Meny

Smokehead - Whisky for the headstrong

Ny og moderne Islay-whisky er fredagens anbefaling.

Maltwhisky fra Islay i Skottland kjennetegnes gjennom utpreget røykpreg og krydrede, gjerne med innslag av sjø og salt. Torvmyrer dekker omlag 25 prosent av Islay, som ligger sør-vest på skottlandskysten.

Fredagens whisky kommer fra Islay og er et nyutviklet og moderne produkt.

• Smokehead Single Malt, Ian Macleod / Islay, Skottland.

Pris: 379,90 (45080) Strøm.

Dette er en whisky med gyllen farge og kraftige dufter av røyk, tang, sitrus, pepper og vanilje. Den er fruktig, smaksrik og fast i munnen, med preg av sherry-salt, plommer og torv. Ettersmaken er flott, lang og litt rustikk.


Ha gjerne noen dråper vann i glasset for å trekke frem aroma og smak i en whisky som denne. Whisky går også utmerket som drikke til de fleste typer mat, da gjerne med litt mer vann i glasset. Prøv med litt whisky i sausen til stekt kjøtt, eller i sjokeladekaken og drikk whisky som avec.

Maltwhisky bør drikkes romtemperert.

Smokehead er laget på 100 prosent maltet bygg og lagret i minimum tre år på eikefat. Den har gjennomgått tradisjonell dobbeltdestillasjon i pot stills og har 43 volumprosent alkohol.

Smokehead Single Malt ble lansert 1. juli i et moderne design og leveres i gavekartong. Produktet er i basisutvalget og finnes i følgende polutsalg.

God sommerhelg!Smokehead på nett.


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus