Fire restauranter beholder Michelin-stjerner

Fire restauranter i Oslo beholder sine stjerner i Michelin-guiden 2006, mens Hotel Continentals restaurant Annen Etage mister sin ene.

Annen Etage var den første norske restauranten som fikk en stjerne i 1984. Stjernen ble fratatt stedet første gang i 1986. Etter å ha vært stengt noen år ble restauranten gjenåpnet i 1998, og i 2002 fikk spisestedet tilbake stjernen.

Bagatelle beholder sine to stjerner, noe som skal bety at restauranten er verdt en omvei. Restaurantene Le Canard, Feinschmecker og Statholdergaarden beholder alle én stjerne hver, noe som ifølge Michelin-guiden betyr at det er en eksepsjonelt god restaurant i sin kategori.

Ingen norske restauranter får toppscoren tre stjerner, som betyr at restauranten er verdt en lang reise i seg selv.

Le Canard, som beholder sin ene stjerne, var blant flere spisesteder i hovedstaden som måtte holde stengt en periode før jul etter at inspektører fra Mattilsynet fant rottemøkk i lokaler ved kjøkkenet.

Restaurant Eik er, i likhet med i fjoråret, tildelt en Bib Gourmand-utmerkelse, som gis til restauranter med god mat til rimelige priser.



(©NTB)

Personvernpolicy