Sommertrend i glasset
Ny vri på noe som man allerede vet fungerer, det er sommerens røde drink-tråd.
Det har blitt populært å tilsette ulike frukter og bær i allerede godt etablerte drinker, eller at man rett og slett bytter ut basis-spriten med en annen.
Rom-drinker generelt er blant årets trenddrinker, og drinker som Mojito og Capriña er alltid populære om sommeren. Årets varianter er Campari Mojito eller Camparinhia.
Det går fortsatt i drinker med tranebærjuice. Noen vil vel bestride at Cosmopolitan i det hele tatt kan gå av moten, og siste skudd på kåsmo-stammen er «Bringebær-kåsmo».
Eplegrønt og sjokoladebrunt
Trendy er det også blitt å bytte ut vanlig vodka med smaksatt vodka. All vodka med smak er trendy, men aller helst skal det være med eplesmak.
Eplegrønt dominerer motebildet når det gjelder både klær og interiør; nå har den grønne trenden også nådd drinkglasset.
Enten det er bringebær, vanilje eller eple som er din favoritt, lager du raskt en frisk drink med vodka, Sprite eller 7-Up og selvfølgelig masse isbiter. Utrolig enkelt!
I tilegg kommer sjokolade-, karamell- og kaffedrinker; gjerne iskalde eller med iskrem. Sjokolademomsete drinker, hvem blir ikke sommer-glad av sånt?
Vil du være trendy hjemme? Her oppskrifter på noen av sommerens trend-drinker:
Bringebær Cosmopolitan
2 deler Vodka
1 del Bols bringebærlikør
1 del Cointreau
Saften av en halv lime
3 bringebær i shakeren og 3 i glasset
Shakes med is og serveres med friske bringebær.
Tropical lassi
2 cl. Dooley's Toffee Liqueur
2 cl. Vodka
1,5 cl. Mango juice
1,5 cl. Ananas juice
2 teskjeer Yoghurt naturell
Litt kardemomme
Pyntes med Mangoskive og Ananasskive.
Campari Mojito
4 cl Campari
20 ml sukkerlake/2 ss sukker
½ lime
6-8 mynteblader
1 båt appelsin
Sodavann
Mynteblader og sukker knuses. Fyll glasset med is. Ha i Campari og saften fra en halv lime og ¼ appelsin. Pynt med en kvist mynte.
Camparinhia
4 cl Campari
½ lime i båter
20 ml sukkerlake/2 ts sukker
Knust limebåtene og sukker. Fyll med knust is og tilsett Campari. Shakes.
Highland espresso
2 cl. Dooley's Toffee Liqueur
2 cl. Premium Blended Scotch
1 cl. Sukkersirup
Espresso
Kremfløte
Pyntes med kaffebønner
Cuba Castro
4 cl. Cuba Caramel
Kaffe
fløtelokk
Lemon pie
2 cl. Dooley's Toffee Liqueur
1,5 cl. Tequila
0,5 cl. Cointreau
2 teskjeer sukkersirup
½ eggehvitte
Pyntes med strimler av sitronskall
Strawberry Mojo
4 cl Smirnoff Raspberry twist
1/2 lime
3 jordbær
Sukker
Mynteblader
Soda.
Lime, jordbær, mynte og sukker knuses i en shaker. Knust is og vodka tilsettes. Shakes. Toppes med soda og pyntes med jordbær og mynte.
Basil
4 cl Smirnoff
Sitron
Basilikum
Sukker
Vaniljestang
Sitron, sukker og vaniljestang knuses, tilsett knust is.