Tintin anklages for rasisme

Tintin anklages for rasisme
Tintin anklages for rasisme

Tegneseriehelten Tintin anklages nok en gang for rasisme.

Brussel (NTB-Reuters): Belgisk rettsvesen må nå ta stilling til om heftet «Tintin i Kongo» skal fjernes fra bokhandlernes hyller.

En student fra Kongo har reist søksmål med krav om at heftet, som han mener framstiller svarte innfødte som underlegne i forhold til deres hvite koloniherrer, skal fjernes fra hyllene.

- Jeg vil at salget av dette tegneserieheftet, både til barn og voksne, skal stoppes. Det er rasistisk og fylt med kolonialistisk propaganda, sier Mbutu Mondondo Bienvenu, som studerer i Brussel.

Han krever også en symbolsk skadeerstatning på 1 euro, 7,9 kroner, fra Moulinsart, forlaget som har rettighetene til Tintin.

Belgisk påtalemyndighet bekrefter at de har mottatt søksmålet, som nå vil bli gjennomgått av en dommer. Det kan ta flere måneder før saken eventuelt kommer for retten.

Også den britiske likestillingskommisjonen stemplet tidligere i år «Tintin i Kongo» som rasistisk og oppfordret bokhandlere til å flytte heftet fra barneavdelingene til hyllene med tegneserier for voksne.

Oppfordringen førte til en rekordstor økning i salget av heftet i Storbritannia. (©NTB)

Personvernpolicy