Fra Kina med spå

Det ble ikke noe James Bond-film på spåmannen fra Kina. Men Henning Hai Lee Yang spådde renten ned og tippet en datter til Ari og Märtha i 2003. Så hvorfor den bekymrede minen i pannen?

Han kunne kalt seg businessman, skuespiller, markedsøkonom, skipsingeniør, spåmann, forfatter og kunstner. Men det er nok som spåmann Henning Hai Lee Yang er mest kjent.

Hai Lee Yang leverer nemlig horoskoper og artikler om kinesisk spådomskunst til flere aviser og tidsskrifter, og har publisert bøker om astrologi, kinesisk ansiktsanalyse, håndanalyse og nå sist om 2004, Apens år.

Det er mange måter å beskrive mannen med det uvanlige navnet. Rent fysisk er han ganske liten og tettbygd med gråsort hår, stor smilende munn og en markert, loddrett rynke på høyre siden av pannen.

Men skal man beskrive Henning etter hans egen vitenskap, kunne man si at han har øreflipper som tyder på kreativitet, og at han som Okse skal være ansvarsfull og flink til å gripe sjanser.

Jeg sitter på kontoret hans ved inngangen til Galleri Oslo. Gulvet er dekket med bilder han har laget selv. Noen modellbåter ligger på skrivebordet. Ark og plansjer over stjernekonstellasjoner ligger i flere bunker. På et oppslag ved døren er det et stort bilde av Henning under teksten «Verdens beste spåmann». Utsagnet kom fra BBC etter at Yang spådde Norge på 2. plass i Grand Prix i 1996, og traff helt riktig.

Jeg spør Henning hvordan han selv ville beskrevet seg.

- Jeg ville sagt at jeg er en altmuligmann, morsom, trofast, og at jeg jakter på spennende opplevelser og oppgaver...

Og så er Henning Hai Lee Yang i gang med å prate. Han trenger ikke mange stikkord før han raser avsted. Han snakker om anene sine, som kan føres tilbake til den store spåmannen Yang Chiu Pun, og så forteller han om faren, som var en dyktig forretningsmann og kom til Norge i 1958 for å jobbe for norske skipsredere. Faren hadde flere koner, og derfor har Henning i dag ni søsken spredt over hele verden. Henning selv kom til Norge som elleveåring i 1960.

- Det at jeg kom fra en veldig stor familie gjorde at jeg måtte analysere mye. Det var viktig å vite når ting skulle skje, og da var det bra å kunne benytte seg av intuisjon. Jeg har en god evne til å forutse ting. Egenskapene er både medfødt og tillært av interesse. Mange har egenskaper de ikke velger å bruke. Jeg valgte å bruke dem.

Henning er glad i å snakke. Han har mye å fortelle, men stopper ofte opp for å le. Nå ler han igjen, og snakker om sin store helt, James Bond. Han forteller at han var veldig nær ved å få en rolle i den siste James Bond-filmen.

- Det hadde vært en drøm, sier han, før han legger til at han faktisk fabulerer litt på å lage et manus til en James Bond-film. Om han selv skal spille hovedrollen, sier han ikke noe om.

Telefonen ringer. Noen vil bestille time. Henning spør etter fødselsdato og årstall. Jeg blar litt i en bok jeg har fått. Der står det at jeg i følge kinesisk astrologi er en Tiger. «Tigrer er glade i bevegelser, misliker å sitte i ro, og elsker å foreta reiser, både fysisk og psykisk». Joa. Stemmer nok det. Men det kunne kanskje passet på en Drage eller Geit også?

Henning setter seg ned igjen og forteller at vi nå befinner oss i Apens år. I boken han nylig har utgitt skriver han at «Apens år blir et år for de aktive. Alt kan skje, og det i et rasende tempo. Apens år kjennetegnes av nye ideer, nye trender og ny teknologi».

- 2004 er nok et år der det gjelder å være litt forsiktig med smittefare, begynner han. - Dessuten bør man være forsiktig med å låne for mye. I fjor sa jeg at renten kom til å falle, det har den gjort. Men det blir flere justeringer fram og tilbake.

- Politisk får vi få forandringer her i Norge. Ringreven Bondevik (som forøvrig er en Gris) klarer seg. Carl I. Hagen kommer på arenaen i større grad og Erna Solberg gjør en god figur. Når det gjelder presidentvalget i USA er dommen egentlig sagt allerede: Bush taper. Og demokratene vinner, mener Henning, som forøvrig kan fortelle at kineserne sier at historien ofte gjentar seg selv i sykluser på tolv år. I 1991 var Gulfkrigen. Og i 2003 ble det Gulfkrig på ny. Og for tolv år siden slo demokratene George Bush sr.

Hva med kjærligheten da?

- Apens år er et godt år for kjærlighet. Er man i et forhold er det viktig å markere at man setter pris på hverandre. Glemmer man for eksempel valentinsdagen på lørdag, kan det altså gå litt skeis... Henning smiler med tennene.

Så mye om utsiktene for 2004. Men hva med de andre tingene jeg kom hit for. Hva med ansiktstrekk og håndtydning? Det er egentlig det jeg er mest nysgjerrig på. Ingenting er så morsomt som å høre ting om seg selv.

Spådd til lyst


Henning Hai Lee Yang tror han har sett i flere hundre tusen hender. Blant annet har han sett i hendene til Monica Lewinsky og Eva Sannum. Men han blir ikke lei, og synes det er et morsomt verktøy for å bli kjent med mennesker.
- Hender skaper verden, sier han. Alle detaljer i en hånd forteller om sitt. Ved å kunne forstå disse detaljene, så får man også frem et bilde.

Jeg strekker fram min høyre hånd og ber om at han tar en titt, men Hai Lee Yang forteller at han må se i min venstre hånd, for kinesisk håndanalyse tar hensyn til kjønn. Venstre hånd for menn. Høyre hånd for kvinner. Jeg bytter hånd og Henning lener seg framover. Så sier han at hånden min har en firkantet form.

Er det bra, spør jeg?

- Det tyder på at du er prinsippfast, sier Henning og titter videre. Etter et par minutter oppsummerer han med å si at jeg har en lang og god livslinje, og at linjene ellers tyder på at jeg er søkende, glad i frihet, praktisk, en eventyrer og oppdager, tøff, men også ganske myk. Tommelen er kraftig - og viser at jeg liker å gjøre ting på min måte. Dessuten kommer jeg til å bytte jobb en gang mellom 30 og 35, og sannelig ser det ikke ut som om jeg kan forvente meg en slump med penger også. Gode greier, altså.

- Ja, du har en sterk karrierelinje på din venstre hånd, men på den høyre hånden din så jeg at det var mer kjærlighet som stod i fokus.

Og det betyr?

- Det betyr at dersom du hadde vært jente, så hadde du trolig ofret karriere og heller satset på barn og familie.

Det får jeg jo aldri vite helt sikkert, tenker jeg.

Og her føler jeg for å ytre noen personlige meninger. For jeg anser meg selv for å være åpen, men skeptisk av natur. Jeg tror ikke spesielt mye på horoskoper, på stjernene, på spøkelser eller at linjene i hånden skal ha noe å si for min framtid. Men jeg utelukker det ikke.

Ansiktet da, kan du si noe om det også?

- Ja, egentlig ser du litt orientalsk ut, forteller Henning.
- Øynene dine er nemlig smale og går litt opp. Det er et tegn på at du kan komme langt, men som Tiger mangler du samtidig litt tålmodighet og utholdenhet. Du vil at ting skal skje fort fort, sier Henning.

Videre forteller Henning at jeg har en kløft i haken som tyder på at jeg er pr-kåt og liker å være i fokus, og så har jeg øyenbryn som går litt opp. Henning mener det tyder på at jeg er en erobrer, en eventyrer, glad i å reise og modig.

- Jeg ser også at du har anlegg for teater og skuespill og at du faktisk kan minne litt om Bruce Lee, men at du nok er mer forsiktig, forteller Henning.

Jeg smiler tilfreds, noe som tyder på godt humør, for alt dette er egenskaper jeg sier meg fornøyd med. Jeg kan være enig i mange av tingene Henning sier, men jeg er i grunnen overrasket over at jeg kunne hatt noe å bidra med i film eller teater. Jeg, som ikke har noe annet å slå i bordet med enn en temmelig vellykket sketsj fra en klassefest på barneskolen.

Og når vi først er inne på skuespill, bringer det oss tilbake til begynnelsen: Den markerte rynken på høyresiden av pannen til Henning Hai Lee Yang. Henning forteller at rynken har med film å gjøre. Jeg trodde først den uttrykket bekymring for framtiden.

Henning Hai Lee Yang ler.- Nei, rynken i pannen lagde jeg faktisk selv da jeg var yngre. Jeg ønsket bare å se like tøff ut som Clint Eastwood!

Pekere videre:


Kinesisk Horoskop
Hvilket dyretegn er du?
Henning Hai Lee Yangs hjemmeside
ABC Startsidens Horoskop-kategori

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
08:26 Dagen-redaktør forsvarer omstridt kirkekåring08:15 Tjukk tåke i LA da Kobe Bryant omkom i helikopterkrasj08:04 Forsvarstopp: Russland varsler ikke øvelser07:32 Aylar Lie krever 100.000 kroner av Petter Northug – møtes i retten07:18 Svenske Leon overlevde Auschwitz – advarer mot nazismen i hjemlandet07:11 Helsedirektoratet frykter at berusede får kjøpt øl i selvbetjeningskasser07:09 Johaug med spenstige tanker om VM-sprint06:56 Billie Eilish med storeslem under Grammy-utdelingen06:50 Jordskjelv på Salomonøyene06:44 VM-skiskytterne deler seg – Thingnes Bø velger familietid06:33 Brasil venter Sagosen i jakten på OL-plass06:21 Dette skjer i dag06:00 Hareide: Det må lønne seg å reise miljøvennlig05:44 Dette skjedde i natt05:16 34 evakuert da søppelskur brant i Oslo05:01 Massivt valgnederlag for opposisjonen i Peru05:00 Statsledere og overlevende til Auschwitz for å minnes frigjøringen04:23 Kleveland fornøyd med andreplass i X Games-nyvinning04:04 Babcock-sjef sier han forstår kritikken03:57 Ocean Viking har plukket opp 407 migranter siden fredag03:31 Minst 44 døde etter uvær i Brasil03:20 Salvinis parti ser ut til å tape nøkkelvalg i Italia03:17 «Kielland»-rapport kommer tidligere enn forventet03:11 80 døde av coronavirus i Kina02:48 Færre fødsler i Stavanger etter Solbergs oppfordring02:41 NYT: Trump fortalte John Bolton om tilbakeholding av militærhjelp02:03 Verdensledere og idrettsstjerner minnes Kobe Bryant01:58 Skotske fiskere med vindkraftadvarsel til norske kollegaer01:19 Grammy-pris til norsk lydtekniker00:17 Ropstad åpner døra for Senterpartiet00:05 USAs ambassade i Bagdad truffet av tre raketter23:57 Basketball-legenden Kobe Bryant døde i helikopterstyrt23:02 Forsvarsprofil headet Real til topps på tabellen22:55 Neymar dediserte PSG-mål til avdøde Bryant21:58 Nytt lovforslag kan kutte gebyrer med to milliarder21:51 Salvini håper på gjennombrudd for høyresiden i nøkkelvalg i Italia21:48 Go-Ahead like punktlig som Vy21:16 – Jeg føler meg velsignet. Hver femte barnesoldat som har opplevd det jeg har, har ikke greid seg21:15 Fastkjørt godstog frigjort på Saltfjellet20:47 Basketlegende Kobe Bryant (41) døde i helikopterstyrt20:43 Rekordmange har kjøpt sin første bolig20:24 Etterlengtet seier for Ødegaard og Sociedad20:01 Shrewsbury sjokkerte Liverpool, sikret seg omkamp på Anfield19:56 USAs ambassade i Bagdad truffet av tre raketter19:55 Håpet svinner for å finne flere overlevende etter jordskjelv i Tyrkia19:05 Spansk EM-jubel etter 22-20 over Kroatia18:43 Forsker vil at politikerne skal gjøre oss bedre på miljø18:20 Folkehelseinstituttet: Coronaviruset kan komme til Norge når som helst17:58 Solskjær etter cupopptur: – Alle ville at vi skulle mislykkes17:48 SAS tilbyr gratis ombooking av reiser til Kina17:38 Palestinere truer med å droppe Oslo II-avtalen17:02 Lindvik hoppet seg opp – Stoch vant på hjemmebane17:02 Mellom 15 og 20 personer isolert etter jordras i Trøndelag16:48 – Jeg tror alle her har vært gjennom en sorgprosess16:24 Auschwitz-fange: – Vi kan ikke la verden glemme15:57 Olsbu Røiseland og Tandrevold skjøt seg bort til slutt – Öberg vant15:54 Virusutbruddet øker i omfang15:47 Mot snøfri rekord i Oslo14:48 Suverene Riiber har VM-planen klar14:47 Lundby vant i Rasnov og tok tilbake verdenscupledelsen14:36 200 år siden oppdagelsen – forventer store konsekvenser for unikt kontinent14:05 Høyre-politikere i nord slår tilbake mot Oslo-vedtak13:44 Vinter-brennmaneter forundrer forskerne13:28 Klæbo i kjempeform stakk fra og vant på sprinten – Trippel norsk i Oberstdorf13:20 Appelkvist Stenseth på sisteplass som eneste norske i sprintfinalen13:11 Thingnes Bø nummer tre da Maillet vant12:35 Snøtrøbbel i nord – veier og togstrekninger stengt12:21 Høie avgjør sykehusstriden på Helgeland12:16 UD fraråder reiser til Hubei-provinsen i Kina11:58 Listhaug: – Føler at vi har sluppet ut av fengsel11:55 Lucas Braathen med sensasjonell fjerdeplass i Kitzbühel11:45 Dødstallet fortsetter å stige etter jordskjelv i Tyrkia11:30 Tore Bjørseth Berdal vant Marcialonga11:03 – Pappa, vet du hvem som amputerte deg?10:53 Sovende mann berget ut av brennende bil09:53 Kim Jong-uns tante viste seg fram offentlig for første gang på flere år09:29 Rødt har klart størst økning av nye medlemmer siden den borgerlige regjeringen tok over09:24 Stor spenning rundt mulig Giske-comeback09:05 At samene i «Frost» ikke hadde mørk hud ble for mye for amerikanerne08:42 Fjelloverganger stengt i nord på grunn av uvær08:08 Kun 12 prosent tror Trump ryker: – Han var egentlig aldri truet08:05 Politiet kritiserer nettgiganter for treg respons i nettovergrep-saker07:30 Sundby-maskineriet er friskmeldt: – Det er noe dritt å se ski på TV07:02 Dødstallet stiger etter virusutbruddet i Kina06:54 Mann pågrepet etter å ha skutt med hagle i Steinkjer06:13 Mons Røisland tok sølv i X Games: – Jeg har ikke ord06:02 Operaen i Paris åpnet etter uker med streik06:00 Dette skjer i dag05:39 Dette skjedde i natt05:34 Godstog har kjørt seg fast – Nordlandsbanen stengt05:05 Bilbao-spiss hetset i kampen mot Espanyol04:35 Treåring til sykehus etter brann i bolig i Moss04:35 Iran avviser ikke videre forhandlinger med USA04:04 Morales ber om et fritt og rettferdig valg03:30 Hareide åpner for å bli statsråd også etter neste års valg02:39 Mann skadd i snøscooterulykke i Fyresdal02:16 FN: Flere land har brutt Libyas våpenembargo01:50 Brexit-minnemynt lanseres – denne gang med rett dato01:13 Vellykket jomfrutur for Boeings nye langdistansefly01:12 Rekordmange statsråder har vært innom Solberg-regjeringen
Siste nytt
08:26NorgeDagen-redaktør forsvarer omstridt kirkekåring08:15SportTjukk tåke i LA da Kobe Bryant omkom i helikopterkrasj08:04NorgeForsvarstopp: Russland varsler ikke øvelser07:32PengerAylar Lie krever 100.000 kroner av Petter Northug – møtes i retten07:18Helse og livsstilSvenske Leon overlevde Auschwitz – advarer mot nazismen i hjemlandet07:11NorgeHelsedirektoratet frykter at berusede får kjøpt øl i selvbetjeningskasser07:09SportJohaug med spenstige tanker om VM-sprint06:56VerdenBillie Eilish med storeslem under Grammy-utdelingen06:50VerdenJordskjelv på Salomonøyene06:44SportVM-skiskytterne deler seg – Thingnes Bø velger familietid06:33SportBrasil venter Sagosen i jakten på OL-plass06:21NorgeDette skjer i dag06:00NorgeHareide: Det må lønne seg å reise miljøvennlig05:44NorgeDette skjedde i natt05:16Norge34 evakuert da søppelskur brant i Oslo05:01VerdenMassivt valgnederlag for opposisjonen i Peru05:00VerdenStatsledere og overlevende til Auschwitz for å minnes frigjøringen04:23SportKleveland fornøyd med andreplass i X Games-nyvinning04:04NorgeBabcock-sjef sier han forstår kritikken03:57VerdenOcean Viking har plukket opp 407 migranter siden fredag03:31VerdenMinst 44 døde etter uvær i Brasil03:20VerdenSalvinis parti ser ut til å tape nøkkelvalg i Italia03:17Norge«Kielland»-rapport kommer tidligere enn forventet03:11Verden80 døde av coronavirus i Kina02:48NorgeFærre fødsler i Stavanger etter Solbergs oppfordring02:41VerdenNYT: Trump fortalte John Bolton om tilbakeholding av militærhjelp02:03SportVerdensledere og idrettsstjerner minnes Kobe Bryant01:58NorgeSkotske fiskere med vindkraftadvarsel til norske kollegaer01:19VerdenGrammy-pris til norsk lydtekniker00:17NorgeRopstad åpner døra for Senterpartiet00:05VerdenUSAs ambassade i Bagdad truffet av tre raketter23:57SportBasketball-legenden Kobe Bryant døde i helikopterstyrt23:02SportForsvarsprofil headet Real til topps på tabellen22:55SportNeymar dediserte PSG-mål til avdøde Bryant21:58PengerNytt lovforslag kan kutte gebyrer med to milliarder21:51VerdenSalvini håper på gjennombrudd for høyresiden i nøkkelvalg i Italia21:48NorgeGo-Ahead like punktlig som Vy21:16Helse og livsstil– Jeg føler meg velsignet. Hver femte barnesoldat som har opplevd det jeg har, har ikke greid seg21:15NorgeFastkjørt godstog frigjort på Saltfjellet20:47VerdenBasketlegende Kobe Bryant (41) døde i helikopterstyrt20:43PengerRekordmange har kjøpt sin første bolig20:24SportEtterlengtet seier for Ødegaard og Sociedad20:01SportShrewsbury sjokkerte Liverpool, sikret seg omkamp på Anfield19:56VerdenUSAs ambassade i Bagdad truffet av tre raketter19:55VerdenHåpet svinner for å finne flere overlevende etter jordskjelv i Tyrkia19:05SportSpansk EM-jubel etter 22-20 over Kroatia18:43Helse og livsstilForsker vil at politikerne skal gjøre oss bedre på miljø18:20NorgeFolkehelseinstituttet: Coronaviruset kan komme til Norge når som helst17:58SportSolskjær etter cupopptur: – Alle ville at vi skulle mislykkes17:48ReiseSAS tilbyr gratis ombooking av reiser til Kina17:38VerdenPalestinere truer med å droppe Oslo II-avtalen17:02SportLindvik hoppet seg opp – Stoch vant på hjemmebane17:02NorgeMellom 15 og 20 personer isolert etter jordras i Trøndelag16:48Norge– Jeg tror alle her har vært gjennom en sorgprosess16:24VerdenAuschwitz-fange: – Vi kan ikke la verden glemme15:57SportOlsbu Røiseland og Tandrevold skjøt seg bort til slutt – Öberg vant15:54VerdenVirusutbruddet øker i omfang15:47NorgeMot snøfri rekord i Oslo14:48SportSuverene Riiber har VM-planen klar14:47SportLundby vant i Rasnov og tok tilbake verdenscupledelsen14:36Helse og livsstil200 år siden oppdagelsen – forventer store konsekvenser for unikt kontinent14:05PolitikkHøyre-politikere i nord slår tilbake mot Oslo-vedtak13:44NorgeVinter-brennmaneter forundrer forskerne13:28SportKlæbo i kjempeform stakk fra og vant på sprinten – Trippel norsk i Oberstdorf13:20SportAppelkvist Stenseth på sisteplass som eneste norske i sprintfinalen13:11SportThingnes Bø nummer tre da Maillet vant12:35NorgeSnøtrøbbel i nord – veier og togstrekninger stengt12:21NorgeHøie avgjør sykehusstriden på Helgeland12:16ReiseUD fraråder reiser til Hubei-provinsen i Kina11:58PolitikkListhaug: – Føler at vi har sluppet ut av fengsel11:55SportLucas Braathen med sensasjonell fjerdeplass i Kitzbühel11:45VerdenDødstallet fortsetter å stige etter jordskjelv i Tyrkia11:30SportTore Bjørseth Berdal vant Marcialonga11:03Verden– Pappa, vet du hvem som amputerte deg?10:53NorgeSovende mann berget ut av brennende bil09:53VerdenKim Jong-uns tante viste seg fram offentlig for første gang på flere år09:29PolitikkRødt har klart størst økning av nye medlemmer siden den borgerlige regjeringen tok over09:24NorgeStor spenning rundt mulig Giske-comeback09:05KulturAt samene i «Frost» ikke hadde mørk hud ble for mye for amerikanerne08:42NorgeFjelloverganger stengt i nord på grunn av uvær08:08VerdenKun 12 prosent tror Trump ryker: – Han var egentlig aldri truet08:05NorgePolitiet kritiserer nettgiganter for treg respons i nettovergrep-saker07:30SportSundby-maskineriet er friskmeldt: – Det er noe dritt å se ski på TV07:02VerdenDødstallet stiger etter virusutbruddet i Kina06:54NorgeMann pågrepet etter å ha skutt med hagle i Steinkjer06:13SportMons Røisland tok sølv i X Games: – Jeg har ikke ord06:02VerdenOperaen i Paris åpnet etter uker med streik06:00NorgeDette skjer i dag05:39NorgeDette skjedde i natt05:34NorgeGodstog har kjørt seg fast – Nordlandsbanen stengt05:05SportBilbao-spiss hetset i kampen mot Espanyol04:35NorgeTreåring til sykehus etter brann i bolig i Moss04:35VerdenIran avviser ikke videre forhandlinger med USA04:04VerdenMorales ber om et fritt og rettferdig valg03:30NorgeHareide åpner for å bli statsråd også etter neste års valg02:39NorgeMann skadd i snøscooterulykke i Fyresdal02:16VerdenFN: Flere land har brutt Libyas våpenembargo01:50VerdenBrexit-minnemynt lanseres – denne gang med rett dato01:13ReiseVellykket jomfrutur for Boeings nye langdistansefly01:12NorgeRekordmange statsråder har vært innom Solberg-regjeringen

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus