Aspirin like farlig som å kjøre bil

Å ta en aspirintablett hver dag er nesten like farlig for middelaldrende menn som å kjøre bil eller jobbe som brannmann, ifølge forskere.

foto: Scanpix

- Folk flest er dårlige til å vurdere farer. Vi har lett for å overvurdere små og velkjente farer, mens vi undervurderer de større, sier forskerne Joshua Cohen og Peter Neumann ved Tufts-New England Medical Center.

Forskerne har blant regnet ut at 50-årige menn som tar en aspirintablett hver dag, får en risiko for å dø som øker med 10,4 dødsfall per 100.000.

Andre funn er at det er farligere å være lastebilsjåfør enn å være brannmann (44,8 mot 10,6 døde per 100.000), og at det er mye tryggere å fly enn å gå på ski (0,15 mot 0,49).

Kontorarbeidere kan imidlertid fortsatt sitte trygt i stolen. De har nemlig en dødsrisiko på 0,4, noe som er betraktelig lavere enn gjennomsnittet for alle yrker som er på 3,9. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus