgjengelig fra kranen og regulerer temperaturen i huset, på samme måte som vi regulerer temperaturen når vi fyller badekaret med vann fra springen. Hjemmene våre vil ikke ha noen pipe, ettersom det ikke lenger vil produseres noe røyk innenfor husets fire vegger.

Spådom 22

Brev, pakker og varer vil leveres gjennom rør. Først blir disse rørene knyttet til hjemmene til de rike. Deretter knyttes rørene til resten av husene.

I år 2000 vil det være vanlig å reise til Nordpolen i luftskip for å tilbringe sommeren der.I år 2000 vil det være vanlig å reise til Nordpolen i luftskip for å tilbringe sommeren der.

Spådom 23
Ferdigmat vil bli kjøpt fra utsalgssteder tilsvarende dagens bakerier. Disse utsalgsstedene vil kjøpe inn enorme mengder ingredienser og selge den ferdige maten for en sum mye rimeligere enn det det ville ha kostet å lage det tilsvarende selv. Maten vil leveres husstanden gjennom rør eller motoriserte kjerrer. Å ha egen kokk eller ordne sin egen mat vil bli sett på som ganske eksentrisk.

Spådom 24
Ved hjelp av elektrisitet kan vinter gjøres om til sommer og natt bli til dag hos bonden. Når det er kaldt, vil bonden plassere varmeførende strømkabler under jorda i hagen, og dermed få varmet plantene sine. Elektrisiteten i jorda vil få plantene til å vokse raskere samtidig som de vil drepe plagsomt ugress. Bonden vil også ha store hager under glass. Og om natten blir grønnsakene badet i kunstig lys, som lik sollyset vil få grønnsakene til å vokse fortere.

Spådom 25

Appelsiner vil vokse i Philadelphia. Flygende kjøleskap på land og på hav vil bruke få dager på å frakte deilige frukt fra tropene og de sørlige breddegrader. Dermed kan bønder i Sør-Amerika, Sør-Afrika, Australia og Sørhavet som har en årstid omvendt av oss, levere sommerfrukt til oss om vinteren. Forskere vil også ha funnet ut hvordan man kan få frukt til å vokse i klima som er mye kaldere eller varmere enn det de er vant til i dag. Dermed kan appelsiner i framtiden bli dyrket i Philadelphia.

Spådom 26
Få medisiner vil bli svelgt eller ført til magen med mindre det er nødvendig for akkurat det organet. Er det for eksempel lungene som trenger medisin, vil det bli ført direkte til organet gjennom hud og kropp ved hjelp av elektrisk strøm. Det vil foregå helt uten smerte. Legene vil kunne se direkte inn i menneskekroppen og vil med egen øyne kunne se et levende hjerte som slår inni brystkassen. Det vil også være mulig å fotografere eller forstørre hvilket som helst av våre indre organer ved hjelp av stråler med usynlig lys.

Spådom 27
Det vil ikke finnes ville dyr, bortsett fra de som bor i dyrehager. Rotter og mus har blitt utryddet. På grunn av automobilen vil hesten praktisk talt være utdødd, bortsett fra noen få av god avstamming som vil bli benyttet av rikfolk til veddeløp, jakt og trening. Fe og sauer vil ikke lenger ha horn, og vil ikke løpe raskere enn dagens feite griser. For hundre år siden kunne villsvinet løpe raskere enn hesten. Produksjonsdyr vil bruke all sin energi på å produsere kjøtt, melk, ull og andre biprodukter. Deres horn, bein, muskler og lunger vil bli neglisjert.

Spådom 28
Hurtige, elektriske skip vil krysse havene i hundre kilometer i timen og komme seg fra New York til Liverpool på bare to dager. Skroget til disse skipene vil flyte over vann, og støttes av noe som ligner på meiene til en kjelke. Under de smale meiene vil det være en tynn hinne med luft, som gjør at friksjonen mot bølgene og havoverflaten vil være minimal. Propellene styres av elektrisitet og skrur seg gjennom både vannet under og luften over. Skip med kunstig nedkjølte kabiner vil være helt brannsikre. I storm og dårlig vær vil skipene dykke under vann og bli værende til været har roet seg.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
02:49 Brexit er utsatt – britene får to valg02:33 CGTN: 44 døde og 90 kritisk skadd etter eksplosjon i Kina02:28 Resett.no oppe igjen etter antatt dataangrep02:14 Hele New Zealand samlet for ofrene i Christchurch01:55 Økt produksjon av ren strøm kan halvere Norges klimautslipp01:51 To millioner i Storbritannia ber regjeringen avlyse brexit01:23 Luftforsvaret får kritikk mange år etter Kebnekaise-ulykken00:34 EU går med på å utsette brexit00:04 VG beklager overfor feilsitert kvinne, Trond Giske og leserne23:44 EU går med på å utsette brexit23:36 Sayoc medgir å ha sendt rørbomber til Trump-kritikere23:12 Juan Guaidós stabssjef anklages for terrorisme23:03 Hazard-dobbel sikret Belgia-seier tross kjempetabbe22:46 USA innfører sanksjoner mot kinesiske shippingselskaper22:16 Svak måling for regjeringspartiene – framgang for Ap og Sp21:55 Statsministeren i SMS til PR-topp: «Går det bra? Erna»21:53 Facebook lagret millioner av ukrypterte brukerpassord21:03 Presseforbundet etterlyser historien til journalisten i VGs Giske-sak21:00 Betydelig snøskredfare over store deler av landet fredag20:32 Ap-topper i Trøndelag: – VG-artikkel påvirket Giske-vraking19:59 Brasils ekspresident Temer pågrepet19:28 Ajer gleder seg til Mestalla-gjensyn19:20 Politiet krasjet to ganger i trafikkaos på Askøy19:04 Eksperter ønsker retningslinjer for nedkjølte pasienter – Helsedirektoratet sier nei19:01 Lan Marie Berg slår tilbake mot nazihets: – Dette er et nytt bunnivå fra Frp18:45 Brexit: Kaos på EU-toppmøtet18:15 DN: VG-journalist jobber ikke med egne saker etter TV 2-reportasje18:14 – Behov for nye inkassoregler18:10 Du har tjent titusenvis på å ha boliglån de siste årene18:04 Ny tung dag på børsen for Norwegian17:54 Mann fløyet til sykehus etter boligbrann i Løten17:35 Mannen som forgiftet Julius beklaget i anonymt brev til politiet17:13 Folkehøyskole-elev til sykehus etter dykkerulykke på Karmøy17:09 NFF reagerer etter Ødegaard-intervju16:39 Ronaldo bøtelagt for kontroversiell feiring16:28 Mann bekreftet død etter å ha blitt funnet i vannet på Karmøy16:21 Politiet endrer siktelse mot mann etter overfall mot tre kvinner16:15 Lokal Frp-topp sammenligner Lan Marie Berg med Gestapo-leder Heinrich Himmler16:10 Strømbrudd gir flytrøbbel på Arlanda16:08 Politiet skal gjøre flere søk etter forsvunne Trine Frantzen15:42 Dømt til åtte års fengsel for å ha ristet datteren til døde15:33 NVE: Her er det størst risiko for vårflom15:23 – Man blir ikke voksen før i 30-årene15:00 Over 50 omkom i ferjeforlis i Irak15:00 Knut Haavik bisatt fra Ris kirke14:52 Vil sette en stopper for Huaweis 5G-nett i Norge14:40 Mosambik: Flomofre klamrer seg til trær og hustak14:32 Livløs person funnet i vannet på Karmøy14:20 Nortura-ansatt siktet for grov korrupsjon14:04 Redaktør om VGs Giske-sak: – En trussel mot rettssikkerheten13:33 – Norge må drive mer fangst på hval og sel13:25 Tredje siktet i cyanid-saken fengslet i fire uker13:23 Guro måtte gå ned i stilling – orket ikke jobbe fullt12:50 Boeing krevde ekstra betalt for utstyr som kunne hindret styrt12:49 Kina: Seks omkom i eksplosjon på kjemisk fabrikk12:35 Det er ikke religion og våpen som fører til krig12:25 Mays brexit-tale vekker sinne i Underhuset12:24 Pogba: – Å trene under Zidane er en drøm12:18 Utrecht-mistenkt siktes for drap og terror12:06 Frp-representant foreslår å betale flyktninger i Libanon11:50 Kvinne hardt skadd i alpinulykke i Hemsedal11:07 18-åring angrep tiltalt i dobbeltdrapssak10:57 Skrubbsår for Lindvik i første møte med Planica10:56 Levi Strauss børsnoteres for andre gang10:50 USA utplasserer B-52-fly i Europa10:43 Ny studie: Å bli utsatt for vold går i arv10:39 McCain er død, men Trump hogger videre10:33 NSF-topp: Kristoffersen har hatt god nytte av skiforbundet10:05 Norges Bank setter opp styringsrenten10:04 – Ikke en kilowatt skal sendes ut av Norge10:03 Elbiler og hybrider står for en stadig større andel av kjøringen10:02 Landets kraftkunder skal være sjeleglade09:29 Pizzasted konkurs – innehaver spilte bort pengene09:25 Pågrepet for snikfilming av 1.600 hotellgjester09:24 Manchester City sirkler inn «den nye Ronaldo»09:09 Charlie (22) døde etter krasj med vogntog08:55 Jubeltall for Høyre og Rødt på ny måling08:54 Johaug: – Denne helgen passer meg minst07:36 Flere biler brant i garasje på Holmlia i Oslo07:36 Sjefredaktør Gard Steiro: – Det har skjedd alvorlige feil07:33 IS tar på seg ansvaret for Kabul-angrep07:31 Bitre trusler mot brexitmotstander07:10 Mann siktet for to voldtektsforsøk etter tre overfall på kvinner i Oslo06:00 Syklon på vei – evakuering i Nord-Australia05:59 To skadd etter knivstikking i Horten05:56 Oxfam: Fare for sykdommer etter syklonen i Afrika05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:30 Flere amerikanere vil ha økt innvandring05:30 NHO etterlyser nye kutt i formuesskatten05:13 Rødt flytter ikke landsmøtet tross hotelltabbe05:00 Sjokkrapport: Blir innelåst og voldtatt for å bli gravide04:49 Opptil 4.000 ventet til fredagsbønn ved beskutt moské04:48 Fagforbundet vil ha slutt på blått Sp-samarbeid04:39 New Zealand forbyr alle våpen brukt under massedrapene04:25 Politiet: Alle de 50 ofrene i Christchurch er identifisert03:52 Mann dømt for overgrep mot tre jenter02:31 Mann lettere skadd etter knivstikking i Oslo – mann pågrepet02:20 UNICEF advarer mot å tro at konflikten i Syria er over02:14 Barnehage brukte tilskudd på tur, middager og klokke
Siste nytt
02:49VerdenBrexit er utsatt – britene får to valg02:33VerdenCGTN: 44 døde og 90 kritisk skadd etter eksplosjon i Kina02:28NorgeResett.no oppe igjen etter antatt dataangrep02:14VerdenHele New Zealand samlet for ofrene i Christchurch01:55NorgeØkt produksjon av ren strøm kan halvere Norges klimautslipp01:51VerdenTo millioner i Storbritannia ber regjeringen avlyse brexit01:23NorgeLuftforsvaret får kritikk mange år etter Kebnekaise-ulykken00:34VerdenEU går med på å utsette brexit00:04NorgeVG beklager overfor feilsitert kvinne, Trond Giske og leserne23:44VerdenEU går med på å utsette brexit23:36VerdenSayoc medgir å ha sendt rørbomber til Trump-kritikere23:12PolitikkJuan Guaidós stabssjef anklages for terrorisme23:03SportHazard-dobbel sikret Belgia-seier tross kjempetabbe22:46PolitikkUSA innfører sanksjoner mot kinesiske shippingselskaper22:16PolitikkSvak måling for regjeringspartiene – framgang for Ap og Sp21:55PolitikkStatsministeren i SMS til PR-topp: «Går det bra? Erna»21:53VerdenFacebook lagret millioner av ukrypterte brukerpassord21:03PolitikkPresseforbundet etterlyser historien til journalisten i VGs Giske-sak21:00NorgeBetydelig snøskredfare over store deler av landet fredag20:32PolitikkAp-topper i Trøndelag: – VG-artikkel påvirket Giske-vraking19:59VerdenBrasils ekspresident Temer pågrepet19:28SportAjer gleder seg til Mestalla-gjensyn19:20NorgePolitiet krasjet to ganger i trafikkaos på Askøy19:04NorgeEksperter ønsker retningslinjer for nedkjølte pasienter – Helsedirektoratet sier nei19:01PolitikkLan Marie Berg slår tilbake mot nazihets: – Dette er et nytt bunnivå fra Frp18:45PolitikkBrexit: Kaos på EU-toppmøtet18:15PolitikkDN: VG-journalist jobber ikke med egne saker etter TV 2-reportasje18:14Penger– Behov for nye inkassoregler18:10PengerDu har tjent titusenvis på å ha boliglån de siste årene18:04PengerNy tung dag på børsen for Norwegian17:54NorgeMann fløyet til sykehus etter boligbrann i Løten17:35NorgeMannen som forgiftet Julius beklaget i anonymt brev til politiet17:13NorgeFolkehøyskole-elev til sykehus etter dykkerulykke på Karmøy17:09SportNFF reagerer etter Ødegaard-intervju16:39SportRonaldo bøtelagt for kontroversiell feiring16:28NorgeMann bekreftet død etter å ha blitt funnet i vannet på Karmøy16:21NorgePolitiet endrer siktelse mot mann etter overfall mot tre kvinner16:15PolitikkLokal Frp-topp sammenligner Lan Marie Berg med Gestapo-leder Heinrich Himmler16:10ReiseStrømbrudd gir flytrøbbel på Arlanda16:08NorgePolitiet skal gjøre flere søk etter forsvunne Trine Frantzen15:42NorgeDømt til åtte års fengsel for å ha ristet datteren til døde15:33NorgeNVE: Her er det størst risiko for vårflom15:23Helse og livsstil– Man blir ikke voksen før i 30-årene15:00VerdenOver 50 omkom i ferjeforlis i Irak15:00KulturKnut Haavik bisatt fra Ris kirke14:52PolitikkVil sette en stopper for Huaweis 5G-nett i Norge14:40VerdenMosambik: Flomofre klamrer seg til trær og hustak14:32NorgeLivløs person funnet i vannet på Karmøy14:20NorgeNortura-ansatt siktet for grov korrupsjon14:04KulturRedaktør om VGs Giske-sak: – En trussel mot rettssikkerheten13:33Politikk– Norge må drive mer fangst på hval og sel13:25NorgeTredje siktet i cyanid-saken fengslet i fire uker13:23Helse og livsstilGuro måtte gå ned i stilling – orket ikke jobbe fullt12:50VerdenBoeing krevde ekstra betalt for utstyr som kunne hindret styrt12:49VerdenKina: Seks omkom i eksplosjon på kjemisk fabrikk12:35VerdenDet er ikke religion og våpen som fører til krig12:25PolitikkMays brexit-tale vekker sinne i Underhuset12:24SportPogba: – Å trene under Zidane er en drøm12:18VerdenUtrecht-mistenkt siktes for drap og terror12:06PolitikkFrp-representant foreslår å betale flyktninger i Libanon11:50NorgeKvinne hardt skadd i alpinulykke i Hemsedal11:07Norge18-åring angrep tiltalt i dobbeltdrapssak10:57SportSkrubbsår for Lindvik i første møte med Planica10:56PengerLevi Strauss børsnoteres for andre gang10:50VerdenUSA utplasserer B-52-fly i Europa10:43Helse og livsstilNy studie: Å bli utsatt for vold går i arv10:39PolitikkMcCain er død, men Trump hogger videre10:33SportNSF-topp: Kristoffersen har hatt god nytte av skiforbundet10:05PengerNorges Bank setter opp styringsrenten10:04Politikk– Ikke en kilowatt skal sendes ut av Norge10:03MotorElbiler og hybrider står for en stadig større andel av kjøringen10:02PengerLandets kraftkunder skal være sjeleglade09:29PengerPizzasted konkurs – innehaver spilte bort pengene09:25VerdenPågrepet for snikfilming av 1.600 hotellgjester09:24SportManchester City sirkler inn «den nye Ronaldo»09:09NorgeCharlie (22) døde etter krasj med vogntog08:55PolitikkJubeltall for Høyre og Rødt på ny måling08:54SportJohaug: – Denne helgen passer meg minst07:36NorgeFlere biler brant i garasje på Holmlia i Oslo07:36PolitikkSjefredaktør Gard Steiro: – Det har skjedd alvorlige feil07:33VerdenIS tar på seg ansvaret for Kabul-angrep07:31PolitikkBitre trusler mot brexitmotstander07:10NorgeMann siktet for to voldtektsforsøk etter tre overfall på kvinner i Oslo06:00VerdenSyklon på vei – evakuering i Nord-Australia05:59NorgeTo skadd etter knivstikking i Horten05:56VerdenOxfam: Fare for sykdommer etter syklonen i Afrika05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:30VerdenFlere amerikanere vil ha økt innvandring05:30PengerNHO etterlyser nye kutt i formuesskatten05:13PolitikkRødt flytter ikke landsmøtet tross hotelltabbe05:00VerdenSjokkrapport: Blir innelåst og voldtatt for å bli gravide04:49VerdenOpptil 4.000 ventet til fredagsbønn ved beskutt moské04:48PolitikkFagforbundet vil ha slutt på blått Sp-samarbeid04:39VerdenNew Zealand forbyr alle våpen brukt under massedrapene04:25VerdenPolitiet: Alle de 50 ofrene i Christchurch er identifisert03:52NorgeMann dømt for overgrep mot tre jenter02:31NorgeMann lettere skadd etter knivstikking i Oslo – mann pågrepet02:20VerdenUNICEF advarer mot å tro at konflikten i Syria er over02:14NorgeBarnehage brukte tilskudd på tur, middager og klokke
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus