Meny

Chablis – Havsmak på flaske

Chardonnay dyrket i fossile østers og et kjølig klima gir oss Chablis, en vin uten sidestykke.

Terroir er et fransk begrep som er uløselig knyttet til vin, vi har ikke et norsk ord som dekker dette begrepet. Terroir betyr jordsmonn, men også jordsmonnets effekt på druer og vin, samt påvirkende geografi- og klimaforhold.

I Chablis betyr jordsmonnet alt, men også det kjølige klimaet og gode vinmakere er med på å forme en av verdens beste viner.

Stein plukket i en av Chablis Grand Cru-vinmarker. Steinen er full av den fossile østersen exogyra virgula, som ikke er større enn en fingernegl.Stein plukket i en av Chablis Grand Cru-vinmarker. Steinen er full av den fossile østersen exogyra virgula, som ikke er større enn en fingernegl.

Enten det er i spanske Jerez, tyske Franken, i franske Loire, Champagne eller Chablis er et kalkholdig jordsmonn med på å prege vinen. Men i Chablis er denne kalkholdige jorden i tillegg en grøt av forhistoriske østers og bløtdyr.

Riktignok ligger landsbyen og vindistriktet Chablis i det franske innlandet, langt fra måkeskrik og sjøsprøyt. Men for 155 millioner år siden var situasjonen en annen. Chablis lå under vann og huset enorme mengder små østers og spiralformede bløtdyr. Disse to artene regjerte Chablis i omlag 20 millioner år og dannet et lag av kalkmergel kalt Kimmeridge.

Kimmeridge er et jordsmonn som på mirakuløst vis gir vin som smaker og dufter av sjø, tang og østers.

Les også:

Petit Chablis, en standhaftig lillebror

Kimmerigde-laget ble senere dekket av et nytt kalkholdig lag som har fått navnet Portland. En nedsenkning i landskapet har brakt frem disse lagene, slik at de forskjellige jordsmonnene i Chablis har klare grenser og særegenheter. Chablis dyrkes generelt i kimmeridge-jordsmonn, mens portlands-jordsmonnet er tilegnet Petit Chablis.

Chardonnay er eneste tillatte drue i Chablis.Chardonnay er eneste tillatte drue i Chablis.

Chablis

skal i utgangspunktet dyrkes i kimmeride-jordsmonn, men klassifiseringen har i senere tid blitt utvidet slik at enkelte vinmarker sniker seg inn på portlands-jord.

Den «vanlige» Chablis navngis som regel kun som Chablis, men kan i tilfeller hvor druene kommer fra én enkelt vinmark navngis med denne. Står det derimot «Vieilles Vignes» på etiketten betyr dette at vinen kommer fra ekstra gamle vinstokker.


Chablis Premier Cru

blir dyrket på 79 forskjellige vinmarker, men det opereres med en del samlende vinmarksnavn, blant de mest kjente er Vaillons, Vaucoupin, Vau de Vey, Montmains, Fourchaume, Mont de Milieu, Beauroy og Montée de Tonnerre.

Grand Cru vinmarkene har ideell beliggenhet i sør- til sørvestvendte skråninger.Grand Cru vinmarkene har ideell beliggenhet i sør- til sørvestvendte skråninger.

Premier Cru navngis hovedsaklig med et slikt fellesnavn eller det enkelte vinmarks-opphav.

Unntaksvis blandes vin fra vinmarker som ikke «hører sammen», disse selges da kun som Premier Cru og uten vinmarksnavn. Premier Cru er alltid dyrket i kimmeridge-jordsmonn.

Chablis Grand Cru

er vin fra de syv beste vinmarkene i Chablis, hvor alle har ideelle forhold og ligger på det beste kimmeridge-jordsmonnet. Grand Cru-vinmarkene er følgelig Les Clos, Les Preuses, Blanchot, Valmur, Vaudésir, Bougros og Grenouilles. I tillegg har parsellen La Moutonne blitt regnet som en egen Grand Cru siden 1951, til tross for at den rent teknisk sett ligger i vinmarkene Vaudésir og Preuses.

Litt om årganger:

2004 var et svært godt år i Chablis, mens 2003 på sin side var et særdeles varmt år som har gitt lite typeriktig Chablis. Det har vært vanskelig å vurdere disse to årgangene opp mot hverandre, da 2003-årgangen lett kommer til kort. Dette til tross for at flere av disse er gode viner, men som ofte mangler det særegne Chablispreget. 2002 var også en svært god årgang, mens 2000 derimot var litt svakere. 1999 og 2001 var problematiske år som har gitt vin av ujevn kvalitet.

Chablis:

• Defaix Chablis Vieilles Vignes 2002, Daniel-Etienne Defaix / Frankrike.

Pris: 189,90 (30047) Moestue.

Gul farge. Dufter av epler, sitrus, østers og svakt mandler. Fruktig, ren og flott, med mye mineraler og fin syre. Fyldig med lang, elegant og mineralsk ettersmak.


• Laroche Chablis 2004, Laroche / Frankrike.

Pris: 159,90 (30413) Strøm.

Lys strågul farge. Dufter friskt av grønne epler, sitrus, mineraler og sjø, samt et svakt innslag blomster. Ren, frisk og fruktig, godt mineralpreg og fin syre. Middels fylde og lang, klassisk ettersmak med god fedme.

• Vauroux Chablis Vieilles Vignes 2001, Domaine de Vauroux / Frankrike.

Pris: 170,- (41745) Vinordia.

Lys gullgul farge. Nydelige dufter av epler, sitrus, sjø og mineraler, samt snev av smør og honning. Rik, fet og mineralsk med balansert syre og fin fylde. Lang elegant ettersmak.

• William Fèvre Chablis 2004, William Fèvre / Frankrike.

Pris: 169,- (43376) Robert Prizelius.

Strågul farge. Dufter av epler, sitrus og markant tang og sjø. Frisk og fruktig og ren med fin struktur og godt mineralpreg. Fin fylde og lang, lett kremet ettersmak.


• Domaine Sainte-Anne Chablis 2004, Jean-Marc Brocard / Frankrike.

Pris: 149,90 (13709) Moestue.

Lys gul farge. Dufter av epler, sitrus og sjøpregede mineraler. Stålren, fruktig og syrefrisk med lett kremet munnfølese og fin fylde. Lang, elegant ettersmak.


• Moreau Chablis 2004, J. Moreau & Fils / Frankrike.

Pris: 149,50 (30434) Engelstad.

Lys gulgrønn farge. Dufter av epler, sitrus, sjø og grus. Frisk, ren og fruktig med godt mineralpreg og elegant munnfølelse. Fyldig, lang og delikat.

• Louis Moreau Chablis 2004, Domaine Louis Moreau / Frankrike.

Pris: 143,- (32980) Amundsen.

Lys gul farge. Dufter av epler, lime og mineraler. Frisk, fruktig og fyldig med fin kraft og struktur. Lang, mineralsk ettersmak.


• William Fèvre Chablis 2003, William Fèvre / Frankrike.

Pris: 169,- (43376) Robert Prizelius.

Strågul farge. Dufter av epler, sitrus og melon med innslag av mineraler. Frisk og fruktig med en munnfølelse i rundeste laget, men likevel mineralsk. Fyldig og lang ettersmak.

• Malandes Chablis 2004, Domaine des Malandes / Frankrike.

Pris: 148,- (32940) Bibendum.

Blek gul farge. Dufter av epler, pærer, sitrus og sjø. Frisk, ren og mineralsk med middels fylde. Fin, lang og lett sitrusbitter ettersmak.


• Domaine Laroche Chablis Saint Martin 2003, Laroche / Frankrike.

Pris: 179,90 (30414) Strøm.

Blek gul farge. Dufter av modne gule epler, mineraler og tropisk frukt og svakt våt ull. Ren, fruktig og mineralsk i munnen. Fin fylde og middels lang ettersmak med noe fedme.

• Domaine le Verger Chablis 2003, Alain Geoffroy / Frankrike.

Pris: 141,90 (14812) Gavin.

Strågul farge. Dufter av epler sitrus og noe tropisk frukt, med innslag av mineraler. Frisk og fruktig med fin struktur og noe mineraler også i smak. Middels fyldig og lang ettersmak.

• Domaine Sainte Claire Chablis 2003, Jean-Marc Brocard / Frankrike.

Pris: 158,- (5717) Moestue.

Blek strågul farge. Dufter av epler, sitrus, smør og mineraler. Kremet munnfølelse, fruktig og fyldig med fin mineralsk smak, kunne kanskje vært litt friskere. Lang ettersmak.

• Château de Viviers Chablis 2003, Château de Viviers / Frankrike.

Pris: 152,10 (42508) Jensen.

Lys gul med grønnskjær. Dufter av fersken, sitrus, smør og fat. Smaksrik, rund og fyldig med noe eikekarakter og lang, lett krydret ettersmak.

• Saint-Jean Chablis 2003, Louis Max / Frankrike.

Pris: 169,90 (14193) Vinhuset NoFra.

Lys gul farge med grønnskjær. Dufter av epler, sitrus og noe mineraler samt svakt fat. Lett krydret, smaksrik og rund med fin fylde og noe fedme. Lang ettersmak med innslag av tropisk frukt.

• Vauroux Chablis 2003, Domaine de Vauroux / Frankrike.

Pris: 147,- (33322) Vinordia.

Lys gul farge. Dufter av epler, sitrus og honningmelon, litt blomsteraktig. Frisk, noe mineralsk og litt sødmefull start, middels fylde og lett syrlig, lang ettersmak.

• Malandes Chablis 2003, Domaine des Malandes / Frankrike.

Pris: 148,- (32940) Bibendum.

Lys gul farge. Dufter av epler, sitrus, tørket tropisk frukt og noe mineraler. Frisk, rund og fyldig. Lang ettersmak.

• Christain Moreau Chablis 2003, Christain Moreau / Frankrike.

Pris: 169,- (45051) Moestue.

Blek strågul farge. Dufter av epler, pære og sitrus og svakt av mineraler. Frisk, fruktig og rund, men mangler litt på struktur. Middels fylde og lengde.

• Lamblin Chablis Vieilles Vignes 2003, Lamblin / Frankrike.

Pris: 167,50 (14553) Vinhuset NoFra.

Strågul farge. Dufter av sitrus, epler og smør, samt innslag av våt ull. Smaksrik, rund og fruktig, litt ubalansert. Fyldig med lang ettersmak


Premier Cru:

• Chablis Vaillon Premier Cru 2002, La Chablisienne / Frankrike.

Pris: 199,90 (48190) Best Buys.

Strågul farge i retning grønnlig. Dufter av epler, sitrus, tang og svakt fat. Smaksrik, ren og elegant med flott munnfølelse. Fyldig og lang med mineralsk slutt.

• Chablis Côte de Lèchet Premier Cru 2002, La Chablisienne / Frankrike.

Pris: 199,90 (48189) Best Buys.

Strågul farge med grønnskjær. Dufter av epler, sitrus, sjø-mineraler og grus. Frisk, ren og slank med flott mineralpreg og kremet munnfølelse. Fin fylde og lang elegant ettersmak.


• Viviers Chablis 1er Cru Vaucopins 2000, Château de Viviers / Frankrike.

Pris: 227,- (42501) Jensen.

Lys gul farge. Dufter av gule epler, sitrus, smør og mineraler, samt innslag av aprikos. Rik, frisk, fet og fyldig med lang smørpreget og deilig ettersmak.

• Chablis Grand Cuvée Premier Cru 2002, La Chablisienne / Frankrike.

Pris: 189,90 (48188) Best Buys.

Lys gul farge. Dufter av epler, sitrus, sjø og noe smør. Stålren, fruktig og mineralsk med fin syre og fylde. Lang delikat ettersmak med snev av eik.

• Moreau Chablis 1. Cru Vaillons 2001, J. Moreau & Fils / Frankrike.

Pris: 226,- (30204) Engelstad.

Lys gullgul farge med grønnskjær. Dufter av epler, sitrus, masse sjøaktige mineraler og et svakt snev av tropisk frukt. Fin munnfølelse og fedme, fruktig og syrefrisk med god fylde og lang elegant ettersmak.

• Malandes Chablis 1. cru Vau de Vey 2002, Domaine des Malandes / Frankrike

. Pris: 190,- (32941) Bibendum.

Blek strågul farge. Dufter av epler, sitrus, smør og sjø. Frisk, saftig og delikat med lett krydret smak. Fin fylde og lang elegant ettersmak.

• Geoffroy Chablis 1er Cru Fourchaume 1999, Alain Geoffroy / Frankrike.

Pris: 232,- (33030) Gavin.

Lys gullgul farge. Dufter av modne gule epler, mineraler, honning og fat. Frisk, fruktig og mineralsk med integrert eikekarakter og god fylde. Lang, smaksrik ettersmak.

• Chateau de Maligny Fourchaume Chablis Premier Cru 2004, Jean Durup / Frankrike.

Pris: 209,90 (14754) Strag.

Lys gulgrønn farge. Dufter av epler, sitrus og svakt smør. Frisk, fruktig og ren, men litt nøytral og pregløs til en premier å være. Middels fylde og lengde.

• Domaine de L'églantière Chablis Vau de Vey Premier Cru 2004, Jean Durup / Frankrike.

Pris: 219,90 (14768) Strag.

Strågul farge. Dufter av epler, sitrus, sjø og grus. Frisk, fruktig og middels fyldig med fin syre og lett mineralsk karakter. Lang ettersmak.

• Drouhin Chablis 1. Cru Vaillons 2003, Joseph Drouhin / Frankrike.

Pris: 229,90 (7238) Bibendum.

Strågul farge. Dufter av epler, sitrus noe tropisk frukt og hint av sjø. Fruktig, kremet og mineralsk, med litt rund munnfølelse og lang ettersmak.


Grand Cru:

• Domaine des Malandes Chablis Grand Cru les Clos 2002, Domaine des Malandes / Frankrike.

Pris: 369,- (47453) Bibendum.

Lys gul farge med grønnskjær. Dufter av epler, sitrus, sjø og smør, samt hint av fat. Rik, syrefrisk og mineralsk med lett fedme, flott struktur og fylde. Lang, elegant og smaksrik ettersmak.

• Brocard Chablis Grand Cru Vaudésir 2002, Jean-Marc Brocard / Frankrike.

Pris: 375,- (20293) Moestue.

Lys gul farge. Dufter sterkt av mineraler, klart sjøpreg, epler og sitrus. Frisk og fruktig med innslag av skogsopp og smør i smak. Fyldig med lang, kompleks ettersmak.

• Drouhin Chablis Grand Cru Vaudésir 2000, Joseph Drouhin / Frankrike.

Pris: 399,- (31166) Bibendum.

Lys gul farge. Dufter av epler, lime og østers med innslag av smør. Frisk, fruktig, kremet og mineralsk med fin fylde og lang ettersmak.

• Domaine Laroche Chablis Grand Cru les Clos 2002, Laroche / Frankrike.

Pris: 479,90 (30416) Strøm.

Lys gul farge. Dufter av epler, sitrus og godt med mineraler, samt innslag av smør. Frisk, elegant og ren med flott fedme og munnfølelse. Lang ettersmak.


(Alle foto: Lene Aarnes)

Vil du lære mer om Chablis anbefales boken «Chablis»

Geir Gjerdrum / Tom Marthinsen (Vigmostad og Bjørke, 2004)

Boken er en grundig fordypning i Chablis, en av verdens mest kjente hvitviner. Ført i pennen av journalistene Geir Gjerdrum og Tom Marthinsen (ansvarlige for vinguiden i Dagens Næringsliv).

Blant alle fakta om vinprodusenter og jordsmonn, finner du også et knippe fristende matoppskrifter med passende vinanbefalinger.

Boken er i særklasse også visuelt sett, med utstrakt bruk av sort/hvitt bilder og flott layout. Fotograf Helge Hansens bilder har en helt særegen stemning og trekker en rød tråd gjennom hele boken. Er du glad i Chablis er dette en «må-ha»-bok. Har du enda ikke falt for hvite burgundere, vil nok denne boken vekke interessen.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
03:28 19 kilo ost per nordmann03:27 USAs sikkerhetsrådgiver dropper Korea-møte på grunn av Venezuela03:05 Tvillingbrødre i USA får endelig samme statsborgerskap02:30 FNs generalsekretær ber Venezuela avstå fra vold02:21 Mann til sykehus med stikkskader etter slagsmål i Porsgrunn02:01 Kinesisk selskap kan overta Bergensbanen01:53 Guaido sier militæret hjalp ham til Colombia01:43 Svensk tenåring siktet for seksuelle overgrep mot hest01:20 Advarsel om globalt internettangrep01:19 Helse vest varsler pengekrav mot Bergensklinikken00:39 Trump nominerer ny FN-ambassadør00:28 Kongressen stemmer over resolusjon mot krisetilstand tirsdag00:11 Mange pensjonister hadde nedgang i realinntekten i fjor23:36 Ruud utslått i kvartfinalen i Rio23:00 Norwegian-fly endelig på vei hjem fra Iran22:23 Mueller-rapporten kommer trolig ikke neste uke22:07 54 millioner kroner til verdensarv-steder21:42 Trump kan møte Xi i mars21:29 Er du lei av å snakke om været? Nå kan du snakke om været på Mars21:06 Politiet etterlyser personer som kan ha filmet drapet i Bergen20:27 Bronse-Eide: – Denne medaljen er for Ida20:13 R. Kelly tiltalt for seksuelle overgrep19:23 Molde og Sarpsborg vant i Spania19:20 Giske: – Åpenbart at det er en maktkamp19:10 Foreldrepar erklærer seg skyldige i tortur og mishandling19:06 Schmid fikk betalt etter strengt høyderegime18:49 Tilbakekalte våtservietter analysert – liten risiko for negative helseeffekter17:57 Løshunder gjorde thailandsk strand til barnas skrekk17:56 Dark Room-tiltalt dømt til tre og et halvt års fengsel17:46 IAEA: Iran etterlever atomavtalen17:15 Kriminelle bander infiltrerer svensk flyplass: – Har vært enkeltsaker i Norge17:05 Greta Thunberg ledet klimaprotest i Paris16:46 Schmid med nytt VM-sølv, ti år etter, Frenzel vant16:12 Nils Johan Semb slutter som sportssjef for herrelandslaget16:09 Ap-lederen er lei av Giske-saker16:04 Kongress-demokrater legger fram forslag for å stanse mur15:51 Englands statskirke dropper regel om søndags-gudstjenester15:50 Alle de norske hopperne videre til storbakkerennet i VM15:23 Buss og trailer involvert i ulykke på E6 i Nordland14:54 Giske gir opp kampen om plass i arbeidsutvalget14:37 Ingen skadd i snøskred i Ørsta14:08 Ble «truet med VG-sak» om Giske ble innstilt13:59 Forskere fant skilpadde de trodde var utryddet13:59 Omstridt IT-løsning innføres i Norge13:48 Tidligere israelsk e-offiser: Frykter ny storkrig13:25 Bjørn Dæhlie satser på leiligheter på Hafjell13:08 Biskop grep inn i konflikt – to prester fjernet12:52 Klopp: – Ingen tvil om at Solskjær er United-manager neste sesong12:35 Høyesterett forkaster Eirik Jensens anke12:26 Odds alvorlig syke datter får husleieøkning på 90 prosent12:12 Kraftig jordskjelv i Ecuador12:05 Norden vil ha fotball-VM i 202711:59 Halve Norge saltes og strøs før helgeutfarten11:30 VM-hodebryet tårner seg opp for Sverige11:27 Snø i Los Angeles – dét har ikke skjedd siden 196211:16 Valgkomiteen skal revurdere Giske-innstilling11:00 Chelsea nektes å kjøpe spillere i to overgangsvinduer10:59 3,4 millioner har flyktet fra Venezuela10:30 Laveste ekteskapstall på 25 år10:29 India vil hindre at vann går til Pakistan10:24 Nå er det 5.328.000 innbyggere i Norge10:14 Dette faget skal bu elevane på hundreårets krise10:04 Solskjær krysser fingrene for stjerneduo før gigantoppgjøret09:48 Spent Johaug før VM-returen, millionrush i vente09:47 Belgisk klimaaktivist skuffet over Norge09:46 Færre innvandrer til Norge09:45 Johaug og Jacobsen gråt gledestårer for Eide09:42 Sundby håper han går under radaren08:17 Storfavoritten Johaug: – Det blir en stor dag07:55 Israelsk minister vil ikke be Polen om unnskyldning07:49 Giske krever unnskyldning07:46 Nike-aksjen falt etter at spektakulær skofadese rammet supertalent07:45 Mann sendt til sykehus med alvorlige stikkskader i Oslo07:44 Japansk sonde landet på asteroide07:36 Israelsk romfartøy på vei mot månen07:23 Vanlig gatelys? Nei, dette er faktisk mye smartere07:19 OL-kvoteplasser trukket fra verdenscupstevne i skyting grunnet politisk konflikt07:13 Zuccarello: – Jeg har hatt veldig mange fine år her06:55 Skar: – Ingen har vært i nærheten06:39 Glatte veier flere steder i landet06:30 Suksess eller fiasko for Riiber i VM-byen06:29 Amerikanere refser Smollett for å ha forsøkt å splitte landet06:19 Undersøkelse: Eggstokkoperasjon ofte unødvendig06:05 Dopinghistorier: Holdt på urinen i 24 timer, hoppet ut av vinduet og livstruende syk av feil blod06:00 Moxnes ber om strakstiltak mot dårlig skodde vogntog05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:23 Strømmen tilbake i Møre og Romsdal05:09 Dømt til livsvarig fengsel for bilmassakre i Australia04:45 Kraftig brann i bilforretning i Hokksund04:44 Nicaraguas president vil til forhandlingsbordet04:41 Krisemåling for Frp03:42 Ruud imponerte igjen, til kvartfinale i Rio de Janeiro03:34 To av El Chapos sønner siktet i USA03:33 17-åring utsatt for grovt ran på tog i Asker03:11 HBO saksøkt etter Michael Jackson-dokumentar02:08 Tidligere Trump-rådgiver fikk rettsreprimande02:07 Aktivister trekker falske sedler etter kritikk fra Norges Bank01:39 200 amerikanske soldater blir igjen i Syria00:43 Kvinne avdramatiserer Giske-video
Siste nytt
03:28Norge19 kilo ost per nordmann03:27VerdenUSAs sikkerhetsrådgiver dropper Korea-møte på grunn av Venezuela03:05VerdenTvillingbrødre i USA får endelig samme statsborgerskap02:30VerdenFNs generalsekretær ber Venezuela avstå fra vold02:21NorgeMann til sykehus med stikkskader etter slagsmål i Porsgrunn02:01NorgeKinesisk selskap kan overta Bergensbanen01:53VerdenGuaido sier militæret hjalp ham til Colombia01:43VerdenSvensk tenåring siktet for seksuelle overgrep mot hest01:20VerdenAdvarsel om globalt internettangrep01:19NorgeHelse vest varsler pengekrav mot Bergensklinikken00:39VerdenTrump nominerer ny FN-ambassadør00:28VerdenKongressen stemmer over resolusjon mot krisetilstand tirsdag00:11NorgeMange pensjonister hadde nedgang i realinntekten i fjor23:36SportRuud utslått i kvartfinalen i Rio23:00VerdenNorwegian-fly endelig på vei hjem fra Iran22:23VerdenMueller-rapporten kommer trolig ikke neste uke22:07Norge54 millioner kroner til verdensarv-steder21:42VerdenTrump kan møte Xi i mars21:29VerdenEr du lei av å snakke om været? Nå kan du snakke om været på Mars21:06NyheterPolitiet etterlyser personer som kan ha filmet drapet i Bergen20:27SportBronse-Eide: – Denne medaljen er for Ida20:13VerdenR. Kelly tiltalt for seksuelle overgrep19:23SportMolde og Sarpsborg vant i Spania19:20PolitikkGiske: – Åpenbart at det er en maktkamp19:10VerdenForeldrepar erklærer seg skyldige i tortur og mishandling19:06SportSchmid fikk betalt etter strengt høyderegime18:49Helse og livsstilTilbakekalte våtservietter analysert – liten risiko for negative helseeffekter17:57VerdenLøshunder gjorde thailandsk strand til barnas skrekk17:56NorgeDark Room-tiltalt dømt til tre og et halvt års fengsel17:46VerdenIAEA: Iran etterlever atomavtalen17:15NorgeKriminelle bander infiltrerer svensk flyplass: – Har vært enkeltsaker i Norge17:05VerdenGreta Thunberg ledet klimaprotest i Paris16:46SportSchmid med nytt VM-sølv, ti år etter, Frenzel vant16:12SportNils Johan Semb slutter som sportssjef for herrelandslaget16:09PolitikkAp-lederen er lei av Giske-saker16:04VerdenKongress-demokrater legger fram forslag for å stanse mur15:51VerdenEnglands statskirke dropper regel om søndags-gudstjenester15:50SportAlle de norske hopperne videre til storbakkerennet i VM15:23NorgeBuss og trailer involvert i ulykke på E6 i Nordland14:54PolitikkGiske gir opp kampen om plass i arbeidsutvalget14:37NorgeIngen skadd i snøskred i Ørsta14:08PolitikkBle «truet med VG-sak» om Giske ble innstilt13:59VerdenForskere fant skilpadde de trodde var utryddet13:59NorgeOmstridt IT-løsning innføres i Norge13:48NorgeTidligere israelsk e-offiser: Frykter ny storkrig13:25PengerBjørn Dæhlie satser på leiligheter på Hafjell13:08NorgeBiskop grep inn i konflikt – to prester fjernet12:52SportKlopp: – Ingen tvil om at Solskjær er United-manager neste sesong12:35NorgeHøyesterett forkaster Eirik Jensens anke12:26PengerOdds alvorlig syke datter får husleieøkning på 90 prosent12:12VerdenKraftig jordskjelv i Ecuador12:05SportNorden vil ha fotball-VM i 202711:59NorgeHalve Norge saltes og strøs før helgeutfarten11:30SportVM-hodebryet tårner seg opp for Sverige11:27VerdenSnø i Los Angeles – dét har ikke skjedd siden 196211:16PolitikkValgkomiteen skal revurdere Giske-innstilling11:00SportChelsea nektes å kjøpe spillere i to overgangsvinduer10:59Verden3,4 millioner har flyktet fra Venezuela10:30Helse og livsstilLaveste ekteskapstall på 25 år10:29VerdenIndia vil hindre at vann går til Pakistan10:24NorgeNå er det 5.328.000 innbyggere i Norge10:14NorgeDette faget skal bu elevane på hundreårets krise10:04SportSolskjær krysser fingrene for stjerneduo før gigantoppgjøret09:48SportSpent Johaug før VM-returen, millionrush i vente09:47VerdenBelgisk klimaaktivist skuffet over Norge09:46NorgeFærre innvandrer til Norge09:45SportJohaug og Jacobsen gråt gledestårer for Eide09:42SportSundby håper han går under radaren08:17SportStorfavoritten Johaug: – Det blir en stor dag07:55VerdenIsraelsk minister vil ikke be Polen om unnskyldning07:49PolitikkGiske krever unnskyldning07:46PengerNike-aksjen falt etter at spektakulær skofadese rammet supertalent07:45NorgeMann sendt til sykehus med alvorlige stikkskader i Oslo07:44VerdenJapansk sonde landet på asteroide07:36VerdenIsraelsk romfartøy på vei mot månen07:23MotorVanlig gatelys? Nei, dette er faktisk mye smartere07:19SportOL-kvoteplasser trukket fra verdenscupstevne i skyting grunnet politisk konflikt07:13SportZuccarello: – Jeg har hatt veldig mange fine år her06:55SportSkar: – Ingen har vært i nærheten06:39NorgeGlatte veier flere steder i landet06:30SportSuksess eller fiasko for Riiber i VM-byen06:29KulturAmerikanere refser Smollett for å ha forsøkt å splitte landet06:19Helse og livsstilUndersøkelse: Eggstokkoperasjon ofte unødvendig06:05SportDopinghistorier: Holdt på urinen i 24 timer, hoppet ut av vinduet og livstruende syk av feil blod06:00MotorMoxnes ber om strakstiltak mot dårlig skodde vogntog05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:23NorgeStrømmen tilbake i Møre og Romsdal05:09VerdenDømt til livsvarig fengsel for bilmassakre i Australia04:45NorgeKraftig brann i bilforretning i Hokksund04:44VerdenNicaraguas president vil til forhandlingsbordet04:41PolitikkKrisemåling for Frp03:42SportRuud imponerte igjen, til kvartfinale i Rio de Janeiro03:34VerdenTo av El Chapos sønner siktet i USA03:33Norge17-åring utsatt for grovt ran på tog i Asker03:11KulturHBO saksøkt etter Michael Jackson-dokumentar02:08VerdenTidligere Trump-rådgiver fikk rettsreprimande02:07PengerAktivister trekker falske sedler etter kritikk fra Norges Bank01:39Verden200 amerikanske soldater blir igjen i Syria00:43NorgeKvinne avdramatiserer Giske-video
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus