Sen, men super

Artikkelen fortsetter under annonsen

Henri Bourgeois Sancerre Le MD 2005 ble sluppet langt senere enn vanlig, men var vel verdt å vente på.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sancerre ligger den øvre delen av Loire i Frankrike. Dagens vinanbefaling kommer fra produsenten Henri Bourgeois som er sentralt lokalisert i Sancerre, nærmere bestemt i Chavignol.

Det produseres hovedsaklig hvite viner i Sancerre, men det finnes også røde og rosé. Le MD har fått navnet sitt fra Monts Damnés hvor vinmarkene ligger. Monts Damnés betyr noe sånt som fordømte fjell.

Le MD de Bourgeois Sancerre var i utgangspunktet super i 2004 årgangen, men i 2005 yter den enda litt mer. Med en fabelaktig mineralitet, god syre og flott intensitet viser Le MD de Bourgeois virkelig hva en Sancerre kan være.

Bourgeois sine andre viner fra samme årgang har allerede vært på markedet en stund, men produsenten ønsket at toppvinen Le MD skulle få anledning til å utvikle sitt fulle potensiale i den gode 2005 årgangen. Det gjorde Bourgeois rett i, for nyankomne Le MD er bedre enn noensinne.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

• Le MD de Bourgeois Sancerre 2005, Henri Bourgeois / Loire, Frankrike.

Pris: 189,90 (37649) Robert Prizelius.

Vinen har en lys gulgrønn farge og dufter energisk av stikkelsbær, nesle, asparges, sitrus og mineraler. Den har en svært ren og fast fruktkarakter, et godt flintaktig mineralsk preg og høy syre, samtidig som fylde og struktur føles rund i munnen. Avslutningen er lang og kompleks.

Sancerre Le MD passer godt med sjømat, gjerne med smaksrike og fete sauser. Den går perfekt til asparges og ikke minst er Sancerre en flott makker til osten Chevre.

Vinen lages på 100 prosent Sauvignon Blanc og druene plukkes for hånd. Vinstokkene vokser i et kalkholdig jordsmonn og er mellom 25 og 45 år gamle.

Le MD fatlagres overhodet ikke, men både gjæres og lagres i ståltanker hvor vinen har kontakt med bunnfallet. Etter tapping, flaskemodnes vinen i ytterligere fire måneder før salg.

Vinen er i bestillingsutvalget, men finnes i følgende polutsalg.


God helg!