Alt er tapt

Allesverloren betyr «alt er tapt», og det sørafrikanske vinhuset fikk sitt navn etter en storbrann på 1800-tallet. Ukens vintips er husets Touriga National.

Sør-Afrika har vært vinprodusent siden 1650-tallet og har opparbeidet seg sterke vintradisjoner.

Siden handelsboikotten under Apartheid-systemet opphørte, har vi sett en stadig økende andel sørafrikanske viner i norske polhyller. Vinhuset Allesverloren produserer jevnt over vin av høy kvalitet, og er dermed med på å vise hva Sør-Afrika er god for.

• Allesverloren Touriga Nacional 2005, Allesverloren / Swartland, Sør- Afrika.

Pris: 135,- (47821)

Vinen har en dyp rubinrød farge og dufter av søte bjørnebær, solbær og rosiner, samt innslag av av fjøs og urter. Den er frisk, fyldig og fast med saftig bærpreg, gode tanniner og integrert eikekarakter. Avslutningen er lang og lett snerpet.

Vinen passer godt til stekt kjøtt av storfe eller lam. Den er drikkeklar, men vil utvikle seg ytterligere i 2-3 år.

Vinen er laget på 100 prosent Touriga National. Druen er en av Portugals nasjonale druer, som blant annet brukes i portvin. Vinstokkene vokser i skifer og sandstein, noe som gir en god jordsmonnkarakter til vinen.

God helg!

Mer i Neste Klikk:

Mat og drikke


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus