Skapt for nytelse: Naken greker og kråkeboller

Ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky om skumle ferieminner.

Gunn Helene Arsky er utdannet ernæringsfysiolog cand. scient og er
aktuell med boken «Helgefri slanking».

Til daglig jobber Gunn Helene i NutriCom AS, som ernæringsrådgiver med fokus på slanking, kosttilskudd, diabetes, barneernæring med mer. Hun er også vektrådgiver i Littlettere.no og Dinkost.no. Gunn Helene er leder for Norsk selskap for ernæring.

Blant favorittrettene hun svinger opp med på kjøkkenet, hører saftige brownies og chevrefylte kyllingbryst med ristede nøtter...


- Rødvin eller hvitvin?


- Definitivt rødvin, favoritten er italiensk Amarone. Men en temperert Chablis er heller ikke å forakte...

- Øl fremfor vin?


- Vin - selv om jeg er gift med en mann som er lidenskapelig opptatt av øl, drikker jeg ikke øl selv.


- Rått eller kremert?


- De få gangene jeg spiser en skikkelig biff, skal den være litt rød i
midten, altså medium rare.

- Din ultimate sanselige opplevelse?


- En skjefull av min vidunderlige rosmarinpudding - glatt, kremet,
parfymert og eksotisk!

- Rakfisk eller smalahove?


- Rakfisk, som min gode venninne Hilde introduserte meg for. Den sterke smaken er kjempegod!

- Har du mikrobølgeovn?


- Vi har en billig, liten mikrobølgeovn som kan brukes til å tine mat i -
jeg tilbereder ikke retter der.

- Kokt eller stekt egg?


- Helst kokt egg, og da ti minutters koketid, skikkelig hardkokt, altså!


- Hvilken vin ville du hatt med deg på en øde øy?


Selv om Amarone er favoritten, måtte det blitt noe litt lettere, for
eksempel en Fleurie fra Beaujolais.

- Cognac eller konjakk?


- Jeg skriver cognac, men drikker det ikke!

- Spiser du pizza grandiosa?


- Nei, det hender ungene får en, men da tar jeg heller en halv italiensk porsjonspizza sammen med en spennende salat.

- Har du noen rare matvaner?


- Jeg liker brunost med syltetøy, er det rart nok? Ellers har jeg russiske aner, og vi har beholdt vår tradisjonelle pasha til påske. En slags søt pyramideformet ostekake med vanilje i.

- Akevitt - med eller uten grimaser?


- Nei, huff! Det er noe jeg bare serverer til andre, jeg er egentlig ikke
så glad i sterke saker.

- Favorittoppskriften?


- Mine hemmelige Diggekaker, saftige, amerikanske cookies med
spesialimporterte karamellbiter i!

- Først suppe og så pannekaker - eller ja, takk begge deler?


- Kommer an på suppen og på pannekakene, jeg lager såpass grove pannekaker selv at de metter mer enn nok. Men om suppen er god nok...

- Hva spiser du på julaften?


- Ribbe med pølser, svor, rosenkål, rødkål, surkål poteter, epler og
svisker - og karamellpudding til dessert. Og så har vi finsk juleskinke
med gulrot- og risform og kålrotgrateng.

- Sushi eller brunost?


- Brunost, slik er det bare!

- Hva MÅ du ha i kjøleskapet?


- Egg.

- Salt eller søtt?


- Kommer veldig an på lystene, så det blir vekselbruk her!

- Jeg glemmer aldri...


- Mitt skumleste matminne er å måtte spise rå kråkebolle på en øde gresk strand, servert av en naken greker som plutselig dukket opp av havet, kun iført en bærepose full av kråkeboller og en diger kniv i et belte...

Les også:



Skapt for nytelse

Skapt for nytelse: Hørte østers skrike (Mari Maurstad)

Skapt for nytelse: Brunostgrøt overbeviser ikke mannen (Marit Røttingsnes Westlie)


Skapt for nytelse: Hemmelig middag og sjekketriks (Jørn Hoel)

Skapt for nytelse: Rå østers, kald Guiness, varm dame (Jan Vardøen)

Skapt til nytelse: Drømmer om lunt brød og fantastisk te (Hugo Broen)

Skapt for nytelse: Tvillingsjeler (Klaus Hagerup og Bibbi Børresen)

Skapt for nytelse: Spiser helst gammel mat (Halvor Heuch)

Skapt for nytelse: - Ja takk, begge deler! (Cato Zahl Pedersen)


Skapt for nytelse: Med Fino på øde øy ( Jan Pettersen)

Skapt for nytelse: Sanselig fødsel (Andreas Viestad)

Flere...

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus