Konge med anstand

Skogens konge med standsmessig vinfølge, hvem ser ikke romantikken i det?

(Foto: laksogvilt.no)(Foto: laksogvilt.no)

Jakt er rekreasjon, spenning og naturopplevelse, og ikke minst hardt arbeid.

Rød i kinnene etter en lang dag i høstluft, selvskutt storvilt stekt ved bålet og en gromvin i sekken...


Jeg tviler ikke et sekund på at det er lønn for strevet.

Jeg liker å tenke at det bor en jeger i meg; ikke er jeg redd for blod og jeg har vært med på slakt før.

Men trolig har jeg et litt virkelighetsfjernt og romantisk forhold til det hele. Dessuten har jeg hverken rifle eller jaktrett, og er utrolig dårlig til å sikte.

Som den byjenta jeg er, begrenser mine jaktmarker seg til byens slakterforretninger, men kjære jegere jeg takker dere så inderlig for maten!

Rødvinsmarinert elgstek


(8 personer)

(Foto: Bengt Wilson, Feinschmeckernes fristelser)(Foto: Bengt Wilson, Feinschmeckernes fristelser)

2 kg bensfri elgstek
Marinade:
1 flaske rødvin
10 pepperkorn
5 einebær
2 læurbærblad
1 ts timmian
1 liten løk
1 gulrot
Steking:
3 ss smør
salt, pepper
4 dl marinade
Saus:
3 dl marinade
3 dl fløte
1 ss tomatpuré
Pærer:
4 pærer (helst Conference)
4 ss sukker
2 ts hvitvinsedikk
4 ss smør

Bind opp steken med hyssing. Bland alle ingrediensene i marinaden og slå over kjøttet. La det ligge minst et døgn i marinaden. Steken tas opp etter minimum 24 timer i marinaden og tørkes. Brunes deretter godt i en varm jerngryte, krydre med salt og pepper. Tilsett halvparten av marinaden og stek i ovn under lokk i ca. to timer. Ta ut steken og la den hvile mens du tilbereder sausen.

Sil stekesjyen i en kasserolle og tilsett resten av marinaden. Kok dette inn til det halve, tilsett så fløten og la det koke til det tykner. Tomatpuré, salt og pepper tilsettes etter smak. Steken serveres skåret i tynne skiver, med gylne pærer, stekt sopp og potetpuré med bacon.

Tilbehør:
Skrell pærene og del dem i 1 cm tykke skiver på langs. Brun sukkeret i stekepanne, legg i pærene og la dem bli brune på begge sider. Tilsett litt hvitvinsedikk og litt smør. La pærene koke et par minutter til de blir gylne og møre.
1 kg skogssopp stekes i smør.
Potetpuré lages på mandelpoteter spedd med kokende fløte og tilsatt et par spiseskjeer sprøstekt bacon.

Oppskriftene er hentet fra «Feinschmeckernes fristelser» av Lars Erik Underthun / Ole Kirkemo.

Det er ikke så vanskelig å finne vin som passer til elg da kjøttet har en mild viltsmak. Velger du en moden vin med god frukt, kraft og fylde finnes det også flere prisgunstige viner som går godt til elg.

Men når det kommer fersk vilt i hus oppfordrer jeg til å gå for noen påkostede dråper.

Her er en rekke supre viltviner.

• Clos des Papes 2002, Paul Avril / Frankrike.

Pris: 267,80 (2912) Wine Tailor.

Mørk rød farge. Dufter insmigrende av jordbær, plommer og kirsebær, samt innslag av salvie og visne blomster. Fløyelsmyk start, harmonisk, flott frukt og struktur med avrundende tanniner og god fylde. Lang elegant ettersmak. Kjærlighet på flaske.


• Domaine d'Andézon 2003, Les Vignerons d'Estezargues / Frankrike.

Pris: 129,90 (31337) Best Buys.

Dyp rødlilla farge. Dufter av solbær, bjørnebær, pepper og lakris med innslag av urter. Smaksrik, fruktig, fast og balansert med runde tanniner og god fylde. Lang, flott krydret ettersmak. Kjempekjøp.

• Crozes-Hermitage «la Petite Ruche» 2003, M. Chapoutier / Frankrike.

Pris: 149,90 (45068) Strøm.

Mørk rød farge. Dufter av skogsbær, pepper, sopp og lær med hint av vanilje og furunål. Deilig, saftig og sødmefull frukt, god syre og diskret eikekarakter, samt runde tanniner og god fylde. Lang delikat ettersmak.

Barbaresco Produttori del Barbaresco 2001, Produttori del Barbaresco / Italia.

Pris: 209,90 (31906) Best Buys.

Rød farge i retning brunrød. Dufter av kirsebær, trøfler, tørkede frukt, fuktig løv og tjære. Frisk, fruktig og harmonisk med flott spenst, god fylde og markerte tanniner. Lang, lett blomsterpreget ettersmak med fin snerp. Lagringspotensiale.

• Château Bouscassé 2001, Alain Brumont / Frankrike.

Pris: 171,- (32218) Engelstad.

Dyp purpur farge. Dufter av solbær, plommegelé, stall, kjøtt og eik. Kraftig og rik smak med innslag av urter. Balansert eikekarakter, fast og tett med markerte tanniner, god fylde og lengde. Ufiltert og uten klaring.

• Quinta do Corujão Reserva 2001, António Batista / Portugal.

Pris: 147,- (20819) Grapevine.

Tett, mørk rødlilla farge. Dufter deilig av mørke skogsbær, kirsebær, skog og lær. Fruktig, smaksrik og litt kirsebærsyrlig i munnen med runde tanniner, middels fylde og eikekarakter. Lang, flott og krydret ettersmak.

Château La Nerthe 2001, Ch. La Nerthe / Frankrike.

Pris: 257,- (11011) Vinordia.

Mørk rød farge. Dufter av plommer, krisebær og jordbær, samt fioler, fuktig jord og mynte. Smaksrik og strukturert med flott fylde og frisk fruktighet, avrundede tanniner og integrert eikekarakter. Lang balansert ettersmak.

• Montecillo Reserva 1998, Montecillo / Spania.

Pris: 159,90 (47816) Amundsen.

Dyp rødsort farge. Dufter av solbær og kirsebær med undertoner av jordbær, samt lær, vanilje og svakt kanel. Frisk, fruktig og elegant med myke tanniner og god, strukturert fylde. Lang flott ettersmak.

Masciarelli Montepulciano d'abruzzo 2003, Masciarelli / Italia.

Pris: 119,90 (50143) Bibendum.

Mørk varmrød. Dufter av bjørnebær, kirsebær, skogsopp og svakt kjernebittert. Frisk og krisebærsyrlig med flott frukt og syre. Middels fylde og lang, fast og jordlig ettersmak.

Chambolle-Musigny 1. cru Les Cras 2001, Ghislaine Barthod / Frankrike.

Pris: 445,- (40554) Moestue.

Mørk rubinrød, transparent farge. Dufter av bringebær, stall, fuktig jord, blomster og svakt vanilje. Smaksrik, kompleks, markert og veleiket med flott elegant syrestruktur og fylde. Lang, kraftig ettersmak med snerp.

• Faustino I Gran Reserva 1995, Faustino / Spania.

Pris: 169,90 (678) Bibendum.

Dyp rubinrød farge. Dufter av skogsbær, jordbær, vanilje, jord og tobakk. Fruktig, frisk, fyldig, elegant og balansert med god syre, runde tanniner og velintegrert eik. Lang fast ettersmak.

• La Rossa Barbera d'alba Superiore 2003, Tenuta Il Falchetto / Italia.

Pris: 185,90 (46059) Wine Tailor.

Mørk rubinrød farge. Dufter av kirsebær, plommer, skogsbunn og krydderurter. Friskt bærpreg, middels fylde, fin syre og struktur. Lang balansert ettersmak

• Clos Poggiale 2001, Caves St. Antoine / Frankrike.

Pris: 159,- (46087) Bibendum.

Rødsort farge. Dufter av mørke bær, fuktig jord, lakris og sjoklade. Bløt start, frisk, moden fruktighet, gode litt brente tanniner og fin fylde. Lang ettersmak med innslag av kvae.

• Raimat Cabernet Sauvignon 2000, Raimat / Spania.

Pris: 129,50 (2542) Amundsen.

Mørk rød farge. Dufter av solbær, pepper, tobakk, vanilje og hint av søt lakris. Smaksrik med fin kraft og runde tanniner. God fylde og lang ettersmak med lett snerp.

• A Mano Primitivo 2003, Fusione / Italia.

Pris: 109,90 (40399) Vine.

Rubinrød farge. Dufter av kirsebær, ripsgelé, sjokolade og lær. Bløt, kirsebærpreget fruktighet, runde tanniner og middels fylde. Fin struktur og rund behagelig ettersmak.

• Sirius 2000, Sichel / Frankrike.

Pris: 149,90 (46822) Amundsen.

Rød farge. Dufter av mørke og røde bær, lakris, grønn paprika, mokka og lær. Fruktig, behagelig eikekarakter og avrundede tanniner. Fin fylde og lengde.

• Lodola Nuova Vino Nobile di Montepulciano 2001, Ruffino / Italia.

Pris: 159,90 (41406) Bibendum.

Mørk rød farge. Dufter av kirsebær, plommer, tobakk og fat med hint av kanel. Rik, fruktig og harmonisk med flott fast struktur og god syre, fylde og lengde. Lagringspotensiale.

• Domaine Maris Syrah 2002, Robert Eden / Frankrike.

Pris: 160,- (20672) Vinordia.

Dyp rødlilla farge. Dufter av solbær, blåbær og kirsebær, samt lakris og fatkrydder. Kraftig og smaksrik med god fylde og avrundede tanniner. Lang og tørr ettersmak.

• Campo San Vito Valpolicella 1998, Villa Monteleone / Italia.

Pris: 199,- (40913) Engelstad.

Dyp og tett rød farge. Dufter av modne plommer, svisker og tørket fiken, samt fatkrydder og roser. Saftig start med god munnfølelse og kraft, runde tanniner, god fylde og syre. Lang ettersmak.

• Le Crosare Ripasso 2003, Lenotti / Italia.

Pris: 145,- (46012) Bibendum.

Dyp rubinrød farge. Dufter av kirsebær, tørket frukt, tobakk og søt lakris. Kraftig, smaksrik og fyldig med sødmefull frukt, god snep og lang ettersmak.

• Riserva Ducale Chianti Classico 2001, Ruffino / Italia.

Pris: 169,- (7119) Bibendum.

Rubinrød farge. Dufter av kirsebær, nøtter og vanilje. Bløt og fruktig med runde tanniner og fin kraft. Middels fylde og lang elegant ettersmak.

• Château du Galoupet 2001, Ch. du Galoupet / Frankrike.

Pris: 135,- (13825) Norsk Vinsalg.

Mørk rødlilla farge. Dufter av skogsbær, skogbunn, pepper og stall. Kraftig, smaksrik og frisk med behagelig eikekarakter og runde tanniner. God fylde og lang ettersmak.


• Esporão Reserva 2002, Finagra / Portugal.

Pris: 149,- (20059) Wine Tailor.

Dyp rødlilla farge. Dufter av røde bær, blåbærsyltetøy og vanilje. Bløt, frisk og fruktig med milde tanniner og middels fylde. God, krydret ettersmak.

• Château Tour du Haut-Moulin 1997, L. Poitou / Frankrike.

Pris: 179,90 (14326) Vinhuset NoFra.

Mørk rød i retning mursteinsrød. Dufter av solbær, jordbær og plommesyltetøy, samt lær og blyant. Rund og saftig med myke tanniner, middels syre og fruktighet. Fin fylde og lengde.


• Doppio Passo 2003, Angelo Rocca & Figli / Italia.

Pris: 99,90 (48051) Strøm.

Mørk og tett rød farge. Dufter av bjørnebær, plommegelé, visne kryddersøte blomster og tørket frukt. Fyldig med nesten portvinsaktig kraft, smaksrik, sødmefull frukt og runde tanniner. Lang bløt ettersmak.

• Châteaue Le Grand Housteau 2004, Ch.Grand Housteau / Frankrike.

Pris: 99,80 (14921) Vinhuset NoFra.

Rubinrød farge med innslag av lilla. Dufter av mørke og røde bær med litt syltetøypreg, samt brent tre og vanilje. Saftig, litt varm fruktighet og runde tanniner. Middels fylde og fin lengde.

• Barbera d'Asti Da Luca 2003, Western Wines / Italia.

Pris: 114,90 (43317) Best Cellars.

Rødlilla farge. Dufter av skogsbær, lett krydder og vanilje. Frisk, fruktig, noe eikepreget og middels fyldig. Lang ettersmak.

• Quinta do Crasto 2002, Quinta do Crasto / Portugal.

Pris: 119,90 (30462) Bibendum.

Mørk rødlilla farge. Dufter av mørke og røde bær, urter og lær. Bløt, frisk og sødmefull frukt med middels fylde og runde tanniner. Lang tørr ettersmak.

• Orphéus Etna Rosso 1998, Giovanni Scilio / Italia.

Pris: 145,90 (13492) Vine.

Mørk rød farge. Dufter av skogsbær, kirsebær og svisker, samt innslag av brent tre og krydder. Fruktig, rund og middels fyldig med god syre. Lett snerpet ettersmak.

• Sagramoso Valpolicella Superiore Ripasso 2000, Pasqua / Bibendum.

Pris: 149,90 (33759) Bibendum.

Mørk rød farge. Dufter av mørke bær, plomer, lær, fatkrydder og rosiner. Smaksrik og fyldig med god lengde og struktur, men den flater litt ut mot slutten.

• Vinci Barbera d'Alba Superiore 2003, Paolo Demarie / Italia.

Pris: 129,90 (43295) Vinhuset NoFra.

Dyp rubinrød farge. Dufter av skogsbær, plommer og sopp. Bløt, runde tanniner og frisk frukt og lett snerp mot slutten. Middels fylde og lengde.

• Arne Brimi's Viltvin 2004, Les Vignerons d'Estezargues / Frankrike.

Pris: 119,90 (44564) Best Buys.

Rødlilla opak farge. Dufter av solbær, krekling, skogsbunn, pepper og røkt kjøtt. Fruktig, rik og noe bittersyrlig smak med fin fylde og runde tanniner. Lang snerpet ettersmak med innslag av kamfer.

• Clairmonts Crozes Hermitage 2004, Cave des Clairmonts / Frankrike.

Pris: 139,50 (43557) Vinordia.

Rødlilla farge. Dufter av jordbær, kjøtt og urter. Saftig, frisk, lett syrlig og slank munnfølelse. Middels lang ettersmak med noe kjernebitterhet.

• Viña Berceo Crianza 2001, Luis Gurpegui Muga / Spania.

Pris: 129,50 (47306) Norsk Vinsalg:

Mørk rød farge. Dufter av plommer, jordbær, lær og vanilje. Bløt, saftig, rund og litt nøytral i munnen med snille tanniner, middels fylde og lengde.

• Pierrelongue Vacqueyras 2000, Henry Bouachon / Frankrike.

Pris: 139,- (14757) Bibendum.

Dyp rød farge. Dufter av mørke bær og litt syntetisk sukkertøypreg, samt eik og lær og krydder. Smaksrik og krydret med tørr munnfølelse. Fyldig og lang.

• Aliança Classico Reserva 2002, Caves Aliança / Portugal.

Pris: 109,90 (20475) Amundsen.

Mørk rødlilla farge. Dufter av solbær, sviskekompott, eik og lakris. Smaksrik og fyldig med markante tanniner og eikepreg. Lang, tørr ettersmak.

• Paternina Gran Reserva 1994, Paternina / Spania.

Pris: 163,40 (5798) Maxxium.

Dyp brunrødrød farge. Dufter av kirsebær, tobakk, jord og vanilje. Saftig og rund men noe mindre frukt og stuktur enn samme årgang har hatt tidligere. Middels fylde og lang ettersmak. Litt på hell.

Les mer:


Jakt på viltvin


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
08:29 Riise til TV 2: – Trond Fredriksen ødela motivasjonen min som fotballspiller07:57 Overvekt av svarte blant de coronadøde i USA07:39 Flytting av Paralympics endrer ikke på Skarsteins planer: – Tokyo er fortsatt det store målet07:05 Her ble norske motstandsmenn satt i britisk bur06:58 Far dømt til å betale datter 3,4 millioner etter overgrep06:25 Her er Hareides kriseprosjekter på vei og bane06:15 50 år siden det tok offisielt slutt for Beatles – nå trøster «Let It Be» på nytt i coronatiden06:00 Dette skjer i dag05:37 Dette skjedde i natt05:30 Gigantisk massegrav funnet i Rwanda05:17 To tenåringer til sykehus etter trafikkulykke i Drammen04:53 Virusutbruddet stanset bøssebærere -fasteaksjon blir digital04:45 5.863 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 10503:57 Trump og Biden begravde stridsøksa i telefonsamtale03:23 Kardinal George Pell frifunnet for seksuelle overgrep03:08 Siktede etter storsvindel utleveres ikke på grunn av virusutbruddet02:45 Tokyo-børsen opp mer enn 3 prosent02:08 30.000 sykehusavtaler avlyst eller utsatt i Helse Bergen01:38 Mann drept av hai i Australia01:11 Nominasjonsvalget i Wisconsin blir likevel gjennomført00:40 Johnsons sykehusinnleggelse endrer ikke Trumps atferd00:28 Trump ber for sin venn Boris Johnson23:57 Stoltenberg ønsker Johnson god bedring23:50 Valguro i Guyana får Norge til å fryse 400 millioner til regnskogen23:36 Trump og Biden i telefonsamtale om koronautbruddet22:47 Park kan bli omgjort til gravplass i New York21:27 Elton John lanserer corona-fond for hiv-positive21:19 Boris Johnson får intensivbehandling for covid-1921:10 Hvor lenge skal vi holde på sånn? Når skal vi tilbake til normalen?20:46 Roskilde-festivalen avlyses20:26 Stor snøskredfare i Nord-Norge fra onsdag20:19 Danske barn tilbake i barnehager og på skolen etter påske20:11 Oslo kommune vil overvåke hvor folk er i påsken19:59 – Pandemien er en påminnelse om at jøder vil bli beskyldt når en får epidemier19:52 Togselskapet Go-Ahead må permittere ansatte19:30 Bond-skuespiller Honor Blackman er død19:24 Ble verdens rikeste barnestjerne – så forsvant han fra rampelyset18:22 Henter smittevernutstyr fra hemmelige nødlagre fra krigen18:04 Nekter å komme Raymond Johansen i møte: – Jeg er sterk tilhenger av søndagfri16:49 Ja, noen følger ikke reglene – men jeg ser et Norge i dugnad16:37 Pep Guardiolas mor døde av coronaviruset16:28 FHI: Tror det er drøyt 14.000 coronasmittede i Norge16:14 Høie: – Coronaepidemien er under kontroll16:08 Roy Steffensen (Frp) friskmeldt for corona og søker gjenvalg til Stortinget15:57 Norwegian har sendt oppsigelsesvarsel til alt kabinpersonale i Sverige15:48 Hadde hjerner som aper, men barndom som mennesker14:39 76 nye dødsfall i Sverige – 477 totalt14:18 Overlege frykter lemping på coronatiltak14:15 Slik vil forskerne finne ut om de norske corona-tiltakene virker13:59 The Athletic: Fifa vil forlenge sesongen på ubestemt tid13:42 MDG-Bastholm roser Solbergs corona-ledelse – men med et stikk13:31 Frykter konkurser – festivalene ber Oslo om forbud nå13:19 Ecuador legger coronadøde i pappesker11:58 Nesten halvparten av sengene på Oslo universitetssykehus står tomme11:22 Norge inngår milliardavtale med humanitære organisasjoner10:34 Ropstad: Ikke sannsynlig at staten vil kompensere tap av gaveinntekter09:47 Helikopterulykke i Sandnes09:43 Solemdal avslutter skiskytterkarrieren09:05 Coronatiltak: Nye smittetall viser regjeringens dilemma08:06 Sparket kaptein er selv coronasmittet07:47 Taliban: Avtalen med USA er i ferd med å bryte sammen07:13 La Naturen Leve til regjeringen: Ikke hør på vindkraftlobbyen!06:39 Smittede uten symptomer et økende problem i Kina06:30 Koronafrykt i overfylte flyktningleirer i Libanon06:09 Dette skjer i dag06:07 FN ber land om å beskytte kvinner i viruskarantene06:00 Titusenvis av amerikanske helsearbeidere uten jobb05:40 Dette skjedde i natt05:30 Kommuner ber regjeringen lempe på hytteforbudet05:11 Ukjent hvor mange barn som faktisk går på skolen04:55 5.758 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 11804:21 Sør-Korea melder om færre enn 50 nye smittede03:47 Mer enn 95.900 koronatilfeller i Tyskland – over 1.400 døde03:41 Barneombudet vil hindre stans i barns rettsprosesser03:39 Opposisjonspartier krever åpenhet for å hindre misbruk av støtteordninger03:34 Oljeprisen faller markant etter møteutsettelse03:17 Mer enn 1.200 døde på ett døgn i USA02:58 Abe under press for å erklære koronakrise i Japan02:38 Trump hevder koronautbruddet når toppen de neste dagene02:25 44.000 krever evakuering av barn fra gresk flyktningleir01:41 Regjeringen vil gi reiselivet seks ganger lenger tid til å refundere reiser01:09 Skogbranner herjer ved Tsjernobyl00:33 Skottlands helsedirektør går av etter brudd på koronaregler23:57 Knivstikking på Jæren – to siktet for drapsforsøk23:49 Tiger testet positivt for koronavirus22:36 Mange nordmenn er corona-fast i utlandet. En av dem er Christopher (31)22:21 Boris Johnsen fortsatt på sykehus21:30 Fransk klubblege tok livet sitt etter å ha blitt koronasmittet21:23 Dronning Elizabeth takket alle som holder seg hjemme20:59 Person tatt av snøskred på Senja20:44 Knivstikking i Vigrestad på Jæren – to pågrepet20:27 Slik rammer coronaviruset forskningen20:15 Kong Carl Gustaf takket helsearbeiderne19:35 For en jomfrutur - flyselskap med én passasjer fra Røros19:09 Norge sender medisinsk personell til Nord-Italia19:01 Første tilfelle av coronasmitte påvist i Sør-Sudan18:53 Italia rapporterer laveste daglige dødstall på to uker18:33 City-spiller i trøbbel etter å ha brutt virusregler med sexfest17:44 – Beklager at de ble arrestert. De oppførte seg veldig frekt17:35 Nesten 600 nye koronadødsfall i New York
Siste nytt
08:29SportRiise til TV 2: – Trond Fredriksen ødela motivasjonen min som fotballspiller07:57VerdenOvervekt av svarte blant de coronadøde i USA07:39SportFlytting av Paralympics endrer ikke på Skarsteins planer: – Tokyo er fortsatt det store målet07:05VerdenHer ble norske motstandsmenn satt i britisk bur06:58NorgeFar dømt til å betale datter 3,4 millioner etter overgrep06:25NorgeHer er Hareides kriseprosjekter på vei og bane06:15Kultur50 år siden det tok offisielt slutt for Beatles – nå trøster «Let It Be» på nytt i coronatiden06:00NorgeDette skjer i dag05:37NorgeDette skjedde i natt05:30VerdenGigantisk massegrav funnet i Rwanda05:17NorgeTo tenåringer til sykehus etter trafikkulykke i Drammen04:53NorgeVirusutbruddet stanset bøssebærere -fasteaksjon blir digital04:45Norge5.863 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 10503:57VerdenTrump og Biden begravde stridsøksa i telefonsamtale03:23VerdenKardinal George Pell frifunnet for seksuelle overgrep03:08NorgeSiktede etter storsvindel utleveres ikke på grunn av virusutbruddet02:45VerdenTokyo-børsen opp mer enn 3 prosent02:08Norge30.000 sykehusavtaler avlyst eller utsatt i Helse Bergen01:38VerdenMann drept av hai i Australia01:11VerdenNominasjonsvalget i Wisconsin blir likevel gjennomført00:40VerdenJohnsons sykehusinnleggelse endrer ikke Trumps atferd00:28VerdenTrump ber for sin venn Boris Johnson23:57VerdenStoltenberg ønsker Johnson god bedring23:50NorgeValguro i Guyana får Norge til å fryse 400 millioner til regnskogen23:36VerdenTrump og Biden i telefonsamtale om koronautbruddet22:47VerdenPark kan bli omgjort til gravplass i New York21:27KulturElton John lanserer corona-fond for hiv-positive21:19VerdenBoris Johnson får intensivbehandling for covid-1921:10NorgeHvor lenge skal vi holde på sånn? Når skal vi tilbake til normalen?20:46KulturRoskilde-festivalen avlyses20:26NorgeStor snøskredfare i Nord-Norge fra onsdag20:19VerdenDanske barn tilbake i barnehager og på skolen etter påske20:11NorgeOslo kommune vil overvåke hvor folk er i påsken19:59Verden– Pandemien er en påminnelse om at jøder vil bli beskyldt når en får epidemier19:52NorgeTogselskapet Go-Ahead må permittere ansatte19:30VerdenBond-skuespiller Honor Blackman er død19:24KulturBle verdens rikeste barnestjerne – så forsvant han fra rampelyset18:22VerdenHenter smittevernutstyr fra hemmelige nødlagre fra krigen18:04NorgeNekter å komme Raymond Johansen i møte: – Jeg er sterk tilhenger av søndagfri16:49NorgeJa, noen følger ikke reglene – men jeg ser et Norge i dugnad16:37VerdenPep Guardiolas mor døde av coronaviruset16:28NorgeFHI: Tror det er drøyt 14.000 coronasmittede i Norge16:14NorgeHøie: – Coronaepidemien er under kontroll16:08PolitikkRoy Steffensen (Frp) friskmeldt for corona og søker gjenvalg til Stortinget15:57NorgeNorwegian har sendt oppsigelsesvarsel til alt kabinpersonale i Sverige15:48VerdenHadde hjerner som aper, men barndom som mennesker14:39Verden76 nye dødsfall i Sverige – 477 totalt14:18Helse og livsstilOverlege frykter lemping på coronatiltak14:15Helse og livsstilSlik vil forskerne finne ut om de norske corona-tiltakene virker13:59SportThe Athletic: Fifa vil forlenge sesongen på ubestemt tid13:42PolitikkMDG-Bastholm roser Solbergs corona-ledelse – men med et stikk13:31PengerFrykter konkurser – festivalene ber Oslo om forbud nå13:19VerdenEcuador legger coronadøde i pappesker11:58Helse og livsstilNesten halvparten av sengene på Oslo universitetssykehus står tomme11:22NorgeNorge inngår milliardavtale med humanitære organisasjoner10:34NorgeRopstad: Ikke sannsynlig at staten vil kompensere tap av gaveinntekter09:47NorgeHelikopterulykke i Sandnes09:43SportSolemdal avslutter skiskytterkarrieren09:05Helse og livsstilCoronatiltak: Nye smittetall viser regjeringens dilemma08:06VerdenSparket kaptein er selv coronasmittet07:47VerdenTaliban: Avtalen med USA er i ferd med å bryte sammen07:13PengerLa Naturen Leve til regjeringen: Ikke hør på vindkraftlobbyen!06:39VerdenSmittede uten symptomer et økende problem i Kina06:30VerdenKoronafrykt i overfylte flyktningleirer i Libanon06:09NorgeDette skjer i dag06:07VerdenFN ber land om å beskytte kvinner i viruskarantene06:00VerdenTitusenvis av amerikanske helsearbeidere uten jobb05:40NorgeDette skjedde i natt05:30NorgeKommuner ber regjeringen lempe på hytteforbudet05:11NorgeUkjent hvor mange barn som faktisk går på skolen04:55Norge5.758 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 11804:21VerdenSør-Korea melder om færre enn 50 nye smittede03:47VerdenMer enn 95.900 koronatilfeller i Tyskland – over 1.400 døde03:41NorgeBarneombudet vil hindre stans i barns rettsprosesser03:39NorgeOpposisjonspartier krever åpenhet for å hindre misbruk av støtteordninger03:34VerdenOljeprisen faller markant etter møteutsettelse03:17VerdenMer enn 1.200 døde på ett døgn i USA02:58VerdenAbe under press for å erklære koronakrise i Japan02:38VerdenTrump hevder koronautbruddet når toppen de neste dagene02:25Norge44.000 krever evakuering av barn fra gresk flyktningleir01:41NorgeRegjeringen vil gi reiselivet seks ganger lenger tid til å refundere reiser01:09VerdenSkogbranner herjer ved Tsjernobyl00:33VerdenSkottlands helsedirektør går av etter brudd på koronaregler23:57NorgeKnivstikking på Jæren – to siktet for drapsforsøk23:49VerdenTiger testet positivt for koronavirus22:36NorgeMange nordmenn er corona-fast i utlandet. En av dem er Christopher (31)22:21VerdenBoris Johnsen fortsatt på sykehus21:30SportFransk klubblege tok livet sitt etter å ha blitt koronasmittet21:23VerdenDronning Elizabeth takket alle som holder seg hjemme20:59NorgePerson tatt av snøskred på Senja20:44NorgeKnivstikking i Vigrestad på Jæren – to pågrepet20:27NorgeSlik rammer coronaviruset forskningen20:15VerdenKong Carl Gustaf takket helsearbeiderne19:35ReiseFor en jomfrutur - flyselskap med én passasjer fra Røros19:09NorgeNorge sender medisinsk personell til Nord-Italia19:01VerdenFørste tilfelle av coronasmitte påvist i Sør-Sudan18:53VerdenItalia rapporterer laveste daglige dødstall på to uker18:33SportCity-spiller i trøbbel etter å ha brutt virusregler med sexfest17:44Verden– Beklager at de ble arrestert. De oppførte seg veldig frekt17:35VerdenNesten 600 nye koronadødsfall i New York

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus