Slik trodde de fremtiden skulle bli

<p>I framtiden kommer flygende farkoster til å dominere luften. Slik så i hvert fall folk for hundre år siden for seg at år 2000 ville bli. Illustrasjonsbildet er fra et fransk postkort fra 1910. </p>
I framtiden kommer flygende farkoster til å dominere luften. Slik så i hvert fall folk for hundre år siden for seg at år 2000 ville bli. Illustrasjonsbildet er fra et fransk postkort fra 1910.

I år 1900 prøvde et magasin å se inn i framtiden for å beskrive år 2000. Her er hva de så for seg.

I morgen går 2007 over i historien, og inn døren kommer framtiden i form av et flunkende nytt 2008. Hva det nye året vil bringe av tekniske nyvinninger og vitenskapelige oppdagelser vet vi ikke før vi igjen står på terskelen til et nytt år og skuer bakover.

For slik er det med framtiden. Den er ikke så lett å si noe om før vi har den bak oss. Syv år uti det nye millenniet har vi sett lite til de rullende fortauene og hushjelprobotene vi for noen tiårsiden trodde skulle dominere vår hverdag.

Ei heller har vi sett de undersjøiske byene, de flygende bilene eller måneheisen som skulle kunne bringe oss dødelige jordboere opp i verdensrommet på null komma niks.

Til gjengjeld har framtiden gitt oss både internett, mobiltelefon og minnebrikker som kan lagre hele bokhyllen din. I tillegg har årenes gang så snilt utryddet flere sykdommer som tidligere tok livet av millioner av mennesker.

Spådommer for år 2000

I desember år 1900 prøvde magasinet The Ladies Home Journal å se hundre år inn i framtiden. I artikkelen «What may May Happen in the Next Hundred Years» beskrev forfatter John Elfreth Watkins hvordan ekspertene trodde millenniumsskiftet ville fortone seg.

Store luftskip vil frakte passasjerer over lange distanser. Illustrasjon fra et fransk postkort fra 1910.Store luftskip vil frakte passasjerer over lange distanser. Illustrasjon fra et fransk postkort fra 1910.

«Disse profetiene kan virke utrolige, nesten umulige. Men de har kommet fra de mest skolerte, klokeste hodene innenfor vitenskap og forskning. Jeg har spurt ekspertene innenfor hvert fagfelt om hvordan de ser for seg verden før 2001. Svarene de ga, har jeg transkribert nøyaktig», skrev han i sin innledning til artikkelen.

Her er spådommene han fikk.

Spådom 1:
Innbyggertallet i USA vil ha vokst til et sted mellom 350 og 500 millioner mennesker. Nicaragua har bedt om å være med i Amerikas forente stater, og Mexico følger etter. Fordi Europa vil prøve å legge under seg store landområder sør for USA, vil flere land i sør- og mellom-Amerika ønske å melde seg inn i Amerikas forente stater.

Spådom 2:
Amerikanerne vil i gjennomsnitt være fem cm høyere enn i dag. Denne veksten vil først og fremst skyldes bedre helse grunnet forbedret medisin, kloakksystem, kosthold og trim. Gjennomsnitssamerikaneren vil også leve til han er femti år, mot 35 i dag. Han vil bo i en forstad. Hus i byen vil praktisk talt ikke eksistere lenger. Og å bo i blokk vil bli ulovlig. Reisen fra forstaden til kontoret vil ta få minutter og koste fem øre.

Spådom 3
Gymnastikktrening vil begynne allerede i førskolen, hvor leker og aktiviteter vil være tilpasset oppbygging av musklene. Kroppsøving vil bli obligatorisk i skolen, og alle byer vil ha steder hvor folk kan trene. En person som ikke klarer å gå en og en halv mil i strekk vil bli regnet som en pusling.

Den tyske sjokoladeprodusenten Hildebrands lagde flere postkort hvor de så for seg år 2000. Blant annet så de for seg at rullefortauet ville bli vanlig i år 2000.Den tyske sjokoladeprodusenten Hildebrands lagde flere postkort hvor de så for seg år 2000. Blant annet så de for seg at rullefortauet ville bli vanlig i år 2000.

Spådom 4
Biler vil ikke bli tillatt på gateplan i de store byene. Innenfor bygrensene vil trafikken gå over eller under bakken i store tunneler. Dermed blir byene i framtiden fri for all støy.

Spådom 5
Vanlige tog vil kjøre i en hastighet på 200 kilometer i timen, ekspresstogene i 250. Å reise fra New York til San Francisco vil ta en dag og en natt. Det vil finnes sigarformede elektriske lokomotiver som drar en lang rekke med vogner. Vognene vil, lik husene, være kunstig avkjølt. Og togene trenger ikke lenger stoppe for vann.

Spådom 6
Automobiler kommer til å bli billigere enn det hesten er i dag. Bønder vil eie kjørbare høyvogner, ploger, river og høyraker. Om vinteren vil barn leke med automobile sleder. Automobilen vil erstatte alle hesterelaterte kjøretøyer som vi kjenner til i dag. Selede hester vil bli et like sjeldent syn som det trekkoksen er i dag.

Spådom 7
Det vil eksistere luftskip, men de vil ikke klare å konkurrere med overflatebilen og vannfartøy når det er snakk om passasjer- eller godstrafikk. Luftskipene vil bli brukt som dødelige krigsmaskiner av alle militærnasjoner. Noen vil transportere menn og gods. Andre vil bli brukt av forskere for observasjon høyt over jordens overflate.

Spådom 8
Det vil eksistere flygende krigsskip og fort på hjul. Gigantiske kanoner vil kunne skyte så langt som fire mil eller mer og ødelegge byer på lang avstand. Flåter med luftskip klarer å kamuflere seg med tåke og skyer og vil kunne overraske fienden under med dødelige lyn. Gigantiske fort på hjul vil fare over åpne plasser i samme hastighet som hurtigtogene, og store automobile ploger vil lage skyttergraver like fort som soldatene rekker å fylle dem. Rifler vil bli lydløse, ubåter vil kunne holde seg under vann flere dager av gangen. Ballonger og flyvemaskiner vil bære teleskop og kamerautstyr høyt opp i luften for å ta bilder av fiendens stillinger.

Spådom 9
Fotografier kan bli telegrafert fra hvor som helst i verden. Dersom det blir kamp i Kina om hundre år, kan bilder fra stridighetene bli publisert i avisen bare en time etterpå. Tilogmed i dag kan fotografier bli telegrafert over korte distanser. I framtiden vil fotografier også kunne reprodusere alle naturens farger.

Spådom 10
Mennesket vil kunne se mennesker og steder hvor som helst i verden. Amerikanske tilskuere skal kunne sitte i en sal og følge med på kroningen av konger i Europa eller kriger i Orienten. Instrumentene som overfører disse fjerne bildene er tilkoplet gigantiske telefonapparat som sørger for at hver lyd overføres på korrekt sted. Dermed vil det se ut til at leppene til en en skuespiller langt borte virkelig framfører den lyden vi hører.

Tyske Hildebrands så også for seg at teaterforestillinger og konserter i år 2000 ville kunne bli overført til personer langt unna.Tyske Hildebrands så også for seg at teaterforestillinger og konserter i år 2000 ville kunne bli overført til personer langt unna.

Spådom 11
Ingen mygg eller fluer. Insektsfangere blir unødvendig. Mygg, husfluer og kakerlakker vil praktisk talt være utryddet. Myr og sumpområder hvor myggen klekker vil enten være drenert eller fylt med mer vann, slik at myggen dør. Utryddelsen av hesten og stallen dens vil redusere utbredelsen av husfluer.

Spådom 12
Erter og bønner så store som beter. Sukkerrør vil produsere dobbelt så mye sukker som i dag. Planter vil bli resistente i forhold til sykdommer og mikrober, akkurat som mennesket i dag er motstandsdyktig i forhold til kopper.

Spådom 13
Jordbær like store som epler vil bli spist av våre tippoldebarn. Bringebær og bjørnebær vil være like store. Ett bær dekker næringsbehovet for én person. Jordbær og bringebær dyrkes på store trær. Meloner, kirsebær, druer, plommer, epler og pærer vil være steinfrie. Fiken kommer til å bli dyrket over hele USA.

Spådom 14

Svarte, blå og grønne roser. Rosene vil være like store som kålhoder. Fioler vil vokse seg like store som orkideer. Stemorsblomsten vil i diameter være like stor som solsikke. Det vil være mulig å dyrke fram blomster i en hvilken som helst farge. I tillegg vil det være mulig å overføre parfymen fra en duftblomst til en som ikke dufter. På den måten kan en stemorsblomst dufte fiol.

Spådom 15
Det vil være forbudt å oppbevare mat i friluft. Kjøpmenn som oppbevarer mat slik at den er utsatt for pusten fra de ansatte eller luften fra en trafikkert vei vil bli arrestert.

Spådom 16
Bokstavene C, X eller Q vil ikke lenger benyttes i det vanlige engelske alfabetet. De vil droppes ettersom de ikke er nødvendige. Fonetisk staving (stave ord basert på hvordan de høres ut) vil bli vanlig og er først introdusert av avisene. Engelsk vil være det mest utbredte språket. Russisk vil følge som nummer to.

Spådom 17

Høyere utdanning vil være gratis for enhver kvinne eller mann. Flere store universiteter blir grunnlagt. Fattige studenter vil få gratis klær og bøker dersom de er ambisiøse. Medisinske inspektører vil besøke lærestedet jevnlig og gi elevene gratis briller, tannlegehjelp og behandling. De som er spesielt fattige vil få gratis transport til og fra skolen - og gratis lunsj mellom timene. De vil også bli tatt med på reise rundt omkring i verden.

Spådom 18
Trådløse telefoner og telegrafkretser vil rekke rundt hele jorden. En ektemann midt i Atlanteren vil dermed kunne konversere med sin hustru hjemme i Chicago. Vi vil kunne ringe Kina like enkelt som vi nå snakker fra New York til Brooklyn. Via et automatisk signal vil de kunne kople seg på en hvilken som helst krets uten innblanding fra damene på sentralbordet.

Spådom 19

Store operaforestillinger kan telefoneres til private hjem, og vil høres like harmonisk ut som om man satt i salen. Automatiske instrumenter som reproduserer originale instrumenter vil bringe den beste musikken hjem til de som er mindre talentfulle. Dyktige musikere samlet i New York vil, gjennom moderne teknologi, også kunne høres gjennom instrumenter i konsertsaler i for eksempel San Francisco eller New Orleans. Dermed vil store band og orkester kunne holde langdistansekonserter.

Spådom 20
Kull vil ikke lenger bli brukt til oppvarming eller matlaging. Kull vil fortsatt finnes, men kun i små mengder. Dermed vil kull være svært dyrt. I stedet har mennesket valgt å benytte seg av elektrisitet fra vannkraftverk som er mye billigere. Hver bekk eller elv med en viss kraft vil bli utstyrt med vannmotorer og dynamoer som produserer strøm. Det samme vil havet, og i framtiden vil man kunne se en rekke kraftverk langs kysten som henter energi fra bølger og tidevann.

Spådom 21
Varm og kald luft gjøres tilgjengelig fra kranen og regulerer temperaturen i huset, på samme måte som vi regulerer temperaturen når vi fyller badekaret med vann fra springen. Hjemmene våre vil ikke ha noen pipe, ettersom det ikke lenger vil produseres noe røyk innenfor husets fire vegger.

Spådom 22

Brev, pakker og varer vil leveres gjennom rør. Først blir disse rørene knyttet til hjemmene til de rike. Deretter knyttes rørene til resten av husene.

I år 2000 vil det være vanlig å reise til Nordpolen i luftskip for å tilbringe sommeren der.I år 2000 vil det være vanlig å reise til Nordpolen i luftskip for å tilbringe sommeren der.

Spådom 23
Ferdigmat vil bli kjøpt fra utsalgssteder tilsvarende dagens bakerier. Disse utsalgsstedene vil kjøpe inn enorme mengder ingredienser og selge den ferdige maten for en sum mye rimeligere enn det det ville ha kostet å lage det tilsvarende selv. Maten vil leveres husstanden gjennom rør eller motoriserte kjerrer. Å ha egen kokk eller ordne sin egen mat vil bli sett på som ganske eksentrisk.

Spådom 24
Ved hjelp av elektrisitet kan vinter gjøres om til sommer og natt bli til dag hos bonden. Når det er kaldt, vil bonden plassere varmeførende strømkabler under jorda i hagen, og dermed få varmet plantene sine. Elektrisiteten i jorda vil få plantene til å vokse raskere samtidig som de vil drepe plagsomt ugress. Bonden vil også ha store hager under glass. Og om natten blir grønnsakene badet i kunstig lys, som lik sollyset vil få grønnsakene til å vokse fortere.

Spådom 25

Appelsiner vil vokse i Philadelphia. Flygende kjøleskap på land og på hav vil bruke få dager på å frakte deilige frukt fra tropene og de sørlige breddegrader. Dermed kan bønder i Sør-Amerika, Sør-Afrika, Australia og Sørhavet som har en årstid omvendt av oss, levere sommerfrukt til oss om vinteren. Forskere vil også ha funnet ut hvordan man kan få frukt til å vokse i klima som er mye kaldere eller varmere enn det de er vant til i dag. Dermed kan appelsiner i framtiden bli dyrket i Philadelphia.

Spådom 26
Få medisiner vil bli svelgt eller ført til magen med mindre det er nødvendig for akkurat det organet. Er det for eksempel lungene som trenger medisin, vil det bli ført direkte til organet gjennom hud og kropp ved hjelp av elektrisk strøm. Det vil foregå helt uten smerte. Legene vil kunne se direkte inn i menneskekroppen og vil med egen øyne kunne se et levende hjerte som slår inni brystkassen. Det vil også være mulig å fotografere eller forstørre hvilket som helst av våre indre organer ved hjelp av stråler med usynlig lys.

Spådom 27
Det vil ikke finnes ville dyr, bortsett fra de som bor i dyrehager. Rotter og mus har blitt utryddet. På grunn av automobilen vil hesten praktisk talt være utdødd, bortsett fra noen få av god avstamming som vil bli benyttet av rikfolk til veddeløp, jakt og trening. Fe og sauer vil ikke lenger ha horn, og vil ikke løpe raskere enn dagens feite griser. For hundre år siden kunne villsvinet løpe raskere enn hesten. Produksjonsdyr vil bruke all sin energi på å produsere kjøtt, melk, ull og andre biprodukter. Deres horn, bein, muskler og lunger vil bli neglisjert.

Spådom 28
Hurtige, elektriske skip vil krysse havene i hundre kilometer i timen og komme seg fra New York til Liverpool på bare to dager. Skroget til disse skipene vil flyte over vann, og støttes av noe som ligner på meiene til en kjelke. Under de smale meiene vil det være en tynn hinne med luft, som gjør at friksjonen mot bølgene og havoverflaten vil være minimal. Propellene styres av elektrisitet og skrur seg gjennom både vannet under og luften over. Skip med kunstig nedkjølte kabiner vil være helt brannsikre. I storm og dårlig vær vil skipene dykke under vann og bli værende til været har roet seg.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
00:22 To beboere ved Veslemannen ber om erstatning00:09 SAS og Norwegian henter 1.159 passasjerer fra Kanariøyene23:50 Daglig leder tiltalt for brudd på arbeidsmiljøloven etter dødsbrann på Toten23:21 West Ham sjokkerte på Anfield, Liverpool fikk seiershjelp av keepertabbe23:13 SAS henter 360 passasjer fra Kanariøyene22:56 West Ham sjokkerte på Anfield, Liverpool fikk seiershjelp av keepertabbe22:43 Weinsteins anklagere mener en æra er over21:49 En av tre ungdommer vurderer å flytte fra Nord-Norge21:47 NASA-pioner Katherine Johnson er død21:42 Sivertsen håper Solberg har tillit til ham21:39 To til sykehus etter at bil havnet på taket21:15 NASA finner bevis for Mars-skjelv20:53 1000 forskere vil ha folk i gatene: «Katastrofen skjer foran øynene våre»20:13 Politiet stanser utsending av asylsøkere med lang oppholdstid inntil videre19:40 Tegnet toppløse damer – risikerer seks års fengsel19:27 I dag fikk Geir-Inge Sivertsen permisjon i Troms og Finnmark18:31 Solberg: Sivertsen er hjemme og rydder opp18:04 Hvem styrer egentlig «Folkeopprøret mot klimahysteriet»?17:56 Harvey Weinstein kjent skyldig i seksuelle overgrep og voldtekt17:19 Roper varsko om fuglene: – Nærmer oss en bølge av utryddelser16:34 WHO: Verden må forberede seg på potensiell pandemi16:07 Kollen-arrangøren gir ikke opp å få løperne inn til Frognerseteren16:03 Vei på Osterøy gjenåpnet etter ras15:45 Politiet: Lokal mann mistenkt for bilangrep mot karneval i Tyskland15:30 Merkels parti skal velge ny leder 25. april15:15 Tidligere statsminister i retten for å ha lønnet kona millioner15:13 Grønt lys til legemiddel mot atopisk eksem14:31 50-åring tiltalt for å ha svindlet over 100 nordmenn14:03 USA om Assange: – Journalistikk er ingen unnskylding for kriminalitet14:02 Kvinne strøk på teoriprøven 49 ganger – dømt for juks13:39 Ingen tatt av skredet ved Jostedalsbreen13:24 Malaysias statsminister går av13:23 Flere fotballforbund forbyr barn å heade ballen på trening13:09 Mer lønnskrøll for fiskeriministeren: – God gammeldags grådighet13:04 Erling Sandmo er død12:33 Norsk bokser risikerer fire års utelukkelse for EPO-bruk12:32 Fem døde av det nye koronaviruset i Italia12:04 Anmelder fiskeriministeren for bedrageri12:03 Rüdiger: – Rasistene har vunnet11:49 Kraftige virus-fall på europeiske børser11:17 Iranske myndigheter avviser at 50 er døde av det nye koronaviruset11:17 Aps Marianne Marthinsen gir seg i politikken11:16 Mann ringte ned 112-sentralen – ble fratatt telefonen10:33 Åpningskampen i fotball-EM spilles på Old Trafford10:32 Tiltalt tsjekker erkjenner drap på Frogner09:51 Tidligere Premier League-spiller klar for AaFK09:50 Hovland med jafs på golfrankingen09:45 Våteste nyår i Bergen siden 186109:41 Klopp: – Ikke svekket lag mot West Ham tross tap09:26 Fiskeriministeren: Denne saken ble helt feil09:24 En av fem strøk til statsborgerprøven09:24 Oslo Børs faller kraftig på grunn av virusfrykt09:00 MDGs fylkesleder i Rogaland meldte seg ut av partiet08:18 Durek Verrett avviser brudd: – Vi bryr oss ikke om disse ryktene07:51 Virustilfeller registrert i Bahrain og Kuwait07:48 18 av 20 høyesterettsdommere er Oslo-utdannet07:46 Beboere evakuert etter røykutvikling i bygård i Bergen07:40 Tredje strake St. Louis-tap for Zuccarellos Wild07:30 Norwegian og SAS gjør seg klare for å få sandfaste reisende hjem07:28 Trump hyllet av over 100.000 i India07:22 Raser mot 460 nye finanslover fra EU: – Enorme tall. Nå må vi ta en pause07:21 Det kan hende Putin dropper «splitt og hersk»-taktikken07:00 Olsbu Røiseland og Thingnes Bø med heftig VM-inntekt06:37 Mann behandles for brannskader etter husbrann06:30 Sanders leder etter seier i Nevada, men noen demokrater er bekymret06:23 Kina utsetter årets Folkekongress på grunn av virusutbruddet06:08 Ny vurdering av Flåmsbana mandag06:00 Marerittet over for Kristiansen, reddet Györ til seier og vil til OL05:58 Politiet styrker Dark Room-etterforskningen05:50 Dette skjedde i natt05:50 Dette skjer i dag05:45 Friske personer får forlate Wuhan05:30 Klart for rettsmøte om USAs utleveringskrav mot Assange05:00 Asias børser faller etter nyheter om flere virusdøde04:59 Arbeidstilsynet vil ta ansvar for yrkesdykkerne04:30 Trump ser fram til kongelig mottakelse i India04:12 Sanders villig til å møte Nord-Koreas Kim om han blir president04:09 Norsk 15-åring vant 30.000 dollar i Fortnite-turnering04:05 Leger Uten Grenser krediterer samme sitat med ulike navn03:18 Sør-Korea melder om flere syke og døde av covid-1902:50 Togos president gjenvalgt for fjerde gang02:26 Tre til sykehus etter utforkjøring i Rendalen02:12 Syklist siktet for drapsforsøk etter krangel med bilist i Sverige01:37 Israel bombet mål på Gazastripen og i Syria etter rakettangrep00:52 Togtrafikk mellom Østerrike og Italia åpnet etter mistanke om virus00:34 Utforkjøring på Nordmøre00:09 Motvillige menn får skylden for lave fødselstall23:43 Katastrofevalg for høyresiden i Hamburg23:27 Neymar utvist da PSG bød opp til målfest23:24 Hovland tok historisk PGA-seier tross mareritthull og uvær i avslutningsdrama23:01 Atletico snudde til viktig seier22:41 Viktor Hovland tok historisk PGA-seier tross mareritthull og uvær i avslutningsdrama21:52 Østerrike stanser togtrafikk til Italia på grunn av virus21:39 Arbeidstilsynet: Alvorlige brudd på arbeidsmiljøloven i XXL21:20 Ødegaard-lagkamerat vil ikke tilbake til Haalands Dortmund20:54 Norske turister sitter værfast på Gran Canaria – flyavganger kansellert20:27 Funn kaster nytt lys over fortidsmenneskets ritualer20:03 Hus brant ned i Vågan i Lofoten19:52 MDGs valgkomité vil ha Une Bastholm som partileder19:29 Brassescoring åpnet målfesten da Arsenal slo Everton
Siste nytt
00:22NorgeTo beboere ved Veslemannen ber om erstatning00:09NorgeSAS og Norwegian henter 1.159 passasjerer fra Kanariøyene23:50NorgeDaglig leder tiltalt for brudd på arbeidsmiljøloven etter dødsbrann på Toten23:21SportWest Ham sjokkerte på Anfield, Liverpool fikk seiershjelp av keepertabbe23:13ReiseSAS henter 360 passasjer fra Kanariøyene22:56SportWest Ham sjokkerte på Anfield, Liverpool fikk seiershjelp av keepertabbe22:43VerdenWeinsteins anklagere mener en æra er over21:49NorgeEn av tre ungdommer vurderer å flytte fra Nord-Norge21:47VerdenNASA-pioner Katherine Johnson er død21:42NorgeSivertsen håper Solberg har tillit til ham21:39NorgeTo til sykehus etter at bil havnet på taket21:15Helse og livsstilNASA finner bevis for Mars-skjelv20:53Verden1000 forskere vil ha folk i gatene: «Katastrofen skjer foran øynene våre»20:13NorgePolitiet stanser utsending av asylsøkere med lang oppholdstid inntil videre19:40VerdenTegnet toppløse damer – risikerer seks års fengsel19:27PolitikkI dag fikk Geir-Inge Sivertsen permisjon i Troms og Finnmark18:31PolitikkSolberg: Sivertsen er hjemme og rydder opp18:04NorgeHvem styrer egentlig «Folkeopprøret mot klimahysteriet»?17:56VerdenHarvey Weinstein kjent skyldig i seksuelle overgrep og voldtekt17:19NorgeRoper varsko om fuglene: – Nærmer oss en bølge av utryddelser16:34Helse og livsstilWHO: Verden må forberede seg på potensiell pandemi16:07SportKollen-arrangøren gir ikke opp å få løperne inn til Frognerseteren16:03NorgeVei på Osterøy gjenåpnet etter ras15:45VerdenPolitiet: Lokal mann mistenkt for bilangrep mot karneval i Tyskland15:30PolitikkMerkels parti skal velge ny leder 25. april15:15PolitikkTidligere statsminister i retten for å ha lønnet kona millioner15:13Helse og livsstilGrønt lys til legemiddel mot atopisk eksem14:31Penger50-åring tiltalt for å ha svindlet over 100 nordmenn14:03VerdenUSA om Assange: – Journalistikk er ingen unnskylding for kriminalitet14:02MotorKvinne strøk på teoriprøven 49 ganger – dømt for juks13:39NorgeIngen tatt av skredet ved Jostedalsbreen13:24PolitikkMalaysias statsminister går av13:23SportFlere fotballforbund forbyr barn å heade ballen på trening13:09PolitikkMer lønnskrøll for fiskeriministeren: – God gammeldags grådighet13:04KulturErling Sandmo er død12:33SportNorsk bokser risikerer fire års utelukkelse for EPO-bruk12:32Helse og livsstilFem døde av det nye koronaviruset i Italia12:04PolitikkAnmelder fiskeriministeren for bedrageri12:03SportRüdiger: – Rasistene har vunnet11:49PengerKraftige virus-fall på europeiske børser11:17Helse og livsstilIranske myndigheter avviser at 50 er døde av det nye koronaviruset11:17PolitikkAps Marianne Marthinsen gir seg i politikken11:16NorgeMann ringte ned 112-sentralen – ble fratatt telefonen10:33SportÅpningskampen i fotball-EM spilles på Old Trafford10:32NorgeTiltalt tsjekker erkjenner drap på Frogner09:51SportTidligere Premier League-spiller klar for AaFK09:50SportHovland med jafs på golfrankingen09:45NorgeVåteste nyår i Bergen siden 186109:41SportKlopp: – Ikke svekket lag mot West Ham tross tap09:26PolitikkFiskeriministeren: Denne saken ble helt feil09:24NorgeEn av fem strøk til statsborgerprøven09:24PengerOslo Børs faller kraftig på grunn av virusfrykt09:00PolitikkMDGs fylkesleder i Rogaland meldte seg ut av partiet08:18KulturDurek Verrett avviser brudd: – Vi bryr oss ikke om disse ryktene07:51Helse og livsstilVirustilfeller registrert i Bahrain og Kuwait07:48Norge18 av 20 høyesterettsdommere er Oslo-utdannet07:46NorgeBeboere evakuert etter røykutvikling i bygård i Bergen07:40SportTredje strake St. Louis-tap for Zuccarellos Wild07:30ReiseNorwegian og SAS gjør seg klare for å få sandfaste reisende hjem07:28PolitikkTrump hyllet av over 100.000 i India07:22PolitikkRaser mot 460 nye finanslover fra EU: – Enorme tall. Nå må vi ta en pause07:21StemmerDet kan hende Putin dropper «splitt og hersk»-taktikken07:00PengerOlsbu Røiseland og Thingnes Bø med heftig VM-inntekt06:37NorgeMann behandles for brannskader etter husbrann06:30PolitikkSanders leder etter seier i Nevada, men noen demokrater er bekymret06:23Helse og livsstilKina utsetter årets Folkekongress på grunn av virusutbruddet06:08NorgeNy vurdering av Flåmsbana mandag06:00SportMarerittet over for Kristiansen, reddet Györ til seier og vil til OL05:58NorgePolitiet styrker Dark Room-etterforskningen05:50NorgeDette skjedde i natt05:50NorgeDette skjer i dag05:45VerdenFriske personer får forlate Wuhan05:30VerdenKlart for rettsmøte om USAs utleveringskrav mot Assange05:00PengerAsias børser faller etter nyheter om flere virusdøde04:59NorgeArbeidstilsynet vil ta ansvar for yrkesdykkerne04:30VerdenTrump ser fram til kongelig mottakelse i India04:12PolitikkSanders villig til å møte Nord-Koreas Kim om han blir president04:09SportNorsk 15-åring vant 30.000 dollar i Fortnite-turnering04:05NorgeLeger Uten Grenser krediterer samme sitat med ulike navn03:18VerdenSør-Korea melder om flere syke og døde av covid-1902:50PolitikkTogos president gjenvalgt for fjerde gang02:26NorgeTre til sykehus etter utforkjøring i Rendalen02:12VerdenSyklist siktet for drapsforsøk etter krangel med bilist i Sverige01:37VerdenIsrael bombet mål på Gazastripen og i Syria etter rakettangrep00:52VerdenTogtrafikk mellom Østerrike og Italia åpnet etter mistanke om virus00:34NorgeUtforkjøring på Nordmøre00:09Helse og livsstilMotvillige menn får skylden for lave fødselstall23:43PolitikkKatastrofevalg for høyresiden i Hamburg23:27SportNeymar utvist da PSG bød opp til målfest23:24SportHovland tok historisk PGA-seier tross mareritthull og uvær i avslutningsdrama23:01SportAtletico snudde til viktig seier22:41SportViktor Hovland tok historisk PGA-seier tross mareritthull og uvær i avslutningsdrama21:52VerdenØsterrike stanser togtrafikk til Italia på grunn av virus21:39PengerArbeidstilsynet: Alvorlige brudd på arbeidsmiljøloven i XXL21:20SportØdegaard-lagkamerat vil ikke tilbake til Haalands Dortmund20:54VerdenNorske turister sitter værfast på Gran Canaria – flyavganger kansellert20:27VerdenFunn kaster nytt lys over fortidsmenneskets ritualer20:03NorgeHus brant ned i Vågan i Lofoten19:52PolitikkMDGs valgkomité vil ha Une Bastholm som partileder19:29SportBrassescoring åpnet målfesten da Arsenal slo Everton

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus