Fredagsskulk koster flesk

Fredagsskulk koster flesk
Fredagsskulk koster flesk

Britiske selskaper taper mer enn 600 millioner kroner fordi ansatte går hjem tidlig på fredager. - Kan være positivt, sier norsk ekspert.

Det britisk selskapet Employer safe hevder at mange arbeidstakere oppfører seg som fredagen er en uoffisiell fridag, melder BBC.

Sporer ansattes fravær

Selskapet undersøkte de vanligste årsakene for å gå hjem tidlig og fant ut at en lang lunsj, legetimer og møter nær hjemmet var de mest brukte unnskyldningene for å starte helgen tidlig. Selskapet har nå utviklet et dataprogram for å spore arbeidstakeres fravær. De mener også at fraværet må få konsekvenser.

Flere organisasjoner og bedrifter i Storbritannia bekrefter trenden og sier at mange arbeidstakere pakker sammen sakene sine klokken 12 på formiddagen og forlater kontoret. Employersafe som står bak studiet har anslått at dette koster britiske selskaper crika 600 millioner kroner i året.

- Overrasker ikke

Avdelingssjef i statens arbeidsmiljøinstitutt, Bjørn Lau, er ikke overasket over at folk går hjem tidlig på fredager.

- Fritiden vår blir mer og mer viktig for oss. I tilegg til dette er det nok mange som har småbarn som føler at de ikke får sett barna sine nok i løpet av uken. Det å gå hjem tidlig på fredager kan da rette opp dette litt, forklarer han.

Han mener at det å slutte tidlig på fredager kan være positivt.

- Hvis arbeidstakere jobber mye overtid i løpet av uken, og arbeidsgivere belønner dem med at de kan gå hjem tidlig på fredager, kan dette stimulere arbeidsmiljøet, sier Lau til ABC Nyheter.

Han understreker at dette forutsetter at man avspaserer slik at man jobber de timene man skal.

- Ikke et problem i Norge

Geir Staib, informasjonssjef i NHO, mener dette ikke er alvorlig problem i Norge.

- Vi har ikke fått noen rapporter om dette av norske arbeidsgivere, derfor har vi ingen grunn til å tro at dette gjelder for Norge. Vi mener at det viktigste er at den produksjonen som skal gjøres blir gjort.

Han mener dette er opp til hver enkelt arbeidsgiver.

- Vi i NHO er opptatt av fleksibilitet det betyr at arbeidsgivere og arbeidstakere må kunne gjøre individuelle avtaler mellom seg, sier han.

Personvernpolicy