Skapt for nytelse: Glemmer aldri ost med oppkast-smak
Bent Stiansen er en av Norges mest berømte kokker. Han driver Stadtholdergaarden med gourmetmat på «michelin guide»-nivå, har vunnet gullmedalje i «Bocuse d'Or» (verdensmesterskap i kokkekunst) og har skrevet flere kokebøker.
Bent er også svært glad i asiatisk mat. Han lager like gjerne norsk husmannskost i romslige porsjoner som lekre små gourmet-biter.
Bent Stiansen lar seg villig fritte og her er hans ærlige bekjennelser:
-
Rødvin eller hvitvin?
- Hvitvin.
-
Øl fremfor vin?
- Vin.
-
Rått eller kremert?
- Biffen skal være medium-rå.
-
Din ultimate sanselige opplevelse?
- Blue crabe i strandkanten på Phuket, Thailand.
-
Rakfisk eller smalahove?
- Please, la meg få noe spiselig, men må jeg så rakfisk med mye rømme og lefse.
-
Har du mikrobølgeovn?
- Har mikro langt inni et skap.
-
Kokt eller stekt egg?
- Stekt egg med selvplukket stekt skogsopp fra Grønliåsen i Prinsdalen.
-
Hvilken vin ville du hatt med deg på en øde øy?
- Puligny Montrachet Les Pucelles, Domaine Leflaive.
-
Cognac eller konjakk?
- Cognac.
-
Spiser du pizza grandiosa?
- Nei.
-
Har du noen rare matvaner?
- Rørte tyttebær passer til alt.
-
Akevitt - med eller uten grimaser?
- I mengder og blir bare blid av det.
-
Favorittoppskriften?
- Jordbær med fløte og melis.
-
Først suppe og så pannekaker - eller ja, takk begge deler?
- Pannekaker med rørte blåbær.
-
Hva spiser du på julaften?
- Stekt and og gås.
-
Sushi eller brunost?
- Sushi.
-
Hva MÅ du ha i kjøleskapet?
- Sitrongress og ingefær.
-
Salt eller søtt?
- Salt.
-
Jeg glemmer aldri...
- Tre år gammel «Gammel Ole» på Galtenmarkedet i Danmark. Osten smakte oppkast.
Les også:
•
Skapt for nytelse: Konjakk-konge om sølevann
•
Skapt for nytelse: Svidd mester røper romantikk