Nå har den kommet!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi snakker om årets ferskeste vin, Beaujolais Nouveau, som med brask og bram slippes på markedet natt til tredje torsdag i november.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen


Purung, lett og forfriskende vin, fullstendig ukomplisert, men også delikat og innsmigrende. For ung og enkel for noen, elsket av andre.

Beaujolais Nouveau er rene ferskvaren med all sin saftige fruktighet, og bør drikkes i løpet av noen måneder


Når klokken runder midnatt, festes det i vindistriktet Beaujolais. Det feires at årets vindruer har blitt til årets første vin.

Denne festen har også spredd seg til andre land og Beaujolais Nouveau-flasker sendes i ekspressfart verden over. Tidligst ute er japanerne, som på grunn av den internasjonale datolinjen får vinen først.


Flere norske utesteder startet sine Beaujolais Nouveau

markeringer i natt.



Selve produksjonsmetoden kalt «macération carbonique», som vil si gjæring av hele druer i lukket tank under et lokk av karbondioksid, gir Beaujolais dens fruktige tutti frutti-preg og banan-aromaer. Metoden gir også vin som nærmest er blottet for tanniner.

Årets Beaujolais Nouveau holder en jevn god kvalitet..


• Duboeuf Beaujolais-Villages Nouveau 2005, Georges Duboeuf / Frankrike.

Pris: 99,90 (46179) Robert Prizelius.

Rødlilla, middels dyp farge. Dufter av solbær, røde bær og banan-tyggegummi. Fruktig, frisk og leskende med middels fylde, hint av tanniner og god lengde. Noe bedre kvalitet enn de øvrige.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

• Trenel Beaujolais Nouveau Villages 2005, Trenel Fils / Frankrike.

Pris: 112,- (47959) Vinarius.

Rubinrød, transparent farge. Dufter av bringebær, kirsebær, tutti frutti og blomster. Frisk, saftig og bløt i munnen med god syre, middels fylde og lengde.

• Trenel Beaujolais Nouveau 2005, Trenel Fils / Frankrike.

Pris: 105,- (41551) Vinarius.

Rubinrød, transparent farge. Dufter av bringebær, blomster og banan. Bløt, leskende og fruktig med middels fylde og god syre. Middels lang ettersmak.

• Duboeuf Beaujolais Nouveau 2005, Georges Duboeuf / Frankrike.

Pris: 93,50 (46179) Robert Prizelius.

Rødlilla, transparent farge. Dufter av røde bær, jordbær, blomster og tutti frutti. Frisk, fruktig, lett og leskende med god syre. Midddels lang ettersmak.