Flasketeller for vinsamlere

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ønsker du å holde oversikt over vinsamlingen? BottleCount, som er gratis og webbasert programvare, kan gjøre jobben.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gratis og nettbasert vinkjeller.Gratis og nettbasert vinkjeller.

Nettstedet og programvaren BottleCount ble laget av den amerikanske vin-nerden Bryn Dole fordi han ønsket å organisere sin egen vinsamling. Programmet er gratis og åpent for allmenn bruk. Brukerne registerer sine vinsamlinger, smakenotater, hvor mange flasker de har, årganger, og når de mener flaskene bør drikkes etc. Slik blir basen både en måte for brukeren til å holde oversikt over egen vin, og en informasjonsbase på et mer generelt plan.

BottleCount er på ingen måte en fullstendig vinbase, men kan være et nyttig hjelpemiddel for vinsamleren.

Basen har mer enn 73.000 vinflasker registert. Langt fra alle av disse er tilgjengelige i Norge. Det kan også se ut til at de fleste brukerne av BottleCount per i dag kommer fra «den nye verden», altså at de ikke er fra Europa. Dette inntrykket får man spesielt om man tar en titt på listen over favoritt-vinhus , men også oppslagstavlen bidrar til inntrykket. Men blir det flere europeiske brukere av BottleCount, vil også relevansen for norske brukere øke.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Du kan selv definere hvilke opplysninger du vil ha med når du skal registrere vin.Du kan selv definere hvilke opplysninger du vil ha med når du skal registrere vin.

BottleCount kan være løsningen for deg som ikke ønsker å betale for slik programvare. Tross alt trenger man ikke bry seg med andres vin, men kun bruke programvaren til å holde oversikt over din egen.

Et eget «kjellersøk» gjør det lett å finne frem tidligere notater. I notatene kan du definere eget oppsett og utlistninger. Eksempelvis kan du hente ut lister over den vinen som du har registrert drikkeferdig.

BottleCount lister også de 500 mest populære vinene , og man kan titte inn i kjellerlistene til enkeltbrukere. De 25 vinsamlerne med flest registrerte viner finner du her.

Universalkoder
Et av hjelpemidlene i BottleCount er muligheten for å scanne strekkoden på vinflaskene og dermed slippe å skrive inn vininfomasjonen om den allerede ligger inne i basen. Har du ikke scanner, så kan du taste inn UPC-koden (Universal Product Code), dvs. tallene som står under strekkoden. Vi fikk treff på to av fem søk på UPC-kode.