Hele Tysklands Knut må på slankekur

Hele Tysklands Knut må på slankekur
Hele Tysklands Knut må på slankekur

Hele Tysklands kjæledegge Knut er ikke lenger en liten isbjørnunge, men er blitt voksen bjørn på 60 kilo. Nå må han på slankekur.

Berlin (NTB-DPA): Dermed er det slutt på å spise wienerbrød og annet godteri for den runde krabaten.

Det er normalt at isbjørner legger på seg om sommeren - når de lever i frihet, og må bygge opp et fettlag som de kan tære på i matfattige vintermåneder. Men Knut har ikke behov for slikt, og derfor skal han på diett, sa dyrlegen Andreas Ochs i Berlins Zoo tirsdag.

Han påpekte at andre rovdyr i dyrehagen, som for eksempel løvene og tigrene, må faste en dag i uken, ettersom de i vill tilstand ikke jakter hver dag. Knut slipper imidlertid med diett, fordi han fortsatt vokser, forklarte Ochs.

Knut ble tyskernes nasjonale kjæledegge etter at han kom til verden i Berlin i desember i fjor. Moren ville ikke ha noe med ham eller tvillingbroren å gjøre, broren døde men Knut overlevde etter å ha tilbrakt 44 dager i kuvøse.

I begynnelsen av juli satte ledelsen for dyrehagen sluttstrek for Knuts daglige opptreden med dyrepasseren Thomas Dörflein, fordi isbjørnen nå var for farlig til å leke med. Og nå er det altså slankekuren som venter. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus