Meny

Med norsk karakter og full av franske muskler

Svart som natten, minner råtassen Syrah mer om robust norsk høst enn sart fransk sommer.

Om en drue kan være maskulin, er Syrah lederen i gjengen. For noen tiår siden var Syrah en lite utbredt drue. I dag dyrkes den verden over, mest kjent som solskinn- og sjokoladesmakende Shiraz i Australia og kjølig pepperpreget Syrah fra franske Rhône.

Syrah er blant de eldste druesortene vi kjenner til og lenge trodde man den stammet fra byen Shiraz i Persia, og hadde tatt veien via Siracusa på Sicila til Rhône. Men genetiske analyser tyder på at druen oppsto der den er i sitt ess, i Rhônedalen.

Jo lenger nord i Rhône, jo bedre Syrah sies det, og selv om dette ikke er en regel uten unntak er det heller ikke langt fra sannheten. Druen lever godt i varme Australia, men liker seg best i et kjølig klima med veldrenert jordsmonn. I Rhône har Syrah enormt mange genetiske variasjoner som har tilpasset seg regionens marginale forhold, hvor den kalde mistralvinden sørger for å tørke druene etter kraftige regnskyll.

Når franske Syrah viser seg fra sin beste side, er den nesten som norsk høst å regne. Da har den karakter av skogsbær, leirbål og furutrær, og ikke minst av blodig vilt, krydret med nykvernet svart pepper.

For å få dette norske kjølige høstmørket ned i vinglasset må du helst til franske Rhône. Det kan svi litt i lommeboken, men så får du også det perfekte følget til årstidens viltretter.

• Château de la Tuilerie Vieilles Vignes 2003, Chantal Comte / Rhône, Frankrike.

Pris: 134,- (43280)

Dyp rød farge. Dufter av bjørnebær, blåbær, tobakk, lakris, pepper og viltblod. Frisk, fruktig, kompleks og smaksrik med stram og flott tanninstruktur. Lang, lakrispreget avslutning.

• Crozes-Hermitage «La Petite Ruche» 2004, M. Chapoutier / Rhône, Frankrike.

Pris: 150,- (45068)

Mørk rødlilla farge. Dufter av blåbær, bjørnebær, pepper, sopp og lær med hint av vanilje og pinje. Deilig, saftig og sødmefull frukt, god syre og diskret eikekarakter, samt rund struktur og fylde. Lang delikat ettersmak.


• Côte-Rôtie 2001, Tardieu-Laurent / Rhône, Frankrike.

Pris: 530,- (46240)

Mørk rød farge. Dufter av kirsebær, bjørnebær, kaffe, pepper og vanilje med innslag av fioler. Kraftig og smaksrik, men likevel, rund, bløt og elegant. Flott struktur og fylde, lang kompleks ettersmak med røykpreg.


• Crozes Hermitage Cuvée Louis Belle 2004, Belle Père et Fils / Frankrike.

Pris: 190,- (45639)

Mørk rødlilla farge. Dufter av solbær, bjørnebær, røde plommer, sopp, pepper og vanilje. Fruktdreven, bløt og harmonisk med runde tanniner, middels syre og fin fylde. Lang fast ettersmak med hint av rosmarin.

• Les Pierrelles Crozes-Hermitage 2003, Belle Père & Fils /Rhône, Frankrike.

Pris: 170,- (45638)

Tett rødlilla farge. Dufter av bjørnebær, solbærsirup, mørke kirsebær, viltkjøtt, pepper og fuktig treverk. Kraftig og smaksrik med markante tanniner og god fylde. Lang harmonisk ettersmak med innslag av mokka. Lagringsvin.

• Côte Rôtie Champin le Seigneur 2004, Jean-Michel Gerin / Rhône, Frankrike.

Pris: 375,-(46379)

Rubinrød farge med lillaskjær. Dufter innbydende og komplekst av bjørnebær, blåbær, parfyme, lær, kjøtt, fuktig tre, pepper og nellik. Frisk og smaksrik med sødmefull frukt, flott syre og struktur, elegante og runde tanniner, samt lang harmonisk ettersmak med hint av sjokolade.

• Saint-Joseph 2003, Pierre Gonon / Rhône, Frankrike.

Pris: 242,- (30040)

Mørk blårød farge. Dufter av skogsbær, bjørnebær, furu, lær, skogsbål og pepper. Kraftig og massiv med god frukt og syre. Lang ettersmak. Vinen trenger definitivt å luftes for å få frem sin eleganse, gjerne 6-7 timer i karaffel. Lagringsvin.

• Saint- Joseph «Terroir de Champal» 2001, Dom. de Champal / Rhône, Frankrike.

Pris: 170,- (44847)

Dyp rød farge. Dufter av bjørnebær, moreller, lær, furu og pepper. Frisk, fruktig og harmonisk med middels fylde og flott struktur. Lang ettersmak med hint av vanilje.

• Crozes-Hermitage 2003, Tardieu-Laurent / Rhône, Frankrike.

Pris: 270,- (46235)

Tett rødlilla farge. Dufter av bjørnebær, blåbær, viltkjøtt, skogsbunn og pepper. Frisk og fyldig med stor smakskonsentrasjon og gjennomgående god frukt. Lang elegant ettersmak.

• Côtes du Rhône 2003, Jean Berteau / Rhône, Frankrike.

Pris: 105,- (13859)

Rubinrød farge. Dufter av bjørnebær, solbær, vanilje og sjokolade. Frisk og strukturert med balansert syre, god fylde og litt rustikke tanniner. Lett kamferpreget ettersmak.


• Crozes Hermitage 2003, E. Guigal / Rhône, Frankrike.

Pris: 180,- (45823)

Dyp rubinrød farge. Dufter av blåbær, solbær, hvit pepper, fat, rosmarin og fuktig jord. Frisk, sødmefull frukt med bløt struktur og god fylde. Lang elegant avslutning.

• Côte-Rôtie 2003, Jamet / Rhône, Frankrike.

Pris: 498,- (47697)

Rubinrød, noe utviklet farge. Dufter komplekst av bjørnebær, plommer, vilt, furu, vanilje og søt lakris. Silkebløt og elegant struktur, god frukt, men lav syre. Lang ettersmak med lett snert og innslag av blomster. Ikke like kompleks i smak som i duft.


• Costières de Nîmes 2000, Tardieu-Laurent / Rhône, Frankrike.

Pris: 230,- (46233) Best Buys.

Middels dyp mørkerød farge. Dufter av blåbær, solbær, plommer, tobakk, lær, lakris og mokka. Bløt, saftig og rund med fin fylde og lang ettersmak med hint av kamfer.


• Domaine d'Andezon Trani 2004, Les Vignerons d'Estezargues / Rhône, Frankrike.

Pris: 160,- (45037 )

Mørk rødlilla farge. Dufter av bjørnebær, lakris, tobakk, urter og pepper. Fyldig og kraftig med runde tanniner og godt eikepreg. Lang ettersmak med innslag av kamfer.


• Côte-Rôtie Brune et Blonde 2000, J. Vidal-Fleury / Rhône, Frankrike.

Pris: 428,- (7830)

Middels dyp rødsort farge. Dufter av bjørnebær, pepper, kamfer, lær og vanilje. Harmonisk, utviklet og fruktig med silkebløt struktur. Smaksrik ettersmak med innslag av fioler og sjokolade

• Crozes Hermitage Cuvée Albéric Bouvet 2004, Dom. Robin / Rhône, Frankrike.

Pris: 202,- (45586)

Middels dyp, mørk rød farge. Dufter av solbær, bjørnebær, pepper, lær og svakt av furu. Frisk frukt, myke tanniner og integrert eikekarakter, fin struktur med lett munntørrhet. Lang ettersmak med lakrispreg.

• Domaine d'Andézon 2004, Les Vignerons d'Estezargues / Rhône, Frankrike.

Pris: 136,- (31337)

Dyp rødlilla. Dufter av skogsbær, bjørnebær, plommer, pepper og svakt mynte. Frisk, fruktdreven og middels fyldig med runde tanniner og delikat struktur. Lang ettersmak som fastner til mot slutten.

• Les Forots Côtes du Rhône 2002, Jean-Luc Colombo / Rhône, Frankrike.

Pris: 160,- (11565) Engelstad.

Tett rødlilla farge. Dufter av solbær, bjørnebær, søt lakris, urter og pepper. Bløt, rund og fyldig med fin syre og frukt. Fastner litt mot slutten, god lengde. Lettdrikkelig stil.

• Crozes-Hermitage 2004, Dom. Bernard Ange / Rhône, Frankrike.

Pris: 170,- (13470)

Middels dyp blårød farge. Dufter av blåbær, bjørnebær, blod, pepper, fat og mynte. Frisk, middels fyldig, eikepreget og med litt mer avdempet frukt i smak enn i duft. Lang ettersmak med lakrispreg.


• Crozes-Hermitage «Chaubayou» 2004, Dom. de Champal / Rhône, Frankrike.

Pris: 150,- (44848)

Rødlilla farge. Dufter av bringebær, bjørnebær, kamfer og pepper. Smaksrik, fruktig og frisk med rund fylde, mister litt struktur mot slutten, men god lengde med hint av kaffe.


• Château Lamargue 2004, Dom. de Lamargue / Rhône, Frankrike.

Pris: 90,- (30550)

Middels dyåp rød farge. Dufter av blåbær, blomster, rått kjøtt og krydder. Frisk, saftig og middels fyldig med moderat syre og grei lengde som fastener litt mot slutten.

• La Sizeranne Hermitage 2003, M. Chapoutier / Rhône, Frankrike.

Pris: 440,- (42077)

Rødlilla farge. Duft av bjørnebær, fioler, plommer, pepper og brent treverk. Tett og fyldig med god struktur og middels syre. Lang tørr ettersmak med hint av kaffe.

• Château mas Neuf Compostelle 2001, Ch. mas Neuf Compostelle / Rhône, Frankrike.

Pris: 159,- (15521)

Tett blårød farge. Dufter av bjørnebær, kirsebær, tobakk, lakris og røyk. Krafitig, fyldig og fatpreget med lang avsluting med hint av salvie.


• Côtes du Rhône 2003, E. Guigal / Rhône, Frankrike.

Pris: 128,- (7304)

Mørk rød farge. Dufter av solbær, bjørnebær, lær og pepper av hint av rosmarin og brent gummi. Bløt, middels fyldig, rund og moderat med syre. Ettersmak med preg av røde bær.


• Rhodan Domaine Madagascar 2005, Chardonnier / Rhône, Frankrike.

Pris: 95,50 (10186)

Middels dyp blårød farge. Dufter av blåbær, jordbær, pepper og mynte. Saftig og litt varm fruktighet med runde tanniner. God lengde med innslag av lakris. Debio-godkjent økologisk vin.

• Deschants Saint-Joseph 2004, M. Chapoutier / Rhône, Frankrike.

Pris: 180,- (44014)

Rødlilla farge. Dufter av bjørnebær, sorte oliven, røyk og svart pepper. Saftig og bløt struktur, runde tanniner, middels fylde og frukt. Lang ettersmak.


• Preference Saint Pierre Saint-Joseph 2001, Caves St. Pierre / Rhône, Frankrike.

Pris: 197,- (50418)

Mørk rød farge. Dufter av solbær, krydder, lær, urter og pepper. Saftig og fyldig med avrundede tanniner. Middels lang, tørr ettersmak.

• Les Serins Saint Joseph 2002, Gabriel Meffre / Rhône, Frankrike.

Pris: 140,- (20358)

Mørk rød farge. Dufter av bjørnebær, solbær, urter, lakris og fuktig treverk. Bløt og fruktig med middels fylde og runde tanniner. Lang syrefrisk ettersmak.

• Les Meysonniers Crozes-Hermitage 2003, M. Chapoutier / Rhône, Frankrike.

Pris: 166,- (44434)

Middels dyp rubinrød farge. Dufter av plommer, jordbær, blåbær og svakt pinje. Frisk og fruktdreven med bløte tanniner og middels fylde. Lang sødmefull ettersmak.

• Château de l'Isolette Aquarelle 1998, Ch. de l' Isolette / Côtes du Luberon, Frankrike.

Pris: 160,- (55050)

Utviklet varmrød farge. Dufter av tørket frukt, plommesyltetøy, blåbær, vanilje og røyk. Utviklede runde tanniner og fløyelsmyk struktur. Vinen mangler litt på både frukt og syre og er trolig over sin beste alder. Men dette er et prisgunstig alternativ for de som like velutviklede viner.

• Vidal-Fleury Crozes-Hermitage 2004, J. Vidal-Fleury / Rhône, Frankrike.

Pris: 175,- (34922)

Rubinrød farge i retning rødlilla. Dufter av bjørnebær, solbær, plommer, vanilje og lær. Frisk, men mangler litt fruktighet. God fylde, runde tanniner og lang, lett urtebitter ettersmak.

• Domaine des Bacchantes 2005, Les Vignerons d'Estezargues / Rhône,

Frankrike. Pris: 130,- (44403)
Rødlilla farge. Dufter av blåbær, solbær, plommegèle og krydder. Frisk, fruktdreven og bløt med milde tanniner og grei lengde. Lite særpreg.

• Château de l'Isolette 2001, Ch. de l'Isolette / Côtes du Luberon, Frankrike.

Pris: 105,- (14169)

Rødlilla farge. Dufter av tobakk, plommer, kirsebær, lær og kjøtt. Rustikk struktur, runde tanniner og fin fylde, lett urtebitter avslutning.


• Crozes Hermitage le Millepertuis 2003, Guyot /Rhône, Frankrike.

Pris: 181,- (44090)

Rødlilla farge. Dufter av skogsbær, bringebærsyltetøy og krydder. Litt flat frukt og lav syre, god fylde og lengde.


• Crozes Hermitage 2003, Cave de Tain l'Hermitage / Rhône, Frankrike.

Pris: 120,- (7620)

Mørkerød farge. Dufter av blåbærsyltetøy, plommer, furu og svakt pepper. Middels fruktighet og moderat syre. Lang tørr ettersmak.

• Unionsoppløsningen 100 år Ch. Vessières 2003, Les Vign. du Litt. Méditerranéen / Costières de Nîmes, Frankrike.

Pris: 107,- (47709)

Mørk, litt matt rødlilla farge. Dufter av blåbær og svakt jordbær, samt hint av pepper. Bløt og rund med mangler på frukt. Middels lengde. Kan virke for gammel eller feil lagret. En svak treer.

Vi har i denne anledning latt appelasjonen Costières de Nîmes testes som Rhône.

(Alle foto: Lene Aarnes Westerhaug)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
22:28 United nedkjempet Chelsea, Wolves neste for Solskjær i FA-cupen22:05 Gjensidige Bank sletter gjelden til norsk svindeloffer22:04 Tusenvis evakuert etter funn av bombe fra annen verdenskrig21:50 Ap-veteran Ragnar Christiansen er død19:54 Trond Giske vil bli nestleder i Trøndelag Ap18:55 Juridisk maktkamp om Trumps mur18:42 EU om Trumps IS-krav: Lettere sagt enn gjort18:10 Politiet etterforsker drap på norsk statsborger på Sri Lanka18:08 Stanset for å hjelpe – fikk egen bil stjålet17:10 Mann funnet død i sjøen ved Egersund16:35 Matros fra ikonisk fotografi er død15:40 Saudi-Arabias kronprins avviser United-oppkjøp15:39 SOHR: 13 personer drept i bombeangrep i Syria15:16 Heimebane øker i andre omgang - en halv million så sesongpremieren15:16 Nei, dette fritar ikke gårdeieren fra ansvar15:16 Nyfødt turisme i klassisk diktatur14:54 Olav Thon vant søksmål mot restaurant på Hamar14:47 SVT tok avstand fra Åkesson-uttalelse – felt av klageorgan14:31 Svensk aktivist dømt for å hindre deportasjon14:14 Blokkerer innbetalinger til angivelig IQ-test-svindel13:59 Postbud døde i ulykke under levering av post13:41 Kristoffersen-konflikten påvirket lagkameratene foran VM13:33 Prognose: Valgkollaps for Europas sosialdemokrater13:18 Molde leier ut Chukwu til kinesisk klubb13:14 Rullestolbrukere kan få sette opp farten13:04 Borgerrettigheter under «harde angrep» over hele kloden12:46 Regjeringen: Ikke aktuelt med flyktning-stopp i Oslo12:45 Søker i sjøen etter savnet mann i Egersund12:30 Da langrennsløperne smurte selv12:30 God glid koster minst ti millioner12:13 Polen trekker seg fra toppmøte i Israel11:47 Nytt anslag: Over halvparten av Norges olje- og gassressurser gjenstår11:47 Gladmelding for Nilsson: – Det går mot VM-start11:46 Sju Labour-politikere forlater partiet11:08 26 år gammel kvinne omkom i jordskredet i Orkdal10:51 Anthony Weiner løslatt fra fengsel10:50 – Et usedvanlig oppgjør i Staten10:31 Det kan gjemme seg andre, digre kratere langt under Grønlandsisen10:29 Reagerer på hotellreklamer10:02 Norwegian raste fra start09:59 Ett av fire brev sendt av det offentlige ble kuttet i fjor09:58 Østerrike vraket Schlierenzauer09:53 Strømsjokk spiste opp fjorårets lønnsvekst09:19 Over elleve millioner besøkte museum i Norge i 201709:03 Fire soldater drept i Kashmir09:03 Flere barn vokser opp i lavinntektsfamilier08:59 Skofteruds minnerenn er avlyst08:29 Lindmo får kritikk for French-intervju08:24 Bollestad kaller Veterinærinstituttet inn på teppet08:18 3.550 arbeidsledige får mindre å rutte med etter dagpengekutt07:27 Iransk TV-kanal stoppet tysk kamp fordi dommeren var kvinne07:05 Sirkus Aunli for 34 år siden06:48 Ankesaken til forvaringsdømt nordmann starter mandag06:37 Lundby kan bli den store taperen06:23 Helikoptertypen som styrtet i Røldal har vært involvert i 17 ulykker06:15 Seks soldater drept i Pakistan05:51 Trump har fått rapport om bilimport fra Europa05:50 Dette skjer i dag05:38 Dette skjedde i natt05:30 Sp vil ha avklart om justisministeren har bånd til Huawei05:28 Abe taus om Trumps fredsprisnominasjon05:20 Høyre-utvalg til Solberg: Bruk mer på Forsvaret05:14 USAs justiskomitéleder vil granske påstander om å fjerne presidenten05:09 Politiet tror de har drapsvåpenet i Bergen05:00 Rapport: Fire av ti selskaper gjorde feilansettelser i fjor04:16 Europeiske folkevalgte får ikke slippe inn i Venezuela03:39 Australia hacket før valget – mistenker fremmed stat03:32 Forsvaret varsler rettslige skritt om Helge Ingstad02:55 Helikopter med to om bord savnet i Hordaland02:41 Kroatisk kvinne mistenkt for å putte drept søster i fryseren02:17 48 branner i Nord-Spania02:08 Ekspertgruppe mener operasjon mot skuldersmerter bør droppes01:49 Tyskland: Vanskelig å hente hjem IS-krigere01:44 Minotenks forslag om bosettingspause i Oslo får støtte01:05 Partene i Jemen enige om gjensidig tilbaketrekking00:12 Norge nummer tre i mixedstafett23:03 Leger Uten Grenser kutter ned i Øst-Kongo22:53 Guaido: Minst 600.000 har meldt seg til å ta imot nødhjelp i Venezuela22:50 20 skadd i sammenstøt på Gazastripen22:41 Drapssiktedes forsvarer: Sier det har vært en konflikt22:38 Napoli sløste i 0-0-oppgjør mot Torino22:29 Skarstein åpnet para-VM med bronse22:24 Moen imponerte i første løp etter skadeavbrekket22:02 Løken vant verdenscupen i telemark21:49 Ruud fikk revansj og kvalifiserte til Rio-turnering21:27 Zuccarello scoret to i NHL-thriller21:26 Hiphop-miljø i sorg: – Jeg ble kvalm da jeg fikk vite hvem som var død21:14 Britisk konklusjon: Huawei kan håndteres21:11 Landslagstrener sluttet etter uenighet med Kristoffersen20:41 Tilfeldige kvinner knivstukket i Tyskland – politiet famler etter motiv20:38 O'Sullivan hjalp landslagskamerater i tysk gullkamp20:03 Frykt for at ny demning skal kollapse i Brasil – 200 evakuert20:00 Kraftig metangass-økning truer verdens klimamål19:43 Indonesia får de første regnskogsmillionene fra Norge19:28 Tande mister VM: – Må bare akseptere at jeg blir TV-seer19:26 Bombegruppe undersøker ødelagt bil ved E18 i Porsgrunn19:04 Mobilnettet rammet av helgas uvær i nord18:17 Spiller på sex for å få turister til å komme i Norge18:12 Seksåring alvorlig skadd i badeulykke i Lyngdal18:10 Assad advarer kurderne mot å stole på amerikansk beskyttelse
Siste nytt
22:28SportUnited nedkjempet Chelsea, Wolves neste for Solskjær i FA-cupen22:05NorgeGjensidige Bank sletter gjelden til norsk svindeloffer22:04VerdenTusenvis evakuert etter funn av bombe fra annen verdenskrig21:50PolitikkAp-veteran Ragnar Christiansen er død19:54PolitikkTrond Giske vil bli nestleder i Trøndelag Ap18:55StemmerJuridisk maktkamp om Trumps mur18:42VerdenEU om Trumps IS-krav: Lettere sagt enn gjort18:10VerdenPolitiet etterforsker drap på norsk statsborger på Sri Lanka18:08NorgeStanset for å hjelpe – fikk egen bil stjålet17:10NorgeMann funnet død i sjøen ved Egersund16:35VerdenMatros fra ikonisk fotografi er død15:40SportSaudi-Arabias kronprins avviser United-oppkjøp15:39VerdenSOHR: 13 personer drept i bombeangrep i Syria15:16KulturHeimebane øker i andre omgang - en halv million så sesongpremieren15:16NorgeNei, dette fritar ikke gårdeieren fra ansvar15:16ReiseNyfødt turisme i klassisk diktatur14:54PengerOlav Thon vant søksmål mot restaurant på Hamar14:47PolitikkSVT tok avstand fra Åkesson-uttalelse – felt av klageorgan14:31VerdenSvensk aktivist dømt for å hindre deportasjon14:14PengerBlokkerer innbetalinger til angivelig IQ-test-svindel13:59NorgePostbud døde i ulykke under levering av post13:41SportKristoffersen-konflikten påvirket lagkameratene foran VM13:33PolitikkPrognose: Valgkollaps for Europas sosialdemokrater13:18SportMolde leier ut Chukwu til kinesisk klubb13:14NorgeRullestolbrukere kan få sette opp farten13:04VerdenBorgerrettigheter under «harde angrep» over hele kloden12:46PolitikkRegjeringen: Ikke aktuelt med flyktning-stopp i Oslo12:45NorgeSøker i sjøen etter savnet mann i Egersund12:30SportDa langrennsløperne smurte selv12:30SportGod glid koster minst ti millioner12:13VerdenPolen trekker seg fra toppmøte i Israel11:47PengerNytt anslag: Over halvparten av Norges olje- og gassressurser gjenstår11:47SportGladmelding for Nilsson: – Det går mot VM-start11:46PolitikkSju Labour-politikere forlater partiet11:08Norge26 år gammel kvinne omkom i jordskredet i Orkdal10:51PolitikkAnthony Weiner løslatt fra fengsel10:50Penger– Et usedvanlig oppgjør i Staten10:31VerdenDet kan gjemme seg andre, digre kratere langt under Grønlandsisen10:29PengerReagerer på hotellreklamer10:02PengerNorwegian raste fra start09:59NorgeEtt av fire brev sendt av det offentlige ble kuttet i fjor09:58SportØsterrike vraket Schlierenzauer09:53PengerStrømsjokk spiste opp fjorårets lønnsvekst09:19KulturOver elleve millioner besøkte museum i Norge i 201709:03VerdenFire soldater drept i Kashmir09:03PengerFlere barn vokser opp i lavinntektsfamilier08:59SportSkofteruds minnerenn er avlyst08:29KulturLindmo får kritikk for French-intervju08:24PolitikkBollestad kaller Veterinærinstituttet inn på teppet08:18Penger3.550 arbeidsledige får mindre å rutte med etter dagpengekutt07:27SportIransk TV-kanal stoppet tysk kamp fordi dommeren var kvinne07:05SportSirkus Aunli for 34 år siden06:48VerdenAnkesaken til forvaringsdømt nordmann starter mandag06:37SportLundby kan bli den store taperen06:23NorgeHelikoptertypen som styrtet i Røldal har vært involvert i 17 ulykker06:15VerdenSeks soldater drept i Pakistan05:51VerdenTrump har fått rapport om bilimport fra Europa05:50NorgeDette skjer i dag05:38NorgeDette skjedde i natt05:30PolitikkSp vil ha avklart om justisministeren har bånd til Huawei05:28VerdenAbe taus om Trumps fredsprisnominasjon05:20PolitikkHøyre-utvalg til Solberg: Bruk mer på Forsvaret05:14PolitikkUSAs justiskomitéleder vil granske påstander om å fjerne presidenten05:09NorgePolitiet tror de har drapsvåpenet i Bergen05:00PengerRapport: Fire av ti selskaper gjorde feilansettelser i fjor04:16VerdenEuropeiske folkevalgte får ikke slippe inn i Venezuela03:39VerdenAustralia hacket før valget – mistenker fremmed stat03:32NorgeForsvaret varsler rettslige skritt om Helge Ingstad02:55NorgeHelikopter med to om bord savnet i Hordaland02:41VerdenKroatisk kvinne mistenkt for å putte drept søster i fryseren02:17Verden48 branner i Nord-Spania02:08NorgeEkspertgruppe mener operasjon mot skuldersmerter bør droppes01:49VerdenTyskland: Vanskelig å hente hjem IS-krigere01:44NorgeMinotenks forslag om bosettingspause i Oslo får støtte01:05VerdenPartene i Jemen enige om gjensidig tilbaketrekking00:12SportNorge nummer tre i mixedstafett23:03VerdenLeger Uten Grenser kutter ned i Øst-Kongo22:53VerdenGuaido: Minst 600.000 har meldt seg til å ta imot nødhjelp i Venezuela22:50Verden20 skadd i sammenstøt på Gazastripen22:41NorgeDrapssiktedes forsvarer: Sier det har vært en konflikt22:38SportNapoli sløste i 0-0-oppgjør mot Torino22:29SportSkarstein åpnet para-VM med bronse22:24SportMoen imponerte i første løp etter skadeavbrekket22:02SportLøken vant verdenscupen i telemark21:49SportRuud fikk revansj og kvalifiserte til Rio-turnering21:27SportZuccarello scoret to i NHL-thriller21:26NorgeHiphop-miljø i sorg: – Jeg ble kvalm da jeg fikk vite hvem som var død21:14VerdenBritisk konklusjon: Huawei kan håndteres21:11SportLandslagstrener sluttet etter uenighet med Kristoffersen20:41VerdenTilfeldige kvinner knivstukket i Tyskland – politiet famler etter motiv20:38SportO'Sullivan hjalp landslagskamerater i tysk gullkamp20:03VerdenFrykt for at ny demning skal kollapse i Brasil – 200 evakuert20:00VerdenKraftig metangass-økning truer verdens klimamål19:43VerdenIndonesia får de første regnskogsmillionene fra Norge19:28SportTande mister VM: – Må bare akseptere at jeg blir TV-seer19:26NorgeBombegruppe undersøker ødelagt bil ved E18 i Porsgrunn19:04NorgeMobilnettet rammet av helgas uvær i nord18:17StemmerSpiller på sex for å få turister til å komme i Norge18:12NorgeSeksåring alvorlig skadd i badeulykke i Lyngdal18:10VerdenAssad advarer kurderne mot å stole på amerikansk beskyttelse
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus