Godsaken Grüner

Godsaken Grüner
Godsaken Grüner
Artikkelen fortsetter under annonsen

Grüner Veltliner holder stand som matvennlig sommervin. Nå kan vi glede oss over nok en flott årgang i Vinmonopolets hyller.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De siste tiårene har Østerrike markert seg med viner av høy kvalitet, hvor 80 prosent lages på lokale druesorter. Produksjonen foregår i hovedsak i småskala hos omlag ti tusen vindyrkere, som også selger sine egne viner.

Vinlandet har en økende popularitet i Norge, og viner på nasjonaldruen Grüner Veltliner er blant de mest populære. Druen dyrkes på mer enn en tredjedel av vinarealet i landet. Blant de mest kjente vinregionene for Grüner Veltliner er Wachau, hvor dagens anbefaling kommer fra.

9÷/10

Bäuerl Grüner Veltliner Federspiel 2006, Weingut Bäuerl / Wachau, Østerrike. Pris: 147,- (49241)
Vinen har en blek gulgrønn farge og dufter av epler, tropisk frukt, hvitt pepper og ingefær, samt svakt av urter. Den er frisk, fruktig og smaksrik med lett oljepreget fedme og middels fylde. Avslutningen er lang og mineralsk.

Grüner Veltliner går godt til asiatisk og grillet sjømat, grønnsaksretter og lyst kjøtt.

God Helg!

(Foto: Lene Aarnes Westerhaug)