Veterinær drept av katt

Veterinær drept av katt
Veterinær drept av katt

Verdenskjent katteekspert krasjet på motorsykkel etter å ha unngått en katt.

Katt
Illustrasjonsfoto: Scanpix

Den anerkjente katteveterinæren James Richards måtte gjøre en brå unnamanøver med motorsykkelen sin da en katt sprang ut i veien. Etter å ha ligget på sykehus i to dager døde han, melder nettstedet Newsday.com.

Richards jobbet ved Cornell University, der han var sjef for skolens senter for kattemedisin. Han gjorde i tillegg regelmessige opptredener på TV for å fortelle folk om kattenes verden. Han var også en stor autoritet på hvordan å vaksinere katter, og hadde skrevet en rekke bøker om katter og medisin.

- Han var den største katteeksperten i landet, men i tillegg var en fantastisk flott person, og en god venn for veldig mange, sier Donald Smit, prorektor ved veterinærskolen til AP.

Han ble født i Richmond, Indiana, og hadde en grad i matte fra universitetet i Berea i Kentucky. Han fikk sitt veterinærdiplom fra Ohio State University.

Jobben ved Cornell begynte han I 1991 som assisterende director ved kattesenteret. Han ble sjef der i 1997.

- Han elsket motorsykler. Du trengte bare si at det var en bra dag for en kjøretur, og han fikk et stort smil over hele ansiktet, sier Christine Belezza.

Kollegene var ikke overrasket over at mannen som ga så mye av sitt liv til å forbedre livskvaliteten for katter, forsøkte så hardt å unngå katten som sprang ut i veien.

Richards etterlater seg en kone og to barn.

Personvernpolicy