55 år med blyant i hodet

55 år med blyant i hodet
55 år med blyant i hodet

 Etter 55 år med en blyant i hodet, har Margret Wegner nå fått den fjernet.

Illustrasjonsfoto

En tysk kvinne har i 55 år gått med deler av en blyant inne i hodet. Nå har hun endelig fått den fjernet, melder BBC.

Som fireåring falt Margret Wegner mens hun holdt i en blyant. Konsekvensene var fatale: Blyanten gikk rett gjennom kinnet hennes, og deler av den helt inn i hjernen over høyre øye.

Den nå 59 år gamle kvinnen har vært plaget med hodepine og hyppige neseblødninger store deler av livet.

Etter hendelsen for 55 år siden klarte kirurger i Berlin å fjerne det meste av blyanten gjennom en to timer lang operasjon, men en 2 cm stor del av blyanten satt så godt fast i den lille jentas hode, at legene ikke klarte å få den ut.

Professor Hans Behrbohm ved Berlin-Weissensee-klinikken, utførte operasjonen dengang, og forteller at jenta etter operasjonen var uten smerter.

- Hoveddelen av fremmedlegmet var innkapslet i mykt vev og forårsaket ikke pasienten noe smerte. Før i tiden var dette sett på som et svært risikabelt område å operere på, men med dagens medisin er det ikke et problem å fjerne den siste delen uten at det løper noen stor risiko, forteller professoren til BBC sine hjemmesider.

Endelig har Margret Wegner fått tilbake luktesansen, og kommer ikke lengre til å være plaget av den stadig tilbakevendende hodepinen. Kvinnens ektemann, bokseinstruktøren Ulli Wegner, er svært stolt av sin modige kone og forteller til BBC at det nå går bra med henne.


(Illustrasjonsfoto på forsiden: Flickr )

Personvernpolicy