Meny

Konge med anstand

Skogens konge med standsmessig vinfølge, hvem ser ikke romantikken i det?

(Foto: laksogvilt.no)(Foto: laksogvilt.no)

Jakt er rekreasjon, spenning og naturopplevelse, og ikke minst hardt arbeid.

Rød i kinnene etter en lang dag i høstluft, selvskutt storvilt stekt ved bålet og en gromvin i sekken...


Jeg tviler ikke et sekund på at det er lønn for strevet.

Jeg liker å tenke at det bor en jeger i meg; ikke er jeg redd for blod og jeg har vært med på slakt før.

Men trolig har jeg et litt virkelighetsfjernt og romantisk forhold til det hele. Dessuten har jeg hverken rifle eller jaktrett, og er utrolig dårlig til å sikte.

Som den byjenta jeg er, begrenser mine jaktmarker seg til byens slakterforretninger, men kjære jegere jeg takker dere så inderlig for maten!

Rødvinsmarinert elgstek


(8 personer)

(Foto: Bengt Wilson, Feinschmeckernes fristelser)(Foto: Bengt Wilson, Feinschmeckernes fristelser)

2 kg bensfri elgstek
Marinade:
1 flaske rødvin
10 pepperkorn
5 einebær
2 læurbærblad
1 ts timmian
1 liten løk
1 gulrot
Steking:
3 ss smør
salt, pepper
4 dl marinade
Saus:
3 dl marinade
3 dl fløte
1 ss tomatpuré
Pærer:
4 pærer (helst Conference)
4 ss sukker
2 ts hvitvinsedikk
4 ss smør

Bind opp steken med hyssing. Bland alle ingrediensene i marinaden og slå over kjøttet. La det ligge minst et døgn i marinaden. Steken tas opp etter minimum 24 timer i marinaden og tørkes. Brunes deretter godt i en varm jerngryte, krydre med salt og pepper. Tilsett halvparten av marinaden og stek i ovn under lokk i ca. to timer. Ta ut steken og la den hvile mens du tilbereder sausen.

Sil stekesjyen i en kasserolle og tilsett resten av marinaden. Kok dette inn til det halve, tilsett så fløten og la det koke til det tykner. Tomatpuré, salt og pepper tilsettes etter smak. Steken serveres skåret i tynne skiver, med gylne pærer, stekt sopp og potetpuré med bacon.

Tilbehør:
Skrell pærene og del dem i 1 cm tykke skiver på langs. Brun sukkeret i stekepanne, legg i pærene og la dem bli brune på begge sider. Tilsett litt hvitvinsedikk og litt smør. La pærene koke et par minutter til de blir gylne og møre.
1 kg skogssopp stekes i smør.
Potetpuré lages på mandelpoteter spedd med kokende fløte og tilsatt et par spiseskjeer sprøstekt bacon.

Oppskriftene er hentet fra «Feinschmeckernes fristelser» av Lars Erik Underthun / Ole Kirkemo.

Det er ikke så vanskelig å finne vin som passer til elg da kjøttet har en mild viltsmak. Velger du en moden vin med god frukt, kraft og fylde finnes det også flere prisgunstige viner som går godt til elg.

Men når det kommer fersk vilt i hus oppfordrer jeg til å gå for noen påkostede dråper.

Her er en rekke supre viltviner.

• Clos des Papes 2002, Paul Avril / Frankrike.

Pris: 267,80 (2912) Wine Tailor.

Mørk rød farge. Dufter insmigrende av jordbær, plommer og kirsebær, samt innslag av salvie og visne blomster. Fløyelsmyk start, harmonisk, flott frukt og struktur med avrundende tanniner og god fylde. Lang elegant ettersmak. Kjærlighet på flaske.


• Domaine d'Andézon 2003, Les Vignerons d'Estezargues / Frankrike.

Pris: 129,90 (31337) Best Buys.

Dyp rødlilla farge. Dufter av solbær, bjørnebær, pepper og lakris med innslag av urter. Smaksrik, fruktig, fast og balansert med runde tanniner og god fylde. Lang, flott krydret ettersmak. Kjempekjøp.

• Crozes-Hermitage «la Petite Ruche» 2003, M. Chapoutier / Frankrike.

Pris: 149,90 (45068) Strøm.

Mørk rød farge. Dufter av skogsbær, pepper, sopp og lær med hint av vanilje og furunål. Deilig, saftig og sødmefull frukt, god syre og diskret eikekarakter, samt runde tanniner og god fylde. Lang delikat ettersmak.

Barbaresco Produttori del Barbaresco 2001, Produttori del Barbaresco / Italia.

Pris: 209,90 (31906) Best Buys.

Rød farge i retning brunrød. Dufter av kirsebær, trøfler, tørkede frukt, fuktig løv og tjære. Frisk, fruktig og harmonisk med flott spenst, god fylde og markerte tanniner. Lang, lett blomsterpreget ettersmak med fin snerp. Lagringspotensiale.

• Château Bouscassé 2001, Alain Brumont / Frankrike.

Pris: 171,- (32218) Engelstad.

Dyp purpur farge. Dufter av solbær, plommegelé, stall, kjøtt og eik. Kraftig og rik smak med innslag av urter. Balansert eikekarakter, fast og tett med markerte tanniner, god fylde og lengde. Ufiltert og uten klaring.

• Quinta do Corujão Reserva 2001, António Batista / Portugal.

Pris: 147,- (20819) Grapevine.

Tett, mørk rødlilla farge. Dufter deilig av mørke skogsbær, kirsebær, skog og lær. Fruktig, smaksrik og litt kirsebærsyrlig i munnen med runde tanniner, middels fylde og eikekarakter. Lang, flott og krydret ettersmak.

Château La Nerthe 2001, Ch. La Nerthe / Frankrike.

Pris: 257,- (11011) Vinordia.

Mørk rød farge. Dufter av plommer, krisebær og jordbær, samt fioler, fuktig jord og mynte. Smaksrik og strukturert med flott fylde og frisk fruktighet, avrundede tanniner og integrert eikekarakter. Lang balansert ettersmak.

• Montecillo Reserva 1998, Montecillo / Spania.

Pris: 159,90 (47816) Amundsen.

Dyp rødsort farge. Dufter av solbær og kirsebær med undertoner av jordbær, samt lær, vanilje og svakt kanel. Frisk, fruktig og elegant med myke tanniner og god, strukturert fylde. Lang flott ettersmak.

Masciarelli Montepulciano d'abruzzo 2003, Masciarelli / Italia.

Pris: 119,90 (50143) Bibendum.

Mørk varmrød. Dufter av bjørnebær, kirsebær, skogsopp og svakt kjernebittert. Frisk og krisebærsyrlig med flott frukt og syre. Middels fylde og lang, fast og jordlig ettersmak.

Chambolle-Musigny 1. cru Les Cras 2001, Ghislaine Barthod / Frankrike.

Pris: 445,- (40554) Moestue.

Mørk rubinrød, transparent farge. Dufter av bringebær, stall, fuktig jord, blomster og svakt vanilje. Smaksrik, kompleks, markert og veleiket med flott elegant syrestruktur og fylde. Lang, kraftig ettersmak med snerp.

• Faustino I Gran Reserva 1995, Faustino / Spania.

Pris: 169,90 (678) Bibendum.

Dyp rubinrød farge. Dufter av skogsbær, jordbær, vanilje, jord og tobakk. Fruktig, frisk, fyldig, elegant og balansert med god syre, runde tanniner og velintegrert eik. Lang fast ettersmak.

• La Rossa Barbera d'alba Superiore 2003, Tenuta Il Falchetto / Italia.

Pris: 185,90 (46059) Wine Tailor.

Mørk rubinrød farge. Dufter av kirsebær, plommer, skogsbunn og krydderurter. Friskt bærpreg, middels fylde, fin syre og struktur. Lang balansert ettersmak

• Clos Poggiale 2001, Caves St. Antoine / Frankrike.

Pris: 159,- (46087) Bibendum.

Rødsort farge. Dufter av mørke bær, fuktig jord, lakris og sjoklade. Bløt start, frisk, moden fruktighet, gode litt brente tanniner og fin fylde. Lang ettersmak med innslag av kvae.

• Raimat Cabernet Sauvignon 2000, Raimat / Spania.

Pris: 129,50 (2542) Amundsen.

Mørk rød farge. Dufter av solbær, pepper, tobakk, vanilje og hint av søt lakris. Smaksrik med fin kraft og runde tanniner. God fylde og lang ettersmak med lett snerp.

• A Mano Primitivo 2003, Fusione / Italia.

Pris: 109,90 (40399) Vine.

Rubinrød farge. Dufter av kirsebær, ripsgelé, sjokolade og lær. Bløt, kirsebærpreget fruktighet, runde tanniner og middels fylde. Fin struktur og rund behagelig ettersmak.

• Sirius 2000, Sichel / Frankrike.

Pris: 149,90 (46822) Amundsen.

Rød farge. Dufter av mørke og røde bær, lakris, grønn paprika, mokka og lær. Fruktig, behagelig eikekarakter og avrundede tanniner. Fin fylde og lengde.

• Lodola Nuova Vino Nobile di Montepulciano 2001, Ruffino / Italia.

Pris: 159,90 (41406) Bibendum.

Mørk rød farge. Dufter av kirsebær, plommer, tobakk og fat med hint av kanel. Rik, fruktig og harmonisk med flott fast struktur og god syre, fylde og lengde. Lagringspotensiale.

• Domaine Maris Syrah 2002, Robert Eden / Frankrike.

Pris: 160,- (20672) Vinordia.

Dyp rødlilla farge. Dufter av solbær, blåbær og kirsebær, samt lakris og fatkrydder. Kraftig og smaksrik med god fylde og avrundede tanniner. Lang og tørr ettersmak.

• Campo San Vito Valpolicella 1998, Villa Monteleone / Italia.

Pris: 199,- (40913) Engelstad.

Dyp og tett rød farge. Dufter av modne plommer, svisker og tørket fiken, samt fatkrydder og roser. Saftig start med god munnfølelse og kraft, runde tanniner, god fylde og syre. Lang ettersmak.

• Le Crosare Ripasso 2003, Lenotti / Italia.

Pris: 145,- (46012) Bibendum.

Dyp rubinrød farge. Dufter av kirsebær, tørket frukt, tobakk og søt lakris. Kraftig, smaksrik og fyldig med sødmefull frukt, god snep og lang ettersmak.

• Riserva Ducale Chianti Classico 2001, Ruffino / Italia.

Pris: 169,- (7119) Bibendum.

Rubinrød farge. Dufter av kirsebær, nøtter og vanilje. Bløt og fruktig med runde tanniner og fin kraft. Middels fylde og lang elegant ettersmak.

• Château du Galoupet 2001, Ch. du Galoupet / Frankrike.

Pris: 135,- (13825) Norsk Vinsalg.

Mørk rødlilla farge. Dufter av skogsbær, skogbunn, pepper og stall. Kraftig, smaksrik og frisk med behagelig eikekarakter og runde tanniner. God fylde og lang ettersmak.


• Esporão Reserva 2002, Finagra / Portugal.

Pris: 149,- (20059) Wine Tailor.

Dyp rødlilla farge. Dufter av røde bær, blåbærsyltetøy og vanilje. Bløt, frisk og fruktig med milde tanniner og middels fylde. God, krydret ettersmak.

• Château Tour du Haut-Moulin 1997, L. Poitou / Frankrike.

Pris: 179,90 (14326) Vinhuset NoFra.

Mørk rød i retning mursteinsrød. Dufter av solbær, jordbær og plommesyltetøy, samt lær og blyant. Rund og saftig med myke tanniner, middels syre og fruktighet. Fin fylde og lengde.


• Doppio Passo 2003, Angelo Rocca & Figli / Italia.

Pris: 99,90 (48051) Strøm.

Mørk og tett rød farge. Dufter av bjørnebær, plommegelé, visne kryddersøte blomster og tørket frukt. Fyldig med nesten portvinsaktig kraft, smaksrik, sødmefull frukt og runde tanniner. Lang bløt ettersmak.

• Châteaue Le Grand Housteau 2004, Ch.Grand Housteau / Frankrike.

Pris: 99,80 (14921) Vinhuset NoFra.

Rubinrød farge med innslag av lilla. Dufter av mørke og røde bær med litt syltetøypreg, samt brent tre og vanilje. Saftig, litt varm fruktighet og runde tanniner. Middels fylde og fin lengde.

• Barbera d'Asti Da Luca 2003, Western Wines / Italia.

Pris: 114,90 (43317) Best Cellars.

Rødlilla farge. Dufter av skogsbær, lett krydder og vanilje. Frisk, fruktig, noe eikepreget og middels fyldig. Lang ettersmak.

• Quinta do Crasto 2002, Quinta do Crasto / Portugal.

Pris: 119,90 (30462) Bibendum.

Mørk rødlilla farge. Dufter av mørke og røde bær, urter og lær. Bløt, frisk og sødmefull frukt med middels fylde og runde tanniner. Lang tørr ettersmak.

• Orphéus Etna Rosso 1998, Giovanni Scilio / Italia.

Pris: 145,90 (13492) Vine.

Mørk rød farge. Dufter av skogsbær, kirsebær og svisker, samt innslag av brent tre og krydder. Fruktig, rund og middels fyldig med god syre. Lett snerpet ettersmak.

• Sagramoso Valpolicella Superiore Ripasso 2000, Pasqua / Bibendum.

Pris: 149,90 (33759) Bibendum.

Mørk rød farge. Dufter av mørke bær, plomer, lær, fatkrydder og rosiner. Smaksrik og fyldig med god lengde og struktur, men den flater litt ut mot slutten.

• Vinci Barbera d'Alba Superiore 2003, Paolo Demarie / Italia.

Pris: 129,90 (43295) Vinhuset NoFra.

Dyp rubinrød farge. Dufter av skogsbær, plommer og sopp. Bløt, runde tanniner og frisk frukt og lett snerp mot slutten. Middels fylde og lengde.

• Arne Brimi's Viltvin 2004, Les Vignerons d'Estezargues / Frankrike.

Pris: 119,90 (44564) Best Buys.

Rødlilla opak farge. Dufter av solbær, krekling, skogsbunn, pepper og røkt kjøtt. Fruktig, rik og noe bittersyrlig smak med fin fylde og runde tanniner. Lang snerpet ettersmak med innslag av kamfer.

• Clairmonts Crozes Hermitage 2004, Cave des Clairmonts / Frankrike.

Pris: 139,50 (43557) Vinordia.

Rødlilla farge. Dufter av jordbær, kjøtt og urter. Saftig, frisk, lett syrlig og slank munnfølelse. Middels lang ettersmak med noe kjernebitterhet.

• Viña Berceo Crianza 2001, Luis Gurpegui Muga / Spania.

Pris: 129,50 (47306) Norsk Vinsalg:

Mørk rød farge. Dufter av plommer, jordbær, lær og vanilje. Bløt, saftig, rund og litt nøytral i munnen med snille tanniner, middels fylde og lengde.

• Pierrelongue Vacqueyras 2000, Henry Bouachon / Frankrike.

Pris: 139,- (14757) Bibendum.

Dyp rød farge. Dufter av mørke bær og litt syntetisk sukkertøypreg, samt eik og lær og krydder. Smaksrik og krydret med tørr munnfølelse. Fyldig og lang.

• Aliança Classico Reserva 2002, Caves Aliança / Portugal.

Pris: 109,90 (20475) Amundsen.

Mørk rødlilla farge. Dufter av solbær, sviskekompott, eik og lakris. Smaksrik og fyldig med markante tanniner og eikepreg. Lang, tørr ettersmak.

• Paternina Gran Reserva 1994, Paternina / Spania.

Pris: 163,40 (5798) Maxxium.

Dyp brunrødrød farge. Dufter av kirsebær, tobakk, jord og vanilje. Saftig og rund men noe mindre frukt og stuktur enn samme årgang har hatt tidligere. Middels fylde og lang ettersmak. Litt på hell.

Les mer:


Jakt på viltvin


Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
10:01 Ble antatt før noen hadde lest manuset09:59 Program for malariavaksiner for barn rulles ut i Afrika09:55 Stenger en rekke tjenester denne uken09:21 Fansen gir styret og spillerne skylden for United-kollaps09:19 Helland etter nytt RBK-poengtap: – Vi er litt i slutten av oppkjøringa09:19 Regjeringen vil hente hjem foreldreløse barn av norske IS-krigere08:48 Bolig i Østfold er overtent08:33 Nytt jordskjelv på Filippinene07:58 New York Red Bulls avfeier Henry-samtaler07:57 Forsinkelser på Østfoldbanen etter avsporing07:52 Erna Solberg kritiserer Aps innvandringspolitikk07:41 Sabler ned det norske fagmiljøet07:35 Flere hundre barn bor på hemmelig adresse i Norge07:31 – Syrer tatt inn til avhør om terroren på Sri Lanka07:29 Pogba om Everton-tapet: – Respektløst overfor laget og fansen07:21 BT: Kampflyregningen har steget med 16 milliarder kroner07:03 Ola Hobber Nilsen dømmer toppoppgjør i Egypt06:46 Liverpool-legende presentert som ny Brisbane-trener06:34 Theresa May samler regjeringen06:13 Zuccarello og Dallas til kvartfinale etter sudden death06:08 Norske barn om oppholdet i Syria: Det var kuler og krig06:04 Sørgedag, unntakstilstand og soldater i gatene på Sri Lanka06:02 Dødstallet på Sri Lanka har steget til 31006:01 Låvebrann i Buskerud slukket06:00 Alle alvorlige småbåtulykker i fjor under lupen i ny rapport05:55 Myanmars Høyesterett avviser journalisters anke05:50 Dette skjer i dag05:39 Muslimsk Dialognettverk fordømmer Sri Lanka-terroren05:38 Chelseas stortalent røk akillesen05:30 Dette skjedde i natt05:29 Katolske norsktamiler i sorg etter Sri Lanka-terroren05:18 Studie viser «skremmende rask» smelting av Grønlandsisen04:37 Savnet helikoptermannskap funnet i god behold på New Zealand04:21 Konsernsjef ville beholde navnet NSB03:49 Elleve døde etter jordskjelv på Filippinene03:28 Kontroll på boligbrann i Askim03:18 Jøder protesterer mot brenning av Judas-figur i Polen02:43 Tungvektere forlater KrF02:33 Nye IRA innrømmer og beklager drap på journalist02:07 30 års fengsel for drap på journalist i Bulgaria02:03 Mann til sykehus etter bilulykke i Rogaland01:47 Seks døde da småfly styrtet i Texas01:34 Staten krever 30 millioner i tilleggsskatt fra Sats01:28 Gavepakke for Solskjær og United da Chelsea bare klarte uavgjort01:21 Forlenget fengsling for Chelsea Manning00:52 Vietnams tidligere president Le Duc Anh er død00:49 ESA gransker utbyggingen av Trondheim Spektrum00:38 Nord-Korea bekrefter Kims Russland-besøk00:11 Sri Lanka: 31 utenlandske ofre identifisert23:44 Ti drept da politimann kjørte inn i folkemengde i Nigeria22:58 Algeries rikeste mann pågrepet22:56 Forskere tror tareoppdrett kan gjøre Norge klimanøytralt22:18 Tyrkia nekter å rette seg etter USAs Iran-sanksjoner22:02 VIF med sesongens første bortepoeng22:00 Sri Lanka ble advart om mulig terrorangrep21:35 Evaluering: Trafikkfarlige situasjoner rundt selvkjørende buss21:22 Anand stoppet Carlsens rekordjakt21:21 Preses i Den norske kirke ber regjeringen hente hjem barn av IS-krigere21:20 Leeds snublet og serverte Norwich21:00 Forskere frigjør opptak gjort på havets dypeste område20:44 Taxisjåfør mistet jobben etter å ha nektet å kjøre blind med førerhund20:43 Islandsk trio sendte AaFK til topps20:08 RBK-krisen fortsetter, Horneland fortsatt uten seier etter 0-0 mot Strømsgodset20:07 Knudtzon-scoring mot gamle lagkamerater da Molde tok over tabelltoppen20:07 Poengdeling for Mjøndalen og Tromsø20:06 Bodø/Glimt fortsatt ubeseiret etter uavgjort mot Sarpsborg20:06 To stolpetreff da Kristiansund og Ranheim spilte uavgjort20:03 Historien om da lille Norge skulle begynne å produsere biler19:50 Hjemmeseier for Haugesund over Stabæk19:41 Sri Lanka: 31 utenlandske ofre identifisert19:37 Tredje mann pågrepet etter voldshendelse i Rogaland19:33 Trump hevder ingen trosser hans ordrer19:08 Nok en demokrat vil bli presidentkandidat19:03 Flere gressbranner i Oslo – politiet ber folk være varsomme18:37 Dansk pubkjede må betale 300.000 kroner i bot18:27 Solbakken og FCK tok nytt steg mot gull18:27 Opprykksjagende Norwich snublet igjen18:26 Rolig retur fra påskefjellet17:43 Røde Kors: Halvparten så mange skadd i påsken som i fjor17:42 Mann pågrepet etter å ha truet med kniv i Trondheim17:31 Trump saksøker komitéleder i Kongressen17:07 Sri Lanka jakter internasjonale terrorforbindelser17:05 Toppserien: Vålerenga gikk på sesongens første poengtap, LSK vant enkelt16:49 Oljeprisen stiger etter Trumps tiltak mot iransk oljeeksport16:28 Flere sommerdager i vente i Sør-Norge16:25 Fotgjenger påkjørt av motorsyklist i Bærum16:25 Togavsporing på Østfoldbanen15:45 Trump gir ikke lenger unntak fra Iran-sanksjoner15:44 Ektepar ble jaget opp i tre av illsint elg15:43 Rørt Sterling betaler begravelsen til 13-åring14:37 Stor snøskredfare flere steder i Troms14:10 UD: Ingen tegn til at nordmenn er rammet på Sri Lanka13:42 Pilot sier han var nær å kollidere med drone13:05 Det er ikke lov med bråk, larm og støy på helligdager12:37 Person omkom etter fall i Kjøsterudjuvet i Drammen11:42 Påsketrafikken: Vegtrafikksentralen venter jevn og fin innfart11:20 Thorbjørn Jagland varsler oppvask – skal skrive memoarer10:21 – Sylvi Listhaug har klart å splitte KrF09:26 Solskjærs krisetall: Løpt minst i 15 av 17 ligakamper, målene renner inn og full bortekollaps08:00 Nybø fraråder studenter å ta utveksling i Storbritannia til høsten
Siste nytt
10:01KulturBle antatt før noen hadde lest manuset09:59Helse og livsstilProgram for malariavaksiner for barn rulles ut i Afrika09:55MotorStenger en rekke tjenester denne uken09:21SportFansen gir styret og spillerne skylden for United-kollaps09:19SportHelland etter nytt RBK-poengtap: – Vi er litt i slutten av oppkjøringa09:19NorgeRegjeringen vil hente hjem foreldreløse barn av norske IS-krigere08:48NorgeBolig i Østfold er overtent08:33VerdenNytt jordskjelv på Filippinene07:58SportNew York Red Bulls avfeier Henry-samtaler07:57NorgeForsinkelser på Østfoldbanen etter avsporing07:52NorgeErna Solberg kritiserer Aps innvandringspolitikk07:41Helse og livsstilSabler ned det norske fagmiljøet07:35NorgeFlere hundre barn bor på hemmelig adresse i Norge07:31Verden– Syrer tatt inn til avhør om terroren på Sri Lanka07:29SportPogba om Everton-tapet: – Respektløst overfor laget og fansen07:21NorgeBT: Kampflyregningen har steget med 16 milliarder kroner07:03SportOla Hobber Nilsen dømmer toppoppgjør i Egypt06:46SportLiverpool-legende presentert som ny Brisbane-trener06:34VerdenTheresa May samler regjeringen06:13SportZuccarello og Dallas til kvartfinale etter sudden death06:08VerdenNorske barn om oppholdet i Syria: Det var kuler og krig06:04VerdenSørgedag, unntakstilstand og soldater i gatene på Sri Lanka06:02VerdenDødstallet på Sri Lanka har steget til 31006:01NorgeLåvebrann i Buskerud slukket06:00NorgeAlle alvorlige småbåtulykker i fjor under lupen i ny rapport05:55VerdenMyanmars Høyesterett avviser journalisters anke05:50NorgeDette skjer i dag05:39NorgeMuslimsk Dialognettverk fordømmer Sri Lanka-terroren05:38SportChelseas stortalent røk akillesen05:30NorgeDette skjedde i natt05:29NorgeKatolske norsktamiler i sorg etter Sri Lanka-terroren05:18VerdenStudie viser «skremmende rask» smelting av Grønlandsisen04:37VerdenSavnet helikoptermannskap funnet i god behold på New Zealand04:21NorgeKonsernsjef ville beholde navnet NSB03:49VerdenElleve døde etter jordskjelv på Filippinene03:28NorgeKontroll på boligbrann i Askim03:18VerdenJøder protesterer mot brenning av Judas-figur i Polen02:43NorgeTungvektere forlater KrF02:33VerdenNye IRA innrømmer og beklager drap på journalist02:07Verden30 års fengsel for drap på journalist i Bulgaria02:03NorgeMann til sykehus etter bilulykke i Rogaland01:47VerdenSeks døde da småfly styrtet i Texas01:34NorgeStaten krever 30 millioner i tilleggsskatt fra Sats01:28SportGavepakke for Solskjær og United da Chelsea bare klarte uavgjort01:21VerdenForlenget fengsling for Chelsea Manning00:52VerdenVietnams tidligere president Le Duc Anh er død00:49NorgeESA gransker utbyggingen av Trondheim Spektrum00:38VerdenNord-Korea bekrefter Kims Russland-besøk00:11VerdenSri Lanka: 31 utenlandske ofre identifisert23:44VerdenTi drept da politimann kjørte inn i folkemengde i Nigeria22:58VerdenAlgeries rikeste mann pågrepet22:56NorgeForskere tror tareoppdrett kan gjøre Norge klimanøytralt22:18PolitikkTyrkia nekter å rette seg etter USAs Iran-sanksjoner22:02SportVIF med sesongens første bortepoeng22:00VerdenSri Lanka ble advart om mulig terrorangrep21:35MotorEvaluering: Trafikkfarlige situasjoner rundt selvkjørende buss21:22SportAnand stoppet Carlsens rekordjakt21:21PolitikkPreses i Den norske kirke ber regjeringen hente hjem barn av IS-krigere21:20SportLeeds snublet og serverte Norwich21:00VerdenForskere frigjør opptak gjort på havets dypeste område20:44NorgeTaxisjåfør mistet jobben etter å ha nektet å kjøre blind med førerhund20:43SportIslandsk trio sendte AaFK til topps20:08SportRBK-krisen fortsetter, Horneland fortsatt uten seier etter 0-0 mot Strømsgodset20:07SportKnudtzon-scoring mot gamle lagkamerater da Molde tok over tabelltoppen20:07SportPoengdeling for Mjøndalen og Tromsø20:06SportBodø/Glimt fortsatt ubeseiret etter uavgjort mot Sarpsborg20:06SportTo stolpetreff da Kristiansund og Ranheim spilte uavgjort20:03MotorHistorien om da lille Norge skulle begynne å produsere biler19:50SportHjemmeseier for Haugesund over Stabæk19:41VerdenSri Lanka: 31 utenlandske ofre identifisert19:37NorgeTredje mann pågrepet etter voldshendelse i Rogaland19:33PolitikkTrump hevder ingen trosser hans ordrer19:08PolitikkNok en demokrat vil bli presidentkandidat19:03NorgeFlere gressbranner i Oslo – politiet ber folk være varsomme18:37NorgeDansk pubkjede må betale 300.000 kroner i bot18:27SportSolbakken og FCK tok nytt steg mot gull18:27SportOpprykksjagende Norwich snublet igjen18:26BilRolig retur fra påskefjellet17:43NorgeRøde Kors: Halvparten så mange skadd i påsken som i fjor17:42NorgeMann pågrepet etter å ha truet med kniv i Trondheim17:31PolitikkTrump saksøker komitéleder i Kongressen17:07VerdenSri Lanka jakter internasjonale terrorforbindelser17:05SportToppserien: Vålerenga gikk på sesongens første poengtap, LSK vant enkelt16:49MakroøkonomiOljeprisen stiger etter Trumps tiltak mot iransk oljeeksport16:28NorgeFlere sommerdager i vente i Sør-Norge16:25NorgeFotgjenger påkjørt av motorsyklist i Bærum16:25NorgeTogavsporing på Østfoldbanen15:45PolitikkTrump gir ikke lenger unntak fra Iran-sanksjoner15:44NorgeEktepar ble jaget opp i tre av illsint elg15:43SportRørt Sterling betaler begravelsen til 13-åring14:37NorgeStor snøskredfare flere steder i Troms14:10NorgeUD: Ingen tegn til at nordmenn er rammet på Sri Lanka13:42NorgePilot sier han var nær å kollidere med drone13:05NorgeDet er ikke lov med bråk, larm og støy på helligdager12:37NorgePerson omkom etter fall i Kjøsterudjuvet i Drammen11:42MotorPåsketrafikken: Vegtrafikksentralen venter jevn og fin innfart11:20PolitikkThorbjørn Jagland varsler oppvask – skal skrive memoarer10:21Politikk– Sylvi Listhaug har klart å splitte KrF09:26SportSolskjærs krisetall: Løpt minst i 15 av 17 ligakamper, målene renner inn og full bortekollaps08:00NorgeNybø fraråder studenter å ta utveksling i Storbritannia til høsten
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus