Meny

Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Samle lån

Har du flere fakturaer å forholde deg til hver måned? Det kan lønne seg å samle alle lånene dine under ett større lån for å spare penger. 

refinansieringslån

Å samle lån kalles gjerne refinansiering. Du kan refinansiere ved å utvide boliglånet ditt eller ved å søke forbrukslån tilegnet utbetaling av forbruksgjeld. Dersom du ikke eier bolig, kan de aller fleste banker eller långivere tilby et refinansieringslån til en lavere rente. 

Ler mer om hvordan du kan samle lån til fordel for en bedre rente, bedre lånevilkår og lavere månedskostnader. 

Spar tusenlapper på å samle lån

Når du samler eksisterende gjeld under ett lån, kalles lånet for et refinansieringslån. Hos de fleste banker og långivere kan du få tilbud om en lavere rente gjennom refinansiering, fordi lånet da har et formål og derfor ikke er like usikkert. I tillegg vil banken eller långiveren selv ta seg av utbetalingen av gjelden din. Du sitter så igjen med ett samlet lån, med en bedre rente og flere fordeler. 

Ved å samle lån vil du bli kvitt fordyrende kostnader og gebyrer, fordi du kun har ett lån å forholde deg til. Dette gir en bedre økonomisk oversikt over gjelden din og kan også fungere som en motivasjon til å bli gjeldfri tidligere. 

Refinansieringslån har en fleksibel nedbetalingstid, noe som betyr at du alltid kan tilbakebetale hele summen når du vil før avtalt tid, uten ekstra kostnader. 

Eier du bolig kan du høre med banken om det er mulig å utvide lånet for å betale ut forbruksgjelden din. Husk på at du må øke avdragene til gjelden er betalt ut for at det skal være lønnsomt. 

Les mer: Finansiering

Refinansiering gir mange fordeler 

samle forbrukslån

Å samle lån kan gi en rekke fordeler, og kan også oppleves som en stor befrielse for mange. Selv om du ikke blir gjeldfri på dagen av å refinansiere, kan det likevel være en stor lettelse å få en bedre oversikt samt spare penger. 

Et refinansieringslån gir deg en oversikt over hvor mye som står igjen til enhver tid og når lånet er forventet utbetalt. Det kan være motivasjon nok til å betale ned lånet raskere, fordi da ser du den resterende gjelden svart på hvitt. Du kan i de aller fleste tilfeller spare mye på å refinansiere fordi du får et helt nytt lån uten gamle gebyrer, renters-rente og andre kostnader. 

Har du flere fakturaer å holde oversikt over hver måned er det derimot ikke like lett å se hvor mye som faktisk står igjen, og mange ender derfor opp med å kun betale det månedlige minstebeløpet. Dette vil på sikt føre til unødvendig store totalkostnader, sammenlignet med hva det kunne ha vært. 

Ved å samle lån kan du oppleve fordeler som: 

  • Bedre oversikt over økonomien, fordi du kun har en faktura i måneden
  • Færre gebyrer og kostnader
  • Lavere rente
  • Større motivasjon til å bli gjeldfri
  • Fleksibel nedbetalingsplan  som tillater at du tilbakebetaler lånet når du vil før avtalt tid

Les mer: Refinansiering fra A til Å

Mange velger å samle lån for å finne motivasjonen til å bli gjeldfri og for å få en bedre oversikt over alle kostnader. I tillegg vil et refinansieringslån gi fordeler som bedre lånevilkår. 

Slik finner du det beste lånet

Skal du samle lån og ønsker samtidig å spare penger? Da kan du spare mye på å sammenligne lånetilbud. Lånetilbud blir nemlig satt individuelt, og det er banken eller långiveren selv som bestemmer prisen på lånet. Ønsker du å finne det beste tilbudet for deg, bør du derfor sammenligne flere lånetilbud. 

Diverse sammenligningstjenester, slik som vår samarbeidspartner Axo Finans, har gjort det enkelt for deg. Søker du lån gjennom deres tjeneste behøver du kun å fylle ut én søknad og de tar seg av resten. Deretter vil låneagenten sammenligne lånetilbud fra flere av de beste bankene og långiverne i landet, og til slutt presentere det beste for deg. 

Du kan også samle lån gjennom slike sammenligningstjenster. Da behøver du kun å oppgi at ønsker refinansiering, samt opplysninger knyttet til gjelden du ønsker å bli kvitt. Ønsker du å låne penger i tillegg kan du som oftest få det også.

Få hjelp til å samle lån i dag. Axo Finans finner det beste tilbudet for deg – raskt og enkelt!

Vi sammenligner disse 20 bankene for deg