40 millioner fornyet speiderløftet

40 millioner fornyet speiderløftet
40 millioner fornyet speiderløftet

Nærmere 40 millioner speidere verden over fornyet onsdag sitt speiderløfte fordi det er 100 år siden den første speiderleiren ble arrangert.

Oslo (NTB): Det var på øya Brownsea utenfor Loole på sørvestkysten av England at lord Baden Powell i 1907arrangerte den aller første speiderleiren med 22 gutter. Etter den spede begynnelse vokste speiderbevegelsen raskt, og er nå representert i alle verdens land så nær som fem.

I Norge er mange speidere samlet på kretsleirer eller andre speiderarrangement. Fra Ny-Ålesund i nord til Evje i sør ble det klokken 08.00 onsdag gjennomført seremonier med avleggelse av speiderløfte. I Oslo foregikk merkeringen i Stensbergparken der speidere fra NSF og KFUK-KFUM og 30 tyske speidere fra München deltok.

Her ble det også lest opp en hilsen fra verdensbevegelsens generalsekrtetær Eduardo Missoni - fra Brownsea der speidere fra alle verdens land var representert. (©NTB)

Personvernpolicy