Når julegavene flyter

De beste gavene skvulper. Her er tipsene!

Juleøl..

• Corsendonk Christmas Ale, N.V. brewery Keersmackers / Belgia.

Pris: 101,- /

75 cl

(43707)
En mørk mahogni farget Ale som dufter herlig av lett bitre maltdrops, engelsk fruktkake og brente mandler. Rund, fyldig og godt krydret med flott bittersøt balanse. Lang ettersmak.

For en svoren ale-tilhenger er den kanskje i snilleste laget, men for meg er dette ren nytelse og en av de bedre ale jeg har smakt. Flasken er korket som gamle champagneflasker. Den har juleetikett og er finurlig pakket i et juledekorert metallrør, beskyttet av trespon.

Røde juleviner..

Montecillo Gran Reserva Especial 1981, Bod. Montecillo / Rioja Spania.

Pris: 750,- /

150 cl

(44341)
En utviklet vin med ren rød farge i retning mursteinsrød. Den dufter fabelaktig og komplekst av jordbær, vanilje, tobakk, tørkede fiken, fuktig løv og treverk. Fløyelsmyk og smaksrik med imponerende syre og struktur, harmonisk og elegant med velintegrert fatpreg og god fylde. Ettersmaken er nærmest evigvarende.

Dette er den optimale flytende julegaven. En unik og sjelden vin, tenk den er 25 år gammel og likevel har den syre, struktur og frukt så de monner. Fantastisk nå, men trolig holder den ytterligere 4-5 år.


• Ruvei Barbera d' Alba 2004, March. di Barolo / Piemonte, Italia.

Pris: 330,- /

150 cl

(40458)
Vinen har en mørk rød farge. Den dufter av kirsebær, plommer og svakt vanilje. Frisk og fruktig med elegant krisebærsyrlig og lett urtepreget smak, god struktur og lang harmonisk ettersmak.

Denne vinen er prisgunstig. Med sin saftige stil og lette fatkarakter er vinen trolig på sitt beste akkurat nå, men det er den sikkert også om et år eller tre. Julefaktoren er maksimal da magnumflasken kommer pakket i cellofan med julerød sløyfe.

• Langhe San Guglielmo 2003, Malvirá / Piemonte, Italia.

Pris: 450,- /

150 cl

(47722)
Vinen har en dyp rød farge. Den dufter av kirsebær, bjørnebær, roser, røyk og lær. Frisk og lett sødmefull frukt og fast struktur og eikekarakter, samt runde tanniner, middels fylde og lang tiltalende ettersmak.

Dette er en barbera-dominert Langhe-vin, som trolig er på sitt beste nå. Magnumflasken kommer i treeske og er et godt julekjøp.


Badiola 2004, Cast. di Fonterutoli /

Piemonte,

Italia.

Pris: 300,- /

150 cl

(48027)
Vinen har en mørk rødlilla farge. Den dufter av bjørnebær, søte mørke plommer, sjokolade og fatkrydder. Sødmefull frukt også i munnen, smaksrik, frisk og fyldig med rund struktur og lang ettersmak.

Dette er en sangiovese-dominert vin av god kvalitet. Et trygt gavevalg til fleste, da den runde sødmen gjør den lett å like. Magnumflasken kommer i treeske, noe som øker julegavefaktoren betraktelig

• Barbaresco 2003, Prod. del Barbaresco / Piemonte, Italia.

Pris: 500,- /

150 cl

(47527)
Vinen har en rød, transparent farge. Den dufter av plommer, fuktig løv, lakris og blomster. Smaksrik, med rund og litt sødmefull frukt, med brukbar syre og middels fylde. Lang ettersmak.

Vinen er drikkeklar, men den varme årgangen gjør den ikke like lagringsdyktig som den vanligvis er. Likevel har den har syre og struktur nok til å tåle 5-6 år. Magnumflasken av denne vinen har en flottere etikett enn samme vin i vanlige flaske.

• Barolo Rocche Dell'annunziata Bricco Francesco 2001, Rocche Costamagna / Piemonte, Italia.

Pris: 348,- (10991)
Vinen har transparent mursteinsrød farge. Den dufter komplekst av bringebær, bjørnebær nyper, fioler og skogssopp. Fast, fruktig og strukturert med middels fylde og lang harmonisk ettersmak.

Vinen er hverken i magnumflaske eller gaveinnpakning, men er ikke en fantastisk barolo den perfekte julegaven, så vet ikke jeg. Dette er en vin du kan sitte og lukte på like lenge som Ferdinand lukter på blommorna.

• Masi Campofiorin 2003, Masi / Veneto, Italia.

Pris: 250,- /

150 cl

(3339)
Dyp rød farge. Dufter av kirsebær, tørket frukt, mokka og lær. Smaksrik med litt varm fruktighet, runde tanniner og god fylde. Middels lang ettersmak med innslag av anis.

Kjent og kjær vin i magnumflaske, til en pen pris. Vinen er Corvina-dominert og laget med en andel tørkede druer, noe som gir fruktsødme og rund struktur. En vin som er lett å like. God julegavekandidat, men den kommer i en litt kjedelig gaveeske av papp.

• Maestro Italiano Merlot Cabernet 2005, Maestro Italiano / Venezia, Italia.

Pris: 101,- (15315)
Vinen har en middels dyp rød farge. Den dufter av plommer, rød paprika og fuktig jord. Bløt og saftig med sødmefull frukt, middels fylde og runde tanniner. God og tørr avslutning.

Ukomplisert og lettdrikkelig vin uten fatlagring, laget for nåkonsum og bør dermed ikke lagres. Vinen kommer i en julerød flaske med engler på.

• Zaccagnini Montepulciano d'Abruzzo 2004, Zaccagnini / Abruzzo, Italia.

Pris: 260,- /

150 cl

(47619)
Vinen har en mørk rødlilla farge. Den dufter av kirsebær, bjørnebær, sopp og salvie. Frisk og fruktig med lett fatpreg, myke tanniner og middels fylde. Lang ettersmak med preg av søte plommer.

En svært vellykket årgang av denne vinen, som tar seg ekstra godt ut i stor størrelse. Høy gjenkjennelsesfaktor og et pent priset julegavevalg.

• Castillo de Molina Cabernet Sauvignon Reserva 2004, Viña San Pedro / Lontue, Chile.

Pris: 110,- (11780)
Vinen har en rødlilla farge. Den dufter av kirsebær, bjørnebær, krydder og vanilje. Frisk og fruktig med fatkarakter, litt tørr struktur og god fylde, samt lang ettersmak.

En ukomplisert vin som er lett å like, men ingen lagringskandidat. Vinen kommer i en enkel gaveeske med bilde av flasken på kartongen.

• Arne Brimi's Viltvin Cuvée Spésial 2005, Vign. d'Estezargues / Rhône, Frankrike.

Pris: 300,- /

150 cl

(48514)
Vinen har en mørk rød farge. Den dufter av moreller, blåbær, krekling og pepper med hint av urter og furu. Lett sødmefullt bærpreg, rund struktur og middels syre. Lang ettersmak.

Arne Brimi har valgt et bra vinhus for sine viltviner. Ikke uventet ligger vinhuset i Rhône, da viner fra denne regionen ofte passer norsk vilt svært godt. Flasken er flott og kommer i en forseggjort treeske. Enhver jeger burde få denne vinen til jul.

• Viña Izadi Crianza 2002, Bod. viña Villabuena / Rioja, Spania.

Pris: 270,- /

150 cl

(45995)
Vinen har en mørk rød farge. Den dufter av jordbær, blåbær, kirsebær, lær og vanilje. Den har sødmefull frukt i retning tørket fiken og god fylde, samt fast tanninstruktur og lang og tørr ettersmak med fatpreg.

På grunn av tanninstrukturen vil denne vinen trolig være bedre om et par år. Klassisk rioja i magnumflaske til en overkommelig pris, blir et godt julegavealternativ.

• Côtes du Rhône 2003, E. Guigal / Rhône, Frankrike.

Pris: 280,- /

150 cl

(32951)
Vin med mørk rød farge. Den dufter av solbær, bjørnebær, lær og pepper av hint av urter og brent gummi. Bløt, fruktig og middels fyldig med moderat syre og runde tanniner. Lang ettersmak med preg av røde bær.

Dette er en vin så og si alle liker og siden magnumflasker alltid er gøy, er den dermed en sikker julegavevinner.

Hvite juleviner..

• Domaine Sainte Clair Vieilles Vignes 2000, Jean-Marc Brocard / Burgund, Frankrike.

Pris: 416,- (30739 )
Vinen har lys strågul farge. Den dufter herlig av gule epler, sitrus, smør og sjø. En fabelaktig chablis med kremet munnfølelse, god frukt og fylde, samt flott mineralalitet. Lang ettersmak.

En klassisk og typeriktig chablis med konsentrasjon fra gamle vistokker og mineralitet fra et jordsmonn bestående av fosile østers og sjødyr. En vin som fortsatt vil tåle mange år i kjelleren. Vinen kommer i en julegrønn gaveeske og er en super julegave.


• Black Forest Girl 2003, Badischer Winzerkeller / Baden, Tyskland.

Pris: 122,- /

50 cl

(34475)
Vinen har en lys gul farge. Den dufter av melon, sitron, gule epler og våt ull. En enkel og halvtørr vin med moderat syre og fruktighet, middels fyldig og rund, og middels lang ettersmak.

En typisk halvtørr tysk Muller-Thurgau vil mange si, og vinen er dyr i forhold til kvalitet. Men den juletreformede flasken er jo artig og julefaktoren er tilstede.


Musserende juleviner..

• Veuve Clicquot Rare Vintage 1988, Veuve Clicquot Ponsardin / Champagne, Frankrike.

Pris: 552,- (44420)
Champagne med gyllengul farge. Fine og mangfoldige bobler. Den dufter eksepsjonelt og komplekst av modne epler, kalk, mokka og nybakt landbrød. Fantastisk frisk og velutviklet med flott struktur og fylde. Hinsides lang og elegant ettersmak.

Løp og kjøp! Dette er en champagne hvor superlativene står i kø. En champagne fra en av de beste årgangene de siste tiårene, som gir valuta for pengene. Den perfekte julegaven til champagnefrelste. Eller til deg selv? Flasken kommer i stablebar ståleske i moderne design.

• Crystallized Moët Brut Impérial, Moët & Chandon / Champagne, Frankrike.

Pris: 400,- (48559)
Champagne med gyllen farge og fine bobler. Den dufter av modne gule epler, melon, mineraler, sitrus og toast. Frisk, slank og syrlig med fin moussé i munnen og lang delikat ettersmak.

Klassisk champagne med litt kommersiell stil. Flasken har høy «bling bling»-faktor og en eksklusiv fremtoning, da en rekke swarowski-krystaller er preget inn i flaske. Kommer i lekker sort og sølv gaveeske med den treffende oppfordringen: «Be fabulous».

• Veuve Clicquot Rare Vintage Rosé 1985, Veuve Clicquot Ponsardin / Champagne, Frankrike.

Pris: 552,- (44420)
Champagne med farge og langvarige fine bobler. Den dufter fantastisk av modne røde epler, jordbær, mineraler, sjokolade og lyst landbrød. Fabelaktig moussé, frisk og eplesyrlig med flott struktur og fylde, samt en svært lang og elegant ettersmak.

Dyrt? Ja jøss, men billig i forhold til annen champagne av samme kvalitet, og verdt hvert øre. En champagne av topp kvalitet fra en anerkjent årgang. Flasken kommer i moderne ståleske, designet for å kunne stables. Den optimale julegaven til en som vet å sette pris på den.

• Codorníu Brut Cuvée Raventos, Codorníu / Penedès, Spania.

Pris: 120,- / (2840)
Musserende vin laget på tradisjonell metode. Den har fine bobler og dufter av gule epler, melon, jord og sukater, samt gjærbakst og svakt gummi. Frisk og smaksrik med god moussé og fylde. Lang ettersmak.

Cava er nesten uslåelig når det kommer til forholdet mellom kvalitet og pris. Dette er en god cava som stadig fornyer sine gaveesker, denne kommer i en spennende utgave av transparent plast.

• Deinhard Lila Riesling Brut, Deinhard / Tyskland.

Pris: 100,- (2700)
Lys strågul farge. Dufter av epler, blomster, lime og mineraler med hint av petroleum. Litt grove bobler, frisk og lett syrlig med lang ettersmak. En ukomplisert vin som er verdt sin pris.

Denne musserende vinen har fått sine bobler ved annengangsgjæring på tank. Vinen er drikkeklar og bør ikke lagres. Passer som en liten oppmerksomhet til en venn, kollega eller bekjent.

Sterk julevin..

Domaine Brial Muscat de Noël 2003, Vign. de Baixas / Languedoc-Roussillon, Frankrike.

Pris: 217,- (50426)
Vinen har en gullgul farge. Den dufter av muskatelldruer, akasiehonning og tørkede sitronskall. Søt, og bløt med rund, lett oljepreget munnfølelse. Kunne stått seg med litt mer syre, men alt i alt en delikat vin. Fin lengde.

Vinflasken er diskret julepyntet og kommer i en julepreget gaveeske, med åpning foran etiketten.

Julebrenneviner..

• Renault Carte Noire Extra, Renault / Cognac, Frankrike.

Pris: 443,- (57)
En kastanjebrun cognac med svakt grønnskjær. Den dufter komplekst av tørket appelsinskall, blomster, sjokolade, nøtter, pinje og vanilje. Myk og fruktig med rund munnfølelse og god varm fylde. Lang elegant ettersmak.

En harmonisk cognac som har fått hele 12 år på eikefat. Flaksen kommer i en sortlakkert metallboks. En lekker julegave til far...eller mor.

• Julecalvados Boulard Brut , Boulard / Pays d'Auge, Frankrike.

Pris: 300,- /

50 cl

(10999)
Blek gullgul farge. En calvados som dufter av søt eplemost, pærer og vanilje. Fruktig og slank med lett eplesødme og lang, men litt skarp avslutning.

Flasken har et nostalgisk julebånd rundt flaskehalsen, med julekuler og norske flagg. En julegave som passer en litt tøff mormor.


• Eiffel Tower, H. Mounier / Cognac, Frankrike.

Pris: 350,- /

50 cl

(42860)
En cognac med lys kastanjebrun farge. Den dufter av tørket sitrusskall, karamell, mandler og vanilje. Fyldig og rund med en varm og sødmefull munnfølelse. Lang og smaksrik ettersmak.

Cognacen er en XO og kommer i en kommer i en flaske formet som eiffeltårnet og tilhørende gaveeske. Julegaveforslag til Paris-fareren og andre frankofile. Litt harry? Mjei..

• Jack Daniel's Tennessee, Boulard / USA.

Pris: 320,- (146)
Sour mash whiskey som har en gyllenbrun farge med grønn kant. Den dufter av syltet appelsinskall, aprikos, vanilje, mais og negellakkfjerner. Sødmefull smak dominert av kokos, i retning litt syntetisk kokosduftende sololje. Skarp smaksstart som runder av etterhvert. God lengde.

Whiskey (med ..ey) som kommer i en perforert, firkantet stålboks. En julegave som passer til ungkaren, vel å merke en som ikke er opptatt av malt-whisky.

• Underberg Bitter (12-Pack Tinnboks), Underberg / Tyskland.

Pris: 222,- (31929)
En gyllenbrun bitter med grønn kant. Den dufter av urter og krydder, hvor allehånde, kardemomme og stjerneanis dominerer. Starter som skarp og opprenskende i munnen, hvor smaken går over i einer og en varm, fyldig, og rund avslutning med god lengde.

Underberg er undervurdert. Denne julegaven, som nær sagt er medisin for en sår hals, kommer i en forseggjort og julete tinnboks med tolv søte småflasker, hver og en pakket i gråpapir med egen etikett.

• Dream Calvados Cream, Dom. Dupont / Frankrike.

Pris: 190,- (43707)
Kaffelatte-farget kremlikør på calvados-basis. Den dufter av epler, nougat, vanilje og fløte. Rund, søt og smaksrik med tydelig eplepreg og smak av fløtekaramell. Fyldig og lang.

En kremlikør med 15 volumprosent alkohol, og laget med fatlagret calvados. Et spennende alternativ til de whisky-baserte kremlikørene. Flasken er opak i matt sort glass med hvite tegninger og skrift.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
16:49 Schumachers kone svarer kritikerne: – Vær så snill, dere må forstå16:33 Odd Kalsnes tiltalt for flere brudd på eiendomsmeglerloven16:26 Trump: – Vil vurdere å avgi vitnemål16:25 Spansk selskap får milliardkontrakt på E6-utbygging i Trøndelag16:16 PST-sjef avhørt om våpenoppbevaring15:46 Airbnb blir OL-partner – IOC lover miljøgevinst15:44 Død kvinne i Oslo var siktedes mor15:37 Jehovas vitner skal fortsatt få statsstøtte15:34 Store protester i Iran etter kraftig hopp i bensinprisen15:08 Heggem gir seg i Rosenborgs styre15:00 Kvinne skal ha blitt mishandlet med gassbrenner15:00 Tre personer siktet for vold på Hadeland i helgen14:48 Politiet slår alarm: 15.000 utlendingssaker ubehandlet14:30 Tolv skiskyttere til verdenscupåpningen i Östersund14:16 Trio kjemper om å bli årets trener i Eliteserien13:38 Tyrkisk flyselskap kjøper ti Boeing 737 MAX-fly13:36 Vestlige land støtter opposisjonens protester i Georgia13:35 Bolivia: Veisperringer fører til mangel på bensin og mat13:14 Platini dømmer VAR nord og ned13:13 Drapssiktet 27-åring ble tilbudt helsehjelp drapsdagen12:45 Emirates med milliardbestilling fra Airbus12:44 Norske stjerner før «hete-OL»: – Svært krevende kombinasjon12:44 Ungdomsskoleelever rammet av tåregass12:43 Tre smittet av svartedauden i Kina12:07 Åpningen av det nye Nasjonalmuseet er utsatt11:57 Catalonias regionale president forklarte seg i retten11:47 Været skaper trafikkproblemer igjen på Østlandet10:58 Tyskland skal bruke mer penger på forsvar10:57 Norsk konkursalarm: – Vi nærmer oss nivået under finanskrisen10:52 En person omkom da bru kollapset i Frankrike10:30 Norske elever får en mer praktisk skole10:24 Betydelig lavere strømpris i år enn i fjor10:17 Curling-EM: Norge fratatt seier etter bruk av feil kost09:53 Småbedriftene vil ha bukt med tilsynsvelde09:39 Lagerbäck gjør fire endringer mot Malta09:38 Språkprisen til Kristin Fridtun09:22 Ronaldo avviser strid med Sarri: – Medieskapt09:20 Johannes om Johannes: – Han har giv og glød til å bli best09:08 Togreisende på Østlandet mer misfornøyd enn før08:11 Selvaag Bolig varsler utbytte på 2 milliarder kroner08:09 Demonstranter prøvde å rømme omringet universitet etter voldelig natt07:10 Fossilfunn trekker teori om oppreist gange i tvil06:40 UEFA-statistikken disser Norges ungdomsrevolusjon06:06 Politiet: Ti personer skutt på fest i California - fire av dem er døde06:00 Elvestuen smeller døra igjen – vil ikke ha innspill til klimaplan05:54 Dette skjedde i natt05:51 Lundteigen vil ta dykkersaken til Stortinget05:50 Dette skjer i dag05:47 Rouhani beskylder demonstranter for vandalisme04:59 USA fordømmer uberettiget maktbruk i Hongkong04:19 Få opplever at ledelsen tar metoo-grep før julebordsesongen04:19 Barns rettigheter blir bedre, men nye farer har oppstått03:11 Eksplosjon i rekkehus i Helsingborg03:08 Dobbelt så mange cruiseanløp ventes i Kristiansand03:07 Chiles president fordømmer politiets voldsbruk02:31 Bolivias midlertidige regjering varsler snarlig nyvalg01:48 Russland vil frigi ukrainske marineskip01:46 Florø-drapet: Politiet har ikke fått avhørt drapssiktet 27-åring01:10 Donald Tusk blir trolig ny leder for de konservative i Europa01:00 NHO mener tariffsystemet må fornyes00:59 Politi stormer universitet i Hongkong00:52 Politiet i Panama jakter gjerningsmann etter overfall mot nordmenn på seiltur23:45 Norsk politi krever brødre utlevert fra Dubai23:04 Enormt prishopp på legemidler i Danmark22:42 Nordisk ministerråd bevilger 700.000 til kvensk og karelsk ungdomsprosjekt22:28 To personer amok på pizzeria – gikk til angrep på både kunder og ansatte21:40 Feiring av Fløyelsrevolusjon overskygget av protester20:40 NRK: Familien forsøker å få IS-søstrene fra Bærum til Somaliland20:30 Venezia rammet av ny flom20:12 Maren Mjelde sikret seier og tabelledelse for Chelsea – 38.262 så Arsenal slå Tottenham19:40 Ny snøalarm og gult farevarsel: Venter 20-30 centimeter nysnø18:41 Politiet i Hongkong advarer om at de kan komme til å skyte18:22 To personer pågrepet for mishandling av kvinne i Fredrikstad18:21 Ingen visste hvem gutten på bildet var. Så kom det inn tips17:48 Britisk presse fordømmer prins Andrew etter BBC-intervju17:02 Kongle-rekord kan gi over 500 millioner skogplanter16:48 Professor garanterer at Donald Trump taper neste presidentvalg16:47 Sverige vil øke beredskapen etter svinepest-utbrudd15:59 Thingnes Bø om Fourcade-duellen: – Han har vunnet denne helgen15:09 Lagerbäck varsler endringer i laget, kritiserer betingelsene14:45 245 personer ble pågrepet under gule vester-demonstrasjoner i Frankrike14:35 Beklager oppførsel: – Utrolig uansvarlig og forferdelig dumt gjort13:29 Valgfusk og ingen reell opposisjon i valget i Hviterussland13:17 Olsbu Røiseland fikk bekreftet magefølelsen13:10 USA og Sør-Korea utsetter planlagte felles militærøvelser etter trusler fra Nord-Korea13:09 Senterpartiet vil gi 12 millioner kroner i støtte til aviser11:56 Kombinert: Krog til sykehus etter fall11:50 Dansk fjellklatrer omkom i Himalaya11:30 Kroos om EM-sjansene til Tyskland: – Jeg ser ikke oss blant favorittene11:27 Demokrat gjenvalgt som guvernør i Louisiana10:53 Frode Berg endelig gjenforent med kona – EOS-utvalget gransker saken10:19 Benzema får ikke spille EM for Frankrike: – Hans tid der er over10:06 Fløyelsmyk frihet og en forfatter som ble president10:00 Aghayev dømmer Norge på Malta09:59 Pave Frans gikk ut mot porno – så fortalte tre nye altergutter i Vatikanet om misbruk09:36 Nordisk byplanlegging møter kritikk fra utenlandske arkitekter09:26 Cuba feiret Havannas 500-årsjubileum09:12 Halsbånd med strøm brukt på hundepensjonat – to kvinner må i retten09:00 Ringvrak er Lagerbäcks sparringpartner før tittelkampen08:58 Demonstranter i Hongkong vil sette press på økonomien
Siste nytt
16:49SportSchumachers kone svarer kritikerne: – Vær så snill, dere må forstå16:33PengerOdd Kalsnes tiltalt for flere brudd på eiendomsmeglerloven16:26VerdenTrump: – Vil vurdere å avgi vitnemål16:25PengerSpansk selskap får milliardkontrakt på E6-utbygging i Trøndelag16:16NorgePST-sjef avhørt om våpenoppbevaring15:46SportAirbnb blir OL-partner – IOC lover miljøgevinst15:44NorgeDød kvinne i Oslo var siktedes mor15:37NorgeJehovas vitner skal fortsatt få statsstøtte15:34VerdenStore protester i Iran etter kraftig hopp i bensinprisen15:08SportHeggem gir seg i Rosenborgs styre15:00NorgeKvinne skal ha blitt mishandlet med gassbrenner15:00NorgeTre personer siktet for vold på Hadeland i helgen14:48NorgePolitiet slår alarm: 15.000 utlendingssaker ubehandlet14:30SportTolv skiskyttere til verdenscupåpningen i Östersund14:16SportTrio kjemper om å bli årets trener i Eliteserien13:38PengerTyrkisk flyselskap kjøper ti Boeing 737 MAX-fly13:36VerdenVestlige land støtter opposisjonens protester i Georgia13:35VerdenBolivia: Veisperringer fører til mangel på bensin og mat13:14SportPlatini dømmer VAR nord og ned13:13NorgeDrapssiktet 27-åring ble tilbudt helsehjelp drapsdagen12:45PengerEmirates med milliardbestilling fra Airbus12:44SportNorske stjerner før «hete-OL»: – Svært krevende kombinasjon12:44NorgeUngdomsskoleelever rammet av tåregass12:43VerdenTre smittet av svartedauden i Kina12:07KulturÅpningen av det nye Nasjonalmuseet er utsatt11:57PolitikkCatalonias regionale president forklarte seg i retten11:47NorgeVæret skaper trafikkproblemer igjen på Østlandet10:58VerdenTyskland skal bruke mer penger på forsvar10:57PengerNorsk konkursalarm: – Vi nærmer oss nivået under finanskrisen10:52VerdenEn person omkom da bru kollapset i Frankrike10:30NorgeNorske elever får en mer praktisk skole10:24PengerBetydelig lavere strømpris i år enn i fjor10:17SportCurling-EM: Norge fratatt seier etter bruk av feil kost09:53PolitikkSmåbedriftene vil ha bukt med tilsynsvelde09:39SportLagerbäck gjør fire endringer mot Malta09:38KulturSpråkprisen til Kristin Fridtun09:22SportRonaldo avviser strid med Sarri: – Medieskapt09:20SportJohannes om Johannes: – Han har giv og glød til å bli best09:08ReiseTogreisende på Østlandet mer misfornøyd enn før08:11PengerSelvaag Bolig varsler utbytte på 2 milliarder kroner08:09VerdenDemonstranter prøvde å rømme omringet universitet etter voldelig natt07:10VerdenFossilfunn trekker teori om oppreist gange i tvil06:40SportUEFA-statistikken disser Norges ungdomsrevolusjon06:06VerdenPolitiet: Ti personer skutt på fest i California - fire av dem er døde06:00NorgeElvestuen smeller døra igjen – vil ikke ha innspill til klimaplan05:54NorgeDette skjedde i natt05:51NorgeLundteigen vil ta dykkersaken til Stortinget05:50NorgeDette skjer i dag05:47VerdenRouhani beskylder demonstranter for vandalisme04:59VerdenUSA fordømmer uberettiget maktbruk i Hongkong04:19NorgeFå opplever at ledelsen tar metoo-grep før julebordsesongen04:19VerdenBarns rettigheter blir bedre, men nye farer har oppstått03:11VerdenEksplosjon i rekkehus i Helsingborg03:08NorgeDobbelt så mange cruiseanløp ventes i Kristiansand03:07PolitikkChiles president fordømmer politiets voldsbruk02:31PolitikkBolivias midlertidige regjering varsler snarlig nyvalg01:48VerdenRussland vil frigi ukrainske marineskip01:46NorgeFlorø-drapet: Politiet har ikke fått avhørt drapssiktet 27-åring01:10VerdenDonald Tusk blir trolig ny leder for de konservative i Europa01:00NorgeNHO mener tariffsystemet må fornyes00:59VerdenPoliti stormer universitet i Hongkong00:52VerdenPolitiet i Panama jakter gjerningsmann etter overfall mot nordmenn på seiltur23:45NorgeNorsk politi krever brødre utlevert fra Dubai23:04VerdenEnormt prishopp på legemidler i Danmark22:42NorgeNordisk ministerråd bevilger 700.000 til kvensk og karelsk ungdomsprosjekt22:28NorgeTo personer amok på pizzeria – gikk til angrep på både kunder og ansatte21:40VerdenFeiring av Fløyelsrevolusjon overskygget av protester20:40NorgeNRK: Familien forsøker å få IS-søstrene fra Bærum til Somaliland20:30VerdenVenezia rammet av ny flom20:12SportMaren Mjelde sikret seier og tabelledelse for Chelsea – 38.262 så Arsenal slå Tottenham19:40NorgeNy snøalarm og gult farevarsel: Venter 20-30 centimeter nysnø18:41VerdenPolitiet i Hongkong advarer om at de kan komme til å skyte18:22NorgeTo personer pågrepet for mishandling av kvinne i Fredrikstad18:21Helse og livsstilIngen visste hvem gutten på bildet var. Så kom det inn tips17:48VerdenBritisk presse fordømmer prins Andrew etter BBC-intervju17:02NorgeKongle-rekord kan gi over 500 millioner skogplanter16:48VerdenProfessor garanterer at Donald Trump taper neste presidentvalg16:47VerdenSverige vil øke beredskapen etter svinepest-utbrudd15:59SportThingnes Bø om Fourcade-duellen: – Han har vunnet denne helgen15:09SportLagerbäck varsler endringer i laget, kritiserer betingelsene14:45Verden245 personer ble pågrepet under gule vester-demonstrasjoner i Frankrike14:35NorgeBeklager oppførsel: – Utrolig uansvarlig og forferdelig dumt gjort13:29PolitikkValgfusk og ingen reell opposisjon i valget i Hviterussland13:17SportOlsbu Røiseland fikk bekreftet magefølelsen13:10VerdenUSA og Sør-Korea utsetter planlagte felles militærøvelser etter trusler fra Nord-Korea13:09PolitikkSenterpartiet vil gi 12 millioner kroner i støtte til aviser11:56SportKombinert: Krog til sykehus etter fall11:50VerdenDansk fjellklatrer omkom i Himalaya11:30SportKroos om EM-sjansene til Tyskland: – Jeg ser ikke oss blant favorittene11:27PolitikkDemokrat gjenvalgt som guvernør i Louisiana10:53NorgeFrode Berg endelig gjenforent med kona – EOS-utvalget gransker saken10:19SportBenzema får ikke spille EM for Frankrike: – Hans tid der er over10:06PolitikkFløyelsmyk frihet og en forfatter som ble president10:00SportAghayev dømmer Norge på Malta09:59VerdenPave Frans gikk ut mot porno – så fortalte tre nye altergutter i Vatikanet om misbruk09:36NorgeNordisk byplanlegging møter kritikk fra utenlandske arkitekter09:26VerdenCuba feiret Havannas 500-årsjubileum09:12NorgeHalsbånd med strøm brukt på hundepensjonat – to kvinner må i retten09:00SportRingvrak er Lagerbäcks sparringpartner før tittelkampen08:58VerdenDemonstranter i Hongkong vil sette press på økonomien

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus