Godt i glasset

Ukens vin er en vassekte italiener og den perfekte pasta- og pizzavin.

Chianti er et av verdens mest kjente vinområder, men navnet er ikke alltid sidestilt med kvalitet. Dog kan Toscana også produsere god Chianti, noe ukens vin er et godt eksempel på.

Det italienske vinområdet Chianti, ligger like utenfor Firenze i Toscana. Chianti fikk DOCG-status (Denominazione di Origine Controllata e Garantita) så sent som i 1984, og hadde sin storhetstid tidlig på 90-tallet. Rufina er en av syv klassifiserte soner i regionen.

Vinhuset Selvapiana lager superbe olivenoljer, men vinen er ikke så verst den heller.

• Selvapiana Chianti Rufina 2004, Selvapiana / Toscana, Italia.

Pris: 147,- (33169)

Vinen har en middels dyp rubinrød farge og dufter av syrlige kirsebær, overmodne bringebær, blomster og lær, samt innslag av av fat og urter. Den er frisk, saftig og bærpreget med tørr munnflølelse og gode tanniner. Avslutningen er lang og lett snerpet.

Dette er en allsidig matvin, som vil passe godt til en rekke retter, men i tillegg til pasta og pizza er Selvapiana Chianti Rufina spesielt god til lyst kjøtt, lam eller storfe med litt fet saus. Vinen er drikkeklar, men kan lagres i 2-3 år.

Vinen er laget på 100 prosent Sangiovese. Druen er Toscanas kronjuvel, som blant annet gir herlig syrefriske kirsebærpregede viner.

Druene er håndplukket og gjæret på ståltanker. Vinen er lagret på store eikefat i 15 måneder og flaskemodnet i ytterligere en måned før salg.

God helg!

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus