Katten Oscar forutser hvem som skal dø

Katten Oscar er ikke som andre katter, men kan forutse hvem som skal dø. Den firbeinte dødsengelen tar sjelden feil.

Providence (NTB-AP): Hele 25 ganger har den to år gamle katten «varslet» dødsfall på et aldershjem på Rhode Island i USA, ved å legge seg hos pasienter noen få timer før livet ebber ut.

Kattens varsling regnes nå som så nøyaktig at aldershjemmet har begynt å varsle de pårørende dersom Oscar markerer hvem som står for tur.

- Han tar ikke ofte feil. Han ser ut til å forstå når pasienter er i ferd med å dø, sier dr. David Dosa som forteller den utrolige historien i siste utgave av New England Journal of Medicine.

- Mange familiemedlemmer finner en viss trøst i dette. De setter pris på det kameratskapet katten gir deres kjære når de dør, sier Dosa.

Oscar kom til Steere-aldershjemmet som kattunge og de ansatte oppdaget etter rundt seks måneder hvilke spesielle evner han hadde.

I likhet med legene begynte katten å gå runder hos pasientene og både snuste og studerte dem nøye. Når Oscar til slutt slo seg til ro ved siden av noen, gikk det ikke mange timene før de døde.

Friske og raske mennesker er Oscar derimot mer reservert mot, konstaterer Dosa. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus