Meny

Mot normalt!

Mot normalt!

Mange har opplevd et sommervær uten om det vanlige - men hva er egentlig normalt juli-vær?

Mer regn enn tidligere
Juli har vært klissvåt for enkelte. (Foto: Scanpix)

Klimaforskere og meteorologer utroper 2007 til et værmessig rekord-år. En mild trøst for hovedstadens beboere, når rekorden dreier seg om nedbør, mens folk nordpå har kost seg med sol døgnet rundt.

Nå har meteorologer studert gjennomsnittværet de siste tretti årene og sammenliknet det med årets vær.

På tabellen under finner du vær- normalen for ditt område!

Tabellen viser gjennomsnittlig antall dager med nedbør over 3 mm og temperaturer høyere enn 20 og 25 ºC. Tallene er avrundet til nærmeste hele, og gjelder for hele juli. Målingene fra juli 2007 er kun for perioden 1. juli til 11. juli.( Tabell: yr.no)Tabellen viser gjennomsnittlig antall dager med nedbør over 3 mm og temperaturer høyere enn 20 og 25 ºC. Tallene er avrundet til nærmeste hele, og gjelder for hele juli. Målingene fra juli 2007 er kun for perioden 1. juli til 11. juli.( Tabell: yr.no)

Enten du synes dette er depressiv eller oppløftende lesning, kan du sjekke værmeldinga for der du befinner deg her.
Det er altså ikke bare Østlandet som har hatt en spesiell juli måned. Av tabellen kan vi lese at fra Trondheim og videre nordover har det vært mer sol og mindre regn enn vanlig, og bodøværingene har ikke hatt en eneste dag med nedbør i juli. Dette melder meteorologisk institutt på yr.no.

(Forsidefoto: Scanpix)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus