Om det fortsatt fantes neandertalere

For 28 000 år siden døde den siste neandertaler ut. Hvordan tror du verden ville ha vært om de fortsatt eksisterte?


For 45 000 år siden stod neandertalerne ansikt til ansikt med det moderne mennesket. I flere tusen år levde de ro rasene side ved side.

Men til tross for at neandertalerne var fysisk sterkere enn våre forfedre, var de intelligensmessig underlegne og ute av stand til å konkurrere med vår rase.

Og for omlag 28 000 år siden ble skjebnen deres beseglet. De døde ut.

I dagens dilemma spør vi deg hvordan du tror samfunnet vårt ville sett ut dersom neandertalerne fortsatt fantes blant oss?

Hadde det blitt krig? Ville neandertalerne dominert alt av idrett, mens vi hadde hatt all politisk makt? Eller tror du at vi hadde delt verden mellom oss og deretter prøvd å ha minst mulig med hverandre å gjøre?


Skriv inn dine tanker i kommentarfeltet under.

En gjennomsnitts neandertaler (venstre) var omlag 160 cm høy og veide rundt 60 kilo. Hodet var preget av en lav panne, utstående øyenbrynsbue, kraftig midtansikt og ingen hakespiss.En gjennomsnitts neandertaler (venstre) var omlag 160 cm høy og veide rundt 60 kilo. Hodet var preget av en lav panne, utstående øyenbrynsbue, kraftig midtansikt og ingen hakespiss.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus