Meny

Når julegavene flyter

De beste gavene skvulper. Her er tipsene!

Juleøl..

• Corsendonk Christmas Ale, N.V. brewery Keersmackers / Belgia.

Pris: 101,- /

75 cl

(43707)
En mørk mahogni farget Ale som dufter herlig av lett bitre maltdrops, engelsk fruktkake og brente mandler. Rund, fyldig og godt krydret med flott bittersøt balanse. Lang ettersmak.

For en svoren ale-tilhenger er den kanskje i snilleste laget, men for meg er dette ren nytelse og en av de bedre ale jeg har smakt. Flasken er korket som gamle champagneflasker. Den har juleetikett og er finurlig pakket i et juledekorert metallrør, beskyttet av trespon.

Røde juleviner..

Montecillo Gran Reserva Especial 1981, Bod. Montecillo / Rioja Spania.

Pris: 750,- /

150 cl

(44341)
En utviklet vin med ren rød farge i retning mursteinsrød. Den dufter fabelaktig og komplekst av jordbær, vanilje, tobakk, tørkede fiken, fuktig løv og treverk. Fløyelsmyk og smaksrik med imponerende syre og struktur, harmonisk og elegant med velintegrert fatpreg og god fylde. Ettersmaken er nærmest evigvarende.

Dette er den optimale flytende julegaven. En unik og sjelden vin, tenk den er 25 år gammel og likevel har den syre, struktur og frukt så de monner. Fantastisk nå, men trolig holder den ytterligere 4-5 år.


• Ruvei Barbera d' Alba 2004, March. di Barolo / Piemonte, Italia.

Pris: 330,- /

150 cl

(40458)
Vinen har en mørk rød farge. Den dufter av kirsebær, plommer og svakt vanilje. Frisk og fruktig med elegant krisebærsyrlig og lett urtepreget smak, god struktur og lang harmonisk ettersmak.

Denne vinen er prisgunstig. Med sin saftige stil og lette fatkarakter er vinen trolig på sitt beste akkurat nå, men det er den sikkert også om et år eller tre. Julefaktoren er maksimal da magnumflasken kommer pakket i cellofan med julerød sløyfe.

• Langhe San Guglielmo 2003, Malvirá / Piemonte, Italia.

Pris: 450,- /

150 cl

(47722)
Vinen har en dyp rød farge. Den dufter av kirsebær, bjørnebær, roser, røyk og lær. Frisk og lett sødmefull frukt og fast struktur og eikekarakter, samt runde tanniner, middels fylde og lang tiltalende ettersmak.

Dette er en barbera-dominert Langhe-vin, som trolig er på sitt beste nå. Magnumflasken kommer i treeske og er et godt julekjøp.


Badiola 2004, Cast. di Fonterutoli /

Piemonte,

Italia.

Pris: 300,- /

150 cl

(48027)
Vinen har en mørk rødlilla farge. Den dufter av bjørnebær, søte mørke plommer, sjokolade og fatkrydder. Sødmefull frukt også i munnen, smaksrik, frisk og fyldig med rund struktur og lang ettersmak.

Dette er en sangiovese-dominert vin av god kvalitet. Et trygt gavevalg til fleste, da den runde sødmen gjør den lett å like. Magnumflasken kommer i treeske, noe som øker julegavefaktoren betraktelig

• Barbaresco 2003, Prod. del Barbaresco / Piemonte, Italia.

Pris: 500,- /

150 cl

(47527)
Vinen har en rød, transparent farge. Den dufter av plommer, fuktig løv, lakris og blomster. Smaksrik, med rund og litt sødmefull frukt, med brukbar syre og middels fylde. Lang ettersmak.

Vinen er drikkeklar, men den varme årgangen gjør den ikke like lagringsdyktig som den vanligvis er. Likevel har den har syre og struktur nok til å tåle 5-6 år. Magnumflasken av denne vinen har en flottere etikett enn samme vin i vanlige flaske.

• Barolo Rocche Dell'annunziata Bricco Francesco 2001, Rocche Costamagna / Piemonte, Italia.

Pris: 348,- (10991)
Vinen har transparent mursteinsrød farge. Den dufter komplekst av bringebær, bjørnebær nyper, fioler og skogssopp. Fast, fruktig og strukturert med middels fylde og lang harmonisk ettersmak.

Vinen er hverken i magnumflaske eller gaveinnpakning, men er ikke en fantastisk barolo den perfekte julegaven, så vet ikke jeg. Dette er en vin du kan sitte og lukte på like lenge som Ferdinand lukter på blommorna.

• Masi Campofiorin 2003, Masi / Veneto, Italia.

Pris: 250,- /

150 cl

(3339)
Dyp rød farge. Dufter av kirsebær, tørket frukt, mokka og lær. Smaksrik med litt varm fruktighet, runde tanniner og god fylde. Middels lang ettersmak med innslag av anis.

Kjent og kjær vin i magnumflaske, til en pen pris. Vinen er Corvina-dominert og laget med en andel tørkede druer, noe som gir fruktsødme og rund struktur. En vin som er lett å like. God julegavekandidat, men den kommer i en litt kjedelig gaveeske av papp.

• Maestro Italiano Merlot Cabernet 2005, Maestro Italiano / Venezia, Italia.

Pris: 101,- (15315)
Vinen har en middels dyp rød farge. Den dufter av plommer, rød paprika og fuktig jord. Bløt og saftig med sødmefull frukt, middels fylde og runde tanniner. God og tørr avslutning.

Ukomplisert og lettdrikkelig vin uten fatlagring, laget for nåkonsum og bør dermed ikke lagres. Vinen kommer i en julerød flaske med engler på.

• Zaccagnini Montepulciano d'Abruzzo 2004, Zaccagnini / Abruzzo, Italia.

Pris: 260,- /

150 cl

(47619)
Vinen har en mørk rødlilla farge. Den dufter av kirsebær, bjørnebær, sopp og salvie. Frisk og fruktig med lett fatpreg, myke tanniner og middels fylde. Lang ettersmak med preg av søte plommer.

En svært vellykket årgang av denne vinen, som tar seg ekstra godt ut i stor størrelse. Høy gjenkjennelsesfaktor og et pent priset julegavevalg.

• Castillo de Molina Cabernet Sauvignon Reserva 2004, Viña San Pedro / Lontue, Chile.

Pris: 110,- (11780)
Vinen har en rødlilla farge. Den dufter av kirsebær, bjørnebær, krydder og vanilje. Frisk og fruktig med fatkarakter, litt tørr struktur og god fylde, samt lang ettersmak.

En ukomplisert vin som er lett å like, men ingen lagringskandidat. Vinen kommer i en enkel gaveeske med bilde av flasken på kartongen.

• Arne Brimi's Viltvin Cuvée Spésial 2005, Vign. d'Estezargues / Rhône, Frankrike.

Pris: 300,- /

150 cl

(48514)
Vinen har en mørk rød farge. Den dufter av moreller, blåbær, krekling og pepper med hint av urter og furu. Lett sødmefullt bærpreg, rund struktur og middels syre. Lang ettersmak.

Arne Brimi har valgt et bra vinhus for sine viltviner. Ikke uventet ligger vinhuset i Rhône, da viner fra denne regionen ofte passer norsk vilt svært godt. Flasken er flott og kommer i en forseggjort treeske. Enhver jeger burde få denne vinen til jul.

• Viña Izadi Crianza 2002, Bod. viña Villabuena / Rioja, Spania.

Pris: 270,- /

150 cl

(45995)
Vinen har en mørk rød farge. Den dufter av jordbær, blåbær, kirsebær, lær og vanilje. Den har sødmefull frukt i retning tørket fiken og god fylde, samt fast tanninstruktur og lang og tørr ettersmak med fatpreg.

På grunn av tanninstrukturen vil denne vinen trolig være bedre om et par år. Klassisk rioja i magnumflaske til en overkommelig pris, blir et godt julegavealternativ.

• Côtes du Rhône 2003, E. Guigal / Rhône, Frankrike.

Pris: 280,- /

150 cl

(32951)
Vin med mørk rød farge. Den dufter av solbær, bjørnebær, lær og pepper av hint av urter og brent gummi. Bløt, fruktig og middels fyldig med moderat syre og runde tanniner. Lang ettersmak med preg av røde bær.

Dette er en vin så og si alle liker og siden magnumflasker alltid er gøy, er den dermed en sikker julegavevinner.

Hvite juleviner..

• Domaine Sainte Clair Vieilles Vignes 2000, Jean-Marc Brocard / Burgund, Frankrike.

Pris: 416,- (30739 )
Vinen har lys strågul farge. Den dufter herlig av gule epler, sitrus, smør og sjø. En fabelaktig chablis med kremet munnfølelse, god frukt og fylde, samt flott mineralalitet. Lang ettersmak.

En klassisk og typeriktig chablis med konsentrasjon fra gamle vistokker og mineralitet fra et jordsmonn bestående av fosile østers og sjødyr. En vin som fortsatt vil tåle mange år i kjelleren. Vinen kommer i en julegrønn gaveeske og er en super julegave.


• Black Forest Girl 2003, Badischer Winzerkeller / Baden, Tyskland.

Pris: 122,- /

50 cl

(34475)
Vinen har en lys gul farge. Den dufter av melon, sitron, gule epler og våt ull. En enkel og halvtørr vin med moderat syre og fruktighet, middels fyldig og rund, og middels lang ettersmak.

En typisk halvtørr tysk Muller-Thurgau vil mange si, og vinen er dyr i forhold til kvalitet. Men den juletreformede flasken er jo artig og julefaktoren er tilstede.


Musserende juleviner..

• Veuve Clicquot Rare Vintage 1988, Veuve Clicquot Ponsardin / Champagne, Frankrike.

Pris: 552,- (44420)
Champagne med gyllengul farge. Fine og mangfoldige bobler. Den dufter eksepsjonelt og komplekst av modne epler, kalk, mokka og nybakt landbrød. Fantastisk frisk og velutviklet med flott struktur og fylde. Hinsides lang og elegant ettersmak.

Løp og kjøp! Dette er en champagne hvor superlativene står i kø. En champagne fra en av de beste årgangene de siste tiårene, som gir valuta for pengene. Den perfekte julegaven til champagnefrelste. Eller til deg selv? Flasken kommer i stablebar ståleske i moderne design.

• Crystallized Moët Brut Impérial, Moët & Chandon / Champagne, Frankrike.

Pris: 400,- (48559)
Champagne med gyllen farge og fine bobler. Den dufter av modne gule epler, melon, mineraler, sitrus og toast. Frisk, slank og syrlig med fin moussé i munnen og lang delikat ettersmak.

Klassisk champagne med litt kommersiell stil. Flasken har høy «bling bling»-faktor og en eksklusiv fremtoning, da en rekke swarowski-krystaller er preget inn i flaske. Kommer i lekker sort og sølv gaveeske med den treffende oppfordringen: «Be fabulous».

• Veuve Clicquot Rare Vintage Rosé 1985, Veuve Clicquot Ponsardin / Champagne, Frankrike.

Pris: 552,- (44420)
Champagne med farge og langvarige fine bobler. Den dufter fantastisk av modne røde epler, jordbær, mineraler, sjokolade og lyst landbrød. Fabelaktig moussé, frisk og eplesyrlig med flott struktur og fylde, samt en svært lang og elegant ettersmak.

Dyrt? Ja jøss, men billig i forhold til annen champagne av samme kvalitet, og verdt hvert øre. En champagne av topp kvalitet fra en anerkjent årgang. Flasken kommer i moderne ståleske, designet for å kunne stables. Den optimale julegaven til en som vet å sette pris på den.

• Codorníu Brut Cuvée Raventos, Codorníu / Penedès, Spania.

Pris: 120,- / (2840)
Musserende vin laget på tradisjonell metode. Den har fine bobler og dufter av gule epler, melon, jord og sukater, samt gjærbakst og svakt gummi. Frisk og smaksrik med god moussé og fylde. Lang ettersmak.

Cava er nesten uslåelig når det kommer til forholdet mellom kvalitet og pris. Dette er en god cava som stadig fornyer sine gaveesker, denne kommer i en spennende utgave av transparent plast.

• Deinhard Lila Riesling Brut, Deinhard / Tyskland.

Pris: 100,- (2700)
Lys strågul farge. Dufter av epler, blomster, lime og mineraler med hint av petroleum. Litt grove bobler, frisk og lett syrlig med lang ettersmak. En ukomplisert vin som er verdt sin pris.

Denne musserende vinen har fått sine bobler ved annengangsgjæring på tank. Vinen er drikkeklar og bør ikke lagres. Passer som en liten oppmerksomhet til en venn, kollega eller bekjent.

Sterk julevin..

Domaine Brial Muscat de Noël 2003, Vign. de Baixas / Languedoc-Roussillon, Frankrike.

Pris: 217,- (50426)
Vinen har en gullgul farge. Den dufter av muskatelldruer, akasiehonning og tørkede sitronskall. Søt, og bløt med rund, lett oljepreget munnfølelse. Kunne stått seg med litt mer syre, men alt i alt en delikat vin. Fin lengde.

Vinflasken er diskret julepyntet og kommer i en julepreget gaveeske, med åpning foran etiketten.

Julebrenneviner..

• Renault Carte Noire Extra, Renault / Cognac, Frankrike.

Pris: 443,- (57)
En kastanjebrun cognac med svakt grønnskjær. Den dufter komplekst av tørket appelsinskall, blomster, sjokolade, nøtter, pinje og vanilje. Myk og fruktig med rund munnfølelse og god varm fylde. Lang elegant ettersmak.

En harmonisk cognac som har fått hele 12 år på eikefat. Flaksen kommer i en sortlakkert metallboks. En lekker julegave til far...eller mor.

• Julecalvados Boulard Brut , Boulard / Pays d'Auge, Frankrike.

Pris: 300,- /

50 cl

(10999)
Blek gullgul farge. En calvados som dufter av søt eplemost, pærer og vanilje. Fruktig og slank med lett eplesødme og lang, men litt skarp avslutning.

Flasken har et nostalgisk julebånd rundt flaskehalsen, med julekuler og norske flagg. En julegave som passer en litt tøff mormor.


• Eiffel Tower, H. Mounier / Cognac, Frankrike.

Pris: 350,- /

50 cl

(42860)
En cognac med lys kastanjebrun farge. Den dufter av tørket sitrusskall, karamell, mandler og vanilje. Fyldig og rund med en varm og sødmefull munnfølelse. Lang og smaksrik ettersmak.

Cognacen er en XO og kommer i en kommer i en flaske formet som eiffeltårnet og tilhørende gaveeske. Julegaveforslag til Paris-fareren og andre frankofile. Litt harry? Mjei..

• Jack Daniel's Tennessee, Boulard / USA.

Pris: 320,- (146)
Sour mash whiskey som har en gyllenbrun farge med grønn kant. Den dufter av syltet appelsinskall, aprikos, vanilje, mais og negellakkfjerner. Sødmefull smak dominert av kokos, i retning litt syntetisk kokosduftende sololje. Skarp smaksstart som runder av etterhvert. God lengde.

Whiskey (med ..ey) som kommer i en perforert, firkantet stålboks. En julegave som passer til ungkaren, vel å merke en som ikke er opptatt av malt-whisky.

• Underberg Bitter (12-Pack Tinnboks), Underberg / Tyskland.

Pris: 222,- (31929)
En gyllenbrun bitter med grønn kant. Den dufter av urter og krydder, hvor allehånde, kardemomme og stjerneanis dominerer. Starter som skarp og opprenskende i munnen, hvor smaken går over i einer og en varm, fyldig, og rund avslutning med god lengde.

Underberg er undervurdert. Denne julegaven, som nær sagt er medisin for en sår hals, kommer i en forseggjort og julete tinnboks med tolv søte småflasker, hver og en pakket i gråpapir med egen etikett.

• Dream Calvados Cream, Dom. Dupont / Frankrike.

Pris: 190,- (43707)
Kaffelatte-farget kremlikør på calvados-basis. Den dufter av epler, nougat, vanilje og fløte. Rund, søt og smaksrik med tydelig eplepreg og smak av fløtekaramell. Fyldig og lang.

En kremlikør med 15 volumprosent alkohol, og laget med fatlagret calvados. Et spennende alternativ til de whisky-baserte kremlikørene. Flasken er opak i matt sort glass med hvite tegninger og skrift.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
22:55 Ny cupbombe: Aalesund slo ut Rosenborg på straffer22:15 Grøvdal VM-klar på 5000 meter21:47 Kaiplass for KNM Helge Ingstad koster tre millioner kroner21:17 Plutselig uvær: Løse kumlokk, mye vann og trær har falt ned20:52 Forsker om Trumps forhandlingsspill: – Bruker press og utvikler et personlig forhold20:29 Svensk næringslivsleder frifunnet i lagmannsretten20:28 Slik vil NATO svare på Putins nye raketter20:27 Kroatiske Marija Buric blir Jaglands etterfølger i Europarådet20:27 26-åring dømt til å betale millionerstatning for drapsforsøk20:26 Forskning: Skolebarn har godt av å ta en blund i løpet av formiddagen20:25 Ber Nav gjøre seg klar til å fastslå farskap for Syria-barna19:55 Brann fikk juling i cupens 4. runde – også Stabæk slått ut19:50 SV vil utvide boligmarkedet med allmenne boliger - hjelper ikke, mener forsker19:43 Drømmestart for Carlsen i Kroatia19:24 Kronprinsesse Mette-Marit gir ut bok19:09 Sjögren: – Vi respekterer England, frykter dem ikke18:37 Ny bunnrekord for Frp på måling18:22 Nederlands statsbaner betaler erstatning til jøder18:16 Milliardær tar DNA-sak til Strasbourg17:33 Klokke-stuntet: – Min håndtering ikke god nok17:27 NHST kjøper hele Fiskeribladet17:04 55.000 i Oslo får tilbake 250 millioner i eiendomsskatt17:02 – Arabere mindre religiøse16:37 Ti mistet livet da varebil krasjet nær grensen til Hellas16:32 Erna Solberg tror på løsning i bompengestriden16:15 Mexicansk dommer i Norges VM-kvartfinale16:14 Fireåring fikk i seg hasj på festival i Kvinesdal15:59 Norge bidrar med fregatt, ubåt og seks F-35-fly til nytt beredskapsinitiativ i NATO15:42 Karin Andersen (SV) krever at Høie fjerner legefirma fra internat på Trandum15:41 Danmarks neste statsminister møtt med jubel15:39 Solskjærs første signering er klar14:44 Kameraovervåking innføres i slakterier14:41 Sjögren etter treningssmell: – Ingen fare med Caro14:20 Sjakkprofiler ut mot Carlsen: – En stor tragedie13:52 Iran passerer grense for anriket uran13:51 Håpefulle demokrater møtes til debatt13:23 Hetebølge i Europa nærmer seg rekordvarme13:03 Nærmest maktesløse overfor elsparkesyklene12:57 Tottenham setter klubbrekord for å hente Lyon-spiller12:55 Kvinne til sykehus etter dresinulykke12:29 Drapssiktet mann løslatt i Florø12:28 Sykdomsutbrudd i Englands VM-tropp før Norge-møtet12:15 Hjelmeset gir seg som skiskytternes idrettssjef12:09 Politiet tror Anne-Elisabeth Hagen er blitt drept12:03 Laengen klar for Tour de France11:52 Menneskesmuglerbil krasjet i Tyrkia - minst ti døde11:20 Varmt sommervær i vente på Sør- og Østlandet11:18 Thorsnes ble inspirert av England11:15 Bilde av druknede flyktninger vekker sterke følelser i USA10:21 Brasils president trekker omstridt våpenlov10:13 NATO sikter mot verdensrommet10:12 REC Solar permitterer minst 100 ansatte09:41 45-åring innrømmer drap på tysk politiker09:41 Reddet stortingssalens opprinnelige riksvåpen fra søpla09:23 Hyrer inn jurister for å vurdere Carlsens stunt09:10 Kritisk for bussjåfør etter utforkjøring08:59 Flere kvinner enn menn får reseptbelagte legemidler08:58 Franske seertall: Kvinneandelen lavere enn i mennenes VM08:54 Erna oppsummerer halvår i strid motvind08:44 Migrantbarn flyttet tilbake til skandalemottak08:40 – Bussjåføren tar veldig stor risiko på andres vegne08:39 Kraftig jordskjelv rammet Mellom-Amerika08:15 Demonstranter i Hongkong ber om internasjonal støtte08:05 VM-laget scorer også på sosiale medier08:04 Svensk politi etterforsker eksplosjon08:02 Stadig flere misbruker kokain og opioider06:59 Krüger: – Utfordrende når folk forteller deg hva du skal være fornøyd med06:40 Mjelde vil ha rett til å erte klubbvenninnene06:32 Europa mot USA i fotball-VM, harde bud i OL-kampen06:30 Friskmeldt og jobbsugen Erlandsen: – Aldri aktuelt å tenke at dette ikke går bra06:30 Kraftig økning i antall selvmord i USA06:20 Avgått OUS-direktør får ny jobb ved sykehuset06:15 Enighet om ny rød regjering i Danmark06:15 Betenkt over rolleblanding ved utsendelse av utlendinger05:55 Dette skjer i dag05:34 Dette skjedde i natt05:05 Enorm økning i mobbesaker etter lovendring05:03 San Francisco forbyr salg av e-sigaretter05:00 Skjebnedag for studiestedene Nesna og Sandnessjøen04:28 Mueller vitner for justiskomiteen 17. juli04:26 DNB er størst i Norden03:45 Stopper import kjøtt etter funn av falske sertifikater02:43 Omstridte svinebønder leverer ennå kjøtt01:30 Brasils høyesterett løslater ikke Lula01:22 17-åring voldtok søsterens 12 år gamle venninne00:31 Ikke noe kriminelt bak dødsfall i Bergen00:22 Hver sjette uttransportering i fjor avbrutt23:32 Kvinne slått og ranet i Sandnes - to pågrepet23:31 Slik spilles kvartfinalene i fotball-VM23:26 Den europeiske dominansen fortsetter i VM: Italia komfortabelt videre23:20 Tidsfri Sommarøy var PR-stunt fra Innovasjon Norge23:17 Løfter om nesten 1 milliard kroner til palestinerne23:16 Real Madrid bekrefter kvinnesatsing23:13 Fansen samles og markerer Michael Jackson tross overgrepsanklager23:09 Nederland til VM-kvartfinale etter straffedrama22:41 Migrantbarn flyttet fra forferdelige forhold på mottak i Texas22:23 Everton betalte 238 millioner for Barcelona-spiller21:53 «Episk bilde»: Kjempeedderkopp spiser pygmépungrotte i Australia21:44 Palestinerne trekker på skuldrene av Kushner og Trump21:38 Bollestad møter svinenæringen etter Brennpunkt-dokumentar
Siste nytt
22:55SportNy cupbombe: Aalesund slo ut Rosenborg på straffer22:15SportGrøvdal VM-klar på 5000 meter21:47NorgeKaiplass for KNM Helge Ingstad koster tre millioner kroner21:17NorgePlutselig uvær: Løse kumlokk, mye vann og trær har falt ned20:52VerdenForsker om Trumps forhandlingsspill: – Bruker press og utvikler et personlig forhold20:29NæringslivSvensk næringslivsleder frifunnet i lagmannsretten20:28PolitikkSlik vil NATO svare på Putins nye raketter20:27PolitikkKroatiske Marija Buric blir Jaglands etterfølger i Europarådet20:27Norge26-åring dømt til å betale millionerstatning for drapsforsøk20:26Helse og livsstilForskning: Skolebarn har godt av å ta en blund i løpet av formiddagen20:25PolitikkBer Nav gjøre seg klar til å fastslå farskap for Syria-barna19:55SportBrann fikk juling i cupens 4. runde – også Stabæk slått ut19:50PengerSV vil utvide boligmarkedet med allmenne boliger - hjelper ikke, mener forsker19:43SportDrømmestart for Carlsen i Kroatia19:24KulturKronprinsesse Mette-Marit gir ut bok19:09SportSjögren: – Vi respekterer England, frykter dem ikke18:37PolitikkNy bunnrekord for Frp på måling18:22VerdenNederlands statsbaner betaler erstatning til jøder18:16NorgeMilliardær tar DNA-sak til Strasbourg17:33NæringslivKlokke-stuntet: – Min håndtering ikke god nok17:27NæringslivNHST kjøper hele Fiskeribladet17:04Penger55.000 i Oslo får tilbake 250 millioner i eiendomsskatt17:02Livet– Arabere mindre religiøse16:37VerdenTi mistet livet da varebil krasjet nær grensen til Hellas16:32PolitikkErna Solberg tror på løsning i bompengestriden16:15SportMexicansk dommer i Norges VM-kvartfinale16:14NorgeFireåring fikk i seg hasj på festival i Kvinesdal15:59PolitikkNorge bidrar med fregatt, ubåt og seks F-35-fly til nytt beredskapsinitiativ i NATO15:42NorgeKarin Andersen (SV) krever at Høie fjerner legefirma fra internat på Trandum15:41PolitikkDanmarks neste statsminister møtt med jubel15:39SportSolskjærs første signering er klar14:44NorgeKameraovervåking innføres i slakterier14:41SportSjögren etter treningssmell: – Ingen fare med Caro14:20SportSjakkprofiler ut mot Carlsen: – En stor tragedie13:52VerdenIran passerer grense for anriket uran13:51PolitikkHåpefulle demokrater møtes til debatt13:23HelseHetebølge i Europa nærmer seg rekordvarme13:03NorgeNærmest maktesløse overfor elsparkesyklene12:57SportTottenham setter klubbrekord for å hente Lyon-spiller12:55NorgeKvinne til sykehus etter dresinulykke12:29NorgeDrapssiktet mann løslatt i Florø12:28SportSykdomsutbrudd i Englands VM-tropp før Norge-møtet12:15SportHjelmeset gir seg som skiskytternes idrettssjef12:09NorgePolitiet tror Anne-Elisabeth Hagen er blitt drept12:03SportLaengen klar for Tour de France11:52VerdenMenneskesmuglerbil krasjet i Tyrkia - minst ti døde11:20NorgeVarmt sommervær i vente på Sør- og Østlandet11:18SportThorsnes ble inspirert av England11:15VerdenBilde av druknede flyktninger vekker sterke følelser i USA10:21VerdenBrasils president trekker omstridt våpenlov10:13VerdenNATO sikter mot verdensrommet10:12PengerREC Solar permitterer minst 100 ansatte09:41Politikk45-åring innrømmer drap på tysk politiker09:41PolitikkReddet stortingssalens opprinnelige riksvåpen fra søpla09:23SportHyrer inn jurister for å vurdere Carlsens stunt09:10NorgeKritisk for bussjåfør etter utforkjøring08:59Helse og livsstilFlere kvinner enn menn får reseptbelagte legemidler08:58SportFranske seertall: Kvinneandelen lavere enn i mennenes VM08:54PolitikkErna oppsummerer halvår i strid motvind08:44VerdenMigrantbarn flyttet tilbake til skandalemottak08:40Norge– Bussjåføren tar veldig stor risiko på andres vegne08:39VerdenKraftig jordskjelv rammet Mellom-Amerika08:15VerdenDemonstranter i Hongkong ber om internasjonal støtte08:05SportVM-laget scorer også på sosiale medier08:04VerdenSvensk politi etterforsker eksplosjon08:02Helse og livsstilStadig flere misbruker kokain og opioider06:59SportKrüger: – Utfordrende når folk forteller deg hva du skal være fornøyd med06:40SportMjelde vil ha rett til å erte klubbvenninnene06:32SportEuropa mot USA i fotball-VM, harde bud i OL-kampen06:30SportFriskmeldt og jobbsugen Erlandsen: – Aldri aktuelt å tenke at dette ikke går bra06:30Helse og livsstilKraftig økning i antall selvmord i USA06:20NorgeAvgått OUS-direktør får ny jobb ved sykehuset06:15PolitikkEnighet om ny rød regjering i Danmark06:15NorgeBetenkt over rolleblanding ved utsendelse av utlendinger05:55NorgeDette skjer i dag05:34NorgeDette skjedde i natt05:05NorgeEnorm økning i mobbesaker etter lovendring05:03Helse og livsstilSan Francisco forbyr salg av e-sigaretter05:00NorgeSkjebnedag for studiestedene Nesna og Sandnessjøen04:28VerdenMueller vitner for justiskomiteen 17. juli04:26PengerDNB er størst i Norden03:45VerdenStopper import kjøtt etter funn av falske sertifikater02:43NorgeOmstridte svinebønder leverer ennå kjøtt01:30VerdenBrasils høyesterett løslater ikke Lula01:22Norge17-åring voldtok søsterens 12 år gamle venninne00:31NorgeIkke noe kriminelt bak dødsfall i Bergen00:22NorgeHver sjette uttransportering i fjor avbrutt23:32NorgeKvinne slått og ranet i Sandnes - to pågrepet23:31SportSlik spilles kvartfinalene i fotball-VM23:26SportDen europeiske dominansen fortsetter i VM: Italia komfortabelt videre23:20NorgeTidsfri Sommarøy var PR-stunt fra Innovasjon Norge23:17VerdenLøfter om nesten 1 milliard kroner til palestinerne23:16SportReal Madrid bekrefter kvinnesatsing23:13VerdenFansen samles og markerer Michael Jackson tross overgrepsanklager23:09SportNederland til VM-kvartfinale etter straffedrama22:41VerdenMigrantbarn flyttet fra forferdelige forhold på mottak i Texas22:23SportEverton betalte 238 millioner for Barcelona-spiller21:53Verden«Episk bilde»: Kjempeedderkopp spiser pygmépungrotte i Australia21:44PolitikkPalestinerne trekker på skuldrene av Kushner og Trump21:38NorgeBollestad møter svinenæringen etter Brennpunkt-dokumentar

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus