Rett og slett fett

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bytt ut saus med smør til sommermaten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen


(Foto: gefleortensmejeri.se)(Foto: gefleortensmejeri.se)

Smaksatt smør er et godt alternativ til saus. Det smaker deilig til kjøtt, fisk og grønnsaker, og er selvfølgelig et must til grillmat eller bakte poteter.

Ekstra pent blir smøret om du ruller det til en pølse. Det gjør du ved å fordele smøret på aluminumsfolie, plastfolie eller bakepapir; rull sammen og snurr i endene. Legg deretter smørpølsene kjølig i cirka 30 minutter og skjær i skiver rett før servering. Eventuelle rester kan du fryse ned til senere anledninger.

Kryddersmør, hvitløksmør, rødvinsmør, eller urtesmør; variasjonene er mange...

Hvitløksmør


200 g smør
1 bunt persille, finhakket
3 fedd hvitløk, finhakket
1/2 rød paprika, finhakket
salt
pepper
saften av ½ sitron

Rør smøret hvitt, bland i persille, paprika og hvitløk. Smak til med sitron, salt og pepper.

Bearnaisesmør


200 g smør
1 pose bearnaisessauspulver

Rør smøret hvitt, bland det med sausepulveret.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Urtesmør


200 g smør
1 bunt persille, finhakket
1 bunt estragon, finhakket
1 bunt timian
1 fedd hvitløk, finhakket
salt
pepper
saften av ½ sitron

Rør smøret hvitt, bland i urter og hvitløk. Smak til med sitron, salt og pepper.

Chilismør


200 g smør
5 ss chilisaus
1/2 ts paprikapulver

Rør smøret hvitt, bland i chilisaus og paprikapulver.


Dillsmør


200 g smør
6 ss dill, finhakket
saften av ½ sitron
pepper

Rør smøret hvitt, bland i dill, sitron og pepper.

Persillesmør


200 g smør
1 bunt persille, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
salt
pepper

Rør smøret hvitt, bland i urter og hvitløk. Smak til med sitron, salt og pepper.

Kaviarsmør


200 g smør
6 ss kaviar
1 bunt gressløk, klippet

Rør smøret hvitt, bland i kaviar og gressløk.

K

onjakksmør


200 g smør
3 ss konjakk
pepper


Rør smøret hvitt, bland i konjakk og smak til med pepper.

Ravigottsmør


200 g smør
½ løk, finhakket
2 ts dijonsennep
4 ts hvitvinseddik
3 ss estragon, finhakket
salt

Rør smøret hvitt, bland i sennep, eddik, estragon og løk. Smak til med salt.

Ansjossmør


200 g smør
6 ansjosfiléeter, moset
1 bunt persille, finhakket

Rør smøret hvitt, bland i ansjos og persille.

Rødvinsmør


200 g smør
½ dl rødvin
2 sjalottløk, finhakket
1 ts paprikapulver
pepper

Rør smøret hvitt, bland det med rødvin, sjalottløk, paprikapulver og pepper.