Meny

Fabelaktige nyheter på polet

Lørdag 3. mars kommer det nye viner i Vinmonopolets hyller. Her er noen av de røde godbitene!

Vinmonopolets såkalte fokusområde er denne gangen «nye Australia». Med dette har de ønsket å presentere nye egenartede viner, som en motsats til den noe ensidige vinstilen som kjennetegner australsk vin på markedet i dag. Vinmonopolet har satset på viner fra små og mellomstore produsenter som blant annet bærer preg av jordsmonn og årgang. Både fokusområdet og nyhetsslippet vil bli behørig dekket i neste ukes vinspalte.

ABC Nyheter har valgt å gå bort fra terningkast og skal over i en vurderingsskala fra en til ti. Systemet er foreløpig ikke på plass, og alle dagens vinanbefalinger er dermed vurdert som gode kjøp.

  • Fabelaktig 2005, Niepoort Vinhos / Douro, Portugal. Pris: 120,-,- (45269)

Vinen har en middels dyp rød farge og dufter av bjørnebær, solbær, plommer, vanilje og lær. Den er frisk og krydret med en fast struktur og god fylde, samt en lang ettersmak. Dette er en vin som lever opp til navnet sitt, fabelaktig.

  • Periquita Reserva 2004, José Maria da Fonseca / Terras do Sado, Portugal. Pris: 119,- (55787)

Vinen har en rødlilla farge og dufter av plommer, kirsebær, lær og vanilje, samt et streif av rosmarin. Vinen har en fast struktur, et pent fatpreg og god frukt. Den er fyldig og lang med en lett snerpet avslutning. Dette er noe helt annet en «standard» Periquita.

  • Rubrato Aglianico d' Iprina 2004, Feudi di San Gregorio / Campania, Italia. Pris: 150,- (33113)

Vinen har en rødlilla farge og dufter av blåbær, kirsebær og krydder med innslag av tobakk. Den er frisk og rund med sødmefull frukt og noe vanilje i smak. Vinen har en god fylde og pepperpreget ettersmak som fastner fint til i avslutningen.

  • Savigny-les-Beaune 1er Cru Guettes 2004, Jean-Marc Pavelot / Burgund, Frankrike. Pris: 275,- (48883)

Vinen er lys rød med dufter av overmodne bringebær, samt visne blomster og fuktig løv som gir et litt jordlig preg. Vinen har en fantastisk frukt og eleganse. Den er bringebær- og blomsterpreget også på smak, med god syre, flotte tanniner og en lang balansert ettersmak. Dette er en vanvittig god vin som er er verdt hvert eneste øre.

Tatachilla Keystone Shiraz Viognier 2006, Tatachilla Wines / McLaren Vale, Australia. Pris: 115,- (10257)

Vinen har en tett rødlilla farge og dufter av bjørnebær, pepper og vanilje med hint av parfyme. Den er rik og sødmefull i frukt og smak med stor fylde og bløt struktur, samt en lang ettersmak som snerper pent til. Denne vinen er laget mer eller mindre etter samme oppskrift som de eksklusive vinene fra Nord-Rhône, og selv om du ikke finner den samme finessen her er dette utrolig mye vin for pengene.

  • La Capitana Carmenère 2005, Viña la Rosa / Cachapoal, Chile. Pris: 125,- (42855)

Vinen har en rødlilla farge og dufter av solbærsirup, plommer, grønn pepper og sjokolade. Vinen har en sødmefull fruktighet, runde tanniner og integrert eikekarakter. Avslutningen er lang og litt varm. Denne vinen vant prisen for beste chilener i Wine Challenge 2006. Om den er så bra kan diskuteres, men dette er en kraftig, rund og sødmefull vin som vil tiltale mange.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus