Salt sjø i glasset

Artikkelen fortsetter under annonsen

Knusktørr med smak av svaberg og sommer - fredagens vinanbefaling er følgelig en Fino sherry.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tørr sherry smaker regelrett av hav og sommer. Hva passer da bedre til fredagens sommerlige anbefaling enn en klassisk tørr Fino sherry?

• Tio Pepe Fino, Gonzales-Byass / Jerez, Spania.

Pris: 159,- (360) Robert Prizelius. Fåes også i 37,5 cl. Pris: 89,-

Dette er en klassisk Fino sherry med lys gul farge som dufter av valnøtter, modne gule epler, brøddeig, saltvann og trevirke. Den er lett, tørr, frisk og middels fyldig, med en lang og behagelig ettersmak.

En mer allsidig matvin enn Fino sherry finnes knapt. Vinen takler så å si alt, fra sterk krydret mat til eddikdressinger. Sherryens smak av salt sjø og dens særegne flor-karakter gjør den også til et perfekt følge når fisk og sjømat serveres. Tørr sherry gjør seg selvfølgelig også godt alene.

Drikk den godt avkjølt.



Vinen er drikkeklar, men kan oppbevares.

Dette er en sherry på 100 prosent Palomino, og med 15 volumprosent alkohol regnes sherry som sterkvin.

Druene til Tio Pepe er dyrket i svært kalkholdig jordsmonn og gjæret med flor. Flor er en gjærsopp som legger seg som et lokk på sherryen i sherryfatene og gir vinen dens særegne karakter. Videre er Tio Pepe lagret i minimum tre år i et solera-system, et fatlagrings-system hvor sherryen gradvis blandes med eldre årganger for å oppnå en konsistens i smak og stil.

Vinen er i grunnsortimentet, og finnes i følgende polutsalg.

God helg!