Åpner senter for neglebitere

Åpner senter for neglebitere
Åpner senter for neglebitere

 Nederlendere tar neglebiting på alvor. 

Foto: Heiko Junge/Scanpix

Noe for Erna Solberg?

Biter du neglene dine? Du er ikke den eneste. Men nå kan hjelpen være like om hjørnet. Verdens første behandlingssenter for neglebitere åpner nemlig i Nederland i neste måned. Og direktøren for det nye sentere som skal ligge i byen Venlo, Alain-Raymond van Abbe er ikke akkurat moderat i sine uttalelser om det nye prosjektet sitt. Han påstår like så godt at han sammen med teamet sitt har utviklet en metode som gjør neglebiting rett og slett umulig.

- Dette vil være det første stedet noensinne som takler dette alvorlige problemet. Vi venter oss pasienter fra hele verden, sier han ifølge Ananova.

Han forteller videre at forsøk har virket i nesten 100 prosent av tilfellene.

- Behandlingen har vært vellykket for 98 prosent av de første forsøkspasientene. Veldig få faller tilbake til den dårlige vanen, sier han.

Ifølge senteret finnes det omlag 2 millioner mennesker i Nederland som biter negler.

Som behandling fester senteret viss type anretning til hendene som hindrer pasientene til å bite negler. I tillegg blir neglebiterne tilbudt terapi og rådgivning.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus