Meny

Øl er sommerdrikken hvis du har høy utdannelse

Øl er drikken nordmenn forbinder mest med sommer og fint vær. Brus, vann, vin og iste følger på de neste plassene.

Øl scorer høyest om sommeren, spesielt hvis du har høy utdannelse. Hva gjelder resten av året nevner undersøkelsen ikke.Øl scorer høyest om sommeren, spesielt hvis du har høy utdannelse. Hva gjelder resten av året nevner undersøkelsen ikke.

Trodde du de kultiverte og høyt utdannede sippet hvitvin og champagne? Neida, skal man tro en ny undersøkelse er det øl som gjelder sommerstid. Spesielt for de med høy utdannelse.

I følge undersøkelsen er øl en klar vinner som scorer høyest både blant kvinner og menn. Så mange som 50 prosent av alle mennene svarer at øl er favorittdrikken om sommeren.

Jo høyere utdannelse, desto høyere status har øl som sommerdrikk, viser en fersk undersøkelse fra MMI.Øl har sterkest posisjon i trøndelagsfylkene, i Oslo og Møre og Romsdal.

- Undersøkelsen viser at øl er førstevalget både blant de urbane og folk i distriktene. Den bekrefter at øl har en unik posisjon blant nordmenn om sommeren. Det er spesielt gledelig at hele 21 prosent av kvinnene har øl på en førsteplass, sier kommunikasjonsrådgiver Allan Auke i Bryggeriforeningen.

Bryggeriene har de siste årene arbeidet med å utvikle nye øltyper som appellerer til kvinner.

Jenteøl


Cille Biermann, programleder i Reiseradioen og Frokost-TV i NRK, debuterte som jurymedlem i en sommerøltest i år. Hun tror det har skjedd noe med jenters forhold til øl.

- Både unge jenter og voksne kvinner tar nå like gjerne et glass øl som et glass vin, det skjedde ikke for 20 år siden, sier hun.

Biermann mener årets norske sommerøl holder jevn og god kvalitet. Det er lettere og friskere enn vanlig pils og passer derfor svært godt på varme dager.

- Jeg tror også flere kvinner tar seg en kald øl til lunsj eller når de lager mat, sier Biermann.

- Undersøkelsen bekrefter at øl har fått høyere anseelse blant kvinner de siste årene. Det er nok en av årsakene til at langt flere kvinner forbinder varme solstråler med øl, fremfor tradisjonelle kvinnedrikker som for eksempel hvitvin, sier Allan Auke.

Juli er ølmåneden

Øl er mer enn dobbelt så populært som brus, som kom på andreplass i undersøkelsen. Mens 36 prosent svarte øl, valgte 17 prosent brus. Kun 11 prosent mente at vin var sommerdrikk nummer én.

Juli er vanligvis den beste salgsmåneden for øl, og spesielt populære er de ulike typene sommerøl de fleste norske bryggeriene produserer.

- Været betyr svært mye for ølsalget nå i juli, sier Allan Auke.

Hvilken drikk forbinder man med sommer og godt vær?

1. Øl (36%)
2. Brus (17%)
3. Vann (14%)
4. Vin (11%)
5. Iste (6%)

(Kilde: NW)

Undersøkelsen ble foretatt av MMI i uke 25 på oppdrag for Bryggeriforeningen. Et landsrepresentativt utvalg av 941 personer ble intervjuet.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus