Glad Alpevin

En frisk og elegant forsmak på sommeren.

Fredagens vinanbefaling kommer fra Alto Adige i Italia. Dette er Italias nordligste vinregion, helt på grensen til Tyrol i Østerrike. Regionen har tideligere være en del av Tyrol og Alto Adige er følgelig også kjent som Syd-Tyrol.

Druene til denne vinen dyrkes på rundt 500 meter over havet, på fjellsiden i Montagna.

Franz Haas Pinot Bianco 2004, Franz Haas / Trentino - Alto Adige, Italia.

Pris: 199,- (44872) Mondovino.

Vinen har en blek gul farge med grønnskjær. Den dufter av epler, blomster, urter og svakt parfyme, med hint av nøttekake. Syrenivået er middels, men den er frisk, fruktig og elegant, med en lett, smaksrik og mineralsk munnfølelse. Middels fylde med lang, varm og eplepreget avslutning.


Den lette, friske og delikate strukturen gjør vinen til et godt valg til rene fisk- og skalldyrretter, men den nytes like gjerne alene.

Vinen er trolig best som frisk og ung, og da den ikke har så høyt syrenivå vil jeg ikke anbefale lagring.

Vinen er bestillingsvare. Den er laget på 100 prosent Pinot Bianco og er delvis vinifisert på ståltanker og på små eikefat, med noe tid på bunnfallet. Franz Haas sin Pinot Bianco har modnet tre til fire måneder på flaske før salg.

God helg.

Flere fredagsviner:

Personvernpolicy