Hvit koala med klamydia

Hvit koala med klamydia
Hvit koala med klamydia

Den vesle koalaen Mick ble nylig funnet i Australias ødemark. Han var helt hvit - og sterkt angrepet av klamydia.

Koalaen Mick er ikke som koalaer flest. På grunn av en sjelden genetisk feil, er han født med en svært markant hvit pelsdrakt. Men han er ingen albino, for nesen hans er svart og øynene gule.

Det var det australske politiet som nylig kom over den uvanlige koalaen i Øst-Australia. Da var han sterkt forkommen og måtte fraktes til et koalasykehus i Port Macquarie for behandling.

På grunn av den uvanlige pelsfargen ble Mick satt under konstant kameraovervåkning for å forhindre at tyver skulle bryte seg inn og stjele ham.

Det finnes bare en håndfull hvite koalaer i verden i dag. Men selv om hvit er en svært uvanlig farge i koalaverden, ser det ikke ut til at hvitfargen har vært noen hindring for vesle Mick.

Da han ble funnet var han nemlig sterkt angrepet av kjønnssykdommen klamydia, en sykdom som har gitt mange av Australias pelskledde koalaer en smekk på pungen.

Ifølge en undersøkelse utført i den australske delstaten Queensland kan så mange som mellom 39 og 61 prosent av koalapopulasjonen være rammet av kjønnsykdommen.

Kjønnsykdommen rammer især syn og urinveier.

Da Mick var funnet var han nesten blind. Men etter behandling og antibiotika er Mick tilbake i full vigør.

Fredag ble han satt ut i naturen igjen, på hemmelig sted.

Personvernpolicy