Meny

Har du gått glipp av noe i juli?

Her er månedens beste vin, musikk, film, teknogreier og spill.

ELISE NYBORG ERIKSEN:

3 beste filmer akkurat nå:

 • Mysterious Skin


  Fordi: Vakkert og grusomt på en gang. Se opp for Gregg Araki!
 • Klodenes

  kamp

  Fordi: Tiltross for überteit slutt så holder Spielbergs drama i massevis.
 • Back to the Future


  Fordi: Nok en Spielberg-film. Klassisk 80-talls herlighet som vi fikk gjenoppfrisket som søndagsfilm på NRK. «The way I see it, if you're gonna build a time machine into a car, why not do it with some style?»

STIG HENNING MORKEN

: De 3 beste albumene akkurat nå:

 • Ali Farka Touré og Toumani Diabaté:

  «In The Heart Of The Moon»


  Fordi: De maliske instrumentalistene Touré (gitar) og Diabaté (kora) har laget et nydelig duett-album basert på tradisjonell afrikansk musikk. Selv om låtene stort sett er variasjoner over samme tema, kjerner duoen frem nydelige stemninger og en særegen rytme som er intet mindre enn imponerende.
 • Sons And Daughters:

  «The Repulsion Box

  »


  Fordi: Det er herlig å finne skjulte skatter blant den enorme mengden musikk som utgis i dag. Gi Øya-klare Sons And Daughters en sjanse og du vil oppleve upretensiøs og usannsynlig fengende folkpunk!
 • The Magic Numbers:

  «The Magic Numbers

  »


  Fordi: Britene viser gang på gang at de mestrer liflig gitarbasert popmusikk. Platedebuterende The Magic Numbers er intet unntak fra dette, og man kan bli i godt humør av mindre.

KAROLINE RIISE KRISTIANSEN:

De 3 beste bøkene akkurat nå:
 • Tor Åge Bringsværd, illustrasjoner: Thore Hansen: «

  Ruffen og det mystiske hullet»

  Fordi: Tor Åge Bringsværd og Thore Hansen ikke har glemt gamle kunster og historien om Ruffen og det magiske hullet er like god og sjarmerende som de som ble skrevet og tegnet for tyve år siden. «Comebacket» til den skjønne sjøormen er rørende magisk.
 • Helen Oyeyemi:«Ikaros-jenta»

  Fordi: Helen Oyeyemi tar oss med inn i en fantasi og kultur som fascinerer og er magisk. Vi kjenner oss alle igjen i hovedpersonen Jess, samtidig som boken rommer noe ukjent ingen kan forklare. Dette er en lærerik bok til ettertanke

  .

 • Gro Isachsen «Mer sex takk!»

  Fordi: Hvorfor ikke? Det er sommer og sol og rette tiden for kroppslig samkvem. Denne boken leder deg sannelig inn i fristelse, samtidig som den forteller om maksimal nytelse. Viktig sengelektyre om seksuallivets gleder. Tør du?


LENE AARNES:

3 vin-høydepunkter akkurat nå:


 • Laroche Chablis 2004.

  Pris: 159,90 (30413)
  Fordi dette trolig er det beste chablis-kjøpet i sommer (om du ikke vil opp i pris). Den dufter friskt av grønne epler, sitrus, mineraler, sjø og et svakt innslag blomster. Ren, frisk og fruktig, godt med mineralpreg og fin syre. Middels fylde og lang, klassisk ettersmak med god fedme.

 • J

  urtschitsch Grüve 2004.

  Pris: 86,50 (48263).
  Fordi dette er et utrolig godt kjøp og en deilig, snerten Grüner.
  Den dufter av fersken, epler og blomster, samt pepper og nesle. Crispy og fruktig med flott syre og ren, slank munnfølelse. Lang, urtepreget ettersmak.

 • Cinzano Orancio.

  Pris: 99,90 (30160)
  Fordi dette er sommerens store overaskelse. Deilig, forfriskende og ukomplisert, servert med en isbit eller to. Med en flott balanse mellom søtt og tørt, er dette en halvtørr variant som også fungerer for dem som ellers sverger til tørr vermut. Den dufter av appelsin, honning og krydderurter. Er leskende og fruktig og sødmefull, med oljete fylde og lang ettersmak.

PAAL LEVERAAS:

De 3 hotteste teknotipsene:

 • Ny Windows:

  Er du heldig (eller uheldig, alt etter som du ser det) befinner du deg blant de 10.000 utvalgte supernerdene som nå får teste neste versjon av Windows, tidligere kjent under kodenavnet Longhorn, nå offisielt døpt Vista.
 • Ny Limewire:

  Svenskene fortsetter å laste ned musikk, til tross for at loven sier at det nå er forbudt, rapporterer The Register . Svært mange av dem bruker Limewire, en populær gratis P2P-klient, som nå kan lastes ned i versjon 4.9.

Neste Klikk:
Sjekk anbefalinger fra de foregående månedene her!

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus