Meny

Vin til indisk krydder

Jo sterkere mat desto søtere vin, og velg gjerne en Gewurztraminer.

Gewürz betyr krydder på tysk. Druen Gewurztraminer gir vin som dufter av krydder, parfyme og tropisk frukt. Vinen har også en krydret og lett parfymert smak som imøtekommer asiatisk mat og indiske krydder som curry og cumin.

En annen fordel med denne druen er at den gir vin med forholdsvis lav syre, som fører til at selv viner med lavt sukkernivå virker runde og sødmefulle. En sødmefull eller søtlig vin vil takle sterkt krydret mat lang bedre enn syrlig vin, da sødmen virker dempende på sterkt krydder.

Dopff & Irion Gewurztraminer 2005, Dopff & Irion / Frankrike. Pris: 130,- (741)

Vinen har en lys gul farge og aromatiske dufter av gule plommer, lichi, blomsterpreget parfyme og lett krydder. Den er rund, delikat og krydret med lett sødme, god frukt, middels fylde og fin lengde.

Dopff & Irion Gewurztraminer passer til godt krydret asiatisk mat og retter med karri, røkt fisk og kjøtt, samt blåskimmeloster.

Vinen er laget på 100 prosent Gewurztraminer. Druen regnes blant de grønne druene, men har en oransje-rosa farge. Gewurztraminer skrives både med og uten tødler over u. I franske Alsace brukes ikke tødlene, men i Tyskland og flere andre land skrives Gewürztraminer med tødler.

Druene gjæres i temperaturkontrollerte ståltanker med skallkontakt i omlag fire uker og modnes i ytterligere seks måneder før tapping.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus