Meny

Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Lån uten sikkerhet

Noen ganger kan det oppstå uforutsette hendelser som krever litt ekstra av lommeboka. Da kan et lån uten sikkerhet gi deg den økonomiske fleksibiliteten du trenger.

Noen velger å låne penger til uforutsette utgifter, mens andre ønsker å finansiere planer, arrangement og ferier. Fordelen med å låne uten sikkerhet er at lånet kan brukes til akkurat det du vil, uten at du trenger å opplyse grunn til banken eller långiveren.

 

Har du planer om å søke lån? Les videre for å lære mer om forbrukslån.

 

Lån til det du vil

 

Lån uten sikkerhet er et lån du kan få uten å måtte stille med pant i bolig, bil eller andre formuesgjenstander. Slike lån blir ofte omtalt som forbrukslån og lånet kan som oftest innvilges uten at du behøver å opplyse om hvorfor du har behov for å låne penger.

 

Noen ønsker å søke lån uten sikkerhet til grunner som:

 

 

 • Oppussing
 • Uforutsette utgifter (som for eksempel et ødelagt kjøleskap, en bil på verksted eller andre utgifter)
 • Ferie
 • Arrangement (som for eksempel bursdagsfest, bryllup eller konfirmasjon)
 • Refinansiering av gammel gjeld til fordel for lavere totale månedskostnader og lånevilkår

 

Fordelen med å låne uten sikkerhet er at du hos seriøse aktører får en fleksibel og oversiktlig nedbetalingsplan med alle totalkostnader, gunstige lånevilkår og økonomisk fleksibilitet når du trenger det.

lån uten sikkerhet

Hva er egentlig forbrukslån?

Et forbrukslån er som nevnt et lån du får uten å måtte stille med sikkerhet og som kan brukes til det du ønsker.

 

Lån uten sikkerhet har en noe høyere rente enn typiske lån med sikkerhet. Dette kommer av at banken eller långiveren stiller en større risiko når de innvilger slike lån. For å kunne sikre seg mot eventuelle tap, der låntakeren ikke tilbakebetaler til avtalt tid, må de innvilge lånene med litt høyere rente.

 

Hvor høy rente du får avhenger av en individuell kredittvurdering, som banken eller långiveren foretar av deg før lånet innvilges.

 

 

Refinansiering kan gi lavere rente og kostnader

 

Mange velger å søke lån uten sikkerhet for å refinansiere dyre smålån og kredittgjeld. Dette kan gi en lavere rente, senke de totale månedskostnadene og spare deg for tusenlapper dersom du har flere utestående beløp på kredittkort og gammel gjeld.

 

Når du søker om et refinansieringslån, får du tilbud om et nytt lån uten sikkerhet for å dekke alle gamle lån og kredittgjeld. Som oftest er det banken eller långiveren som tar seg av utbetalingen av den gamle gjelden, ut fra de opplysningene du har oppgitt i lånesøknaden.

 

Med en refinansiering kan du oppleve fordeler som:

 

 • En lavere rente
 • Lavere totalkostnader
 • Kun én faktura å forholde deg til
 • Motivasjon til å bli gjeldsfri fordi du får en oversiktlig nedbetalingsplan
 • Økonomisk oversikt

 

Kredittgjeld og smålån er den dyreste gjelden du kan ha, da disse kommer ofte med en svært høy rente og mange gebyrer.

 

Kvitt deg med dyr gjeld og bli gjeldsfri raskere med et nytt lån med bedre vilkår og betingelser.

Forbrukslån

Hva bør du tenke over før du søker lån uten sikkerhet?

 

Et lån uten sikkerhet kan gi økonomisk fleksibilitet i en kortere periode.

 

Men et slikt lån krever de samme forutsetningene som alle andre lån . Før du søker bør du derfor tenke gjennom disse punktene:

 

 • Har jeg fått den beste renten?
 • Vil det lønne seg for meg å låne?
 • Hva blir den effektive renten og de totale kostnadene?
 • Har jeg mulighet til å forplikte meg til lånet akkurat nå?
 • Er långiveren eller banken en seriøs aktør?
 • Har lånet en fleksibel nedbetalingstid?

 

Vær klar over hva du takker ja til når du skal låne, og sett deg inn i alle av lånets vilkår og betingelser. Kan det kanskje lønne seg å låne et annet sted?

 

Sammenlign lånetilbud før du takker ja til et

 

Undersøk lånemarkedet før du takker ja til det første og beste tilbudet du får. Det kan nemlig lønne seg å sammenligne lånetilbud for å finne det lånet uten sikkerhet som er best for deg.

 

Du kan sammenligne lånetilbud på egenhånd ved å forespør ulike banker og långivere eller du kan sammenligne lån gjennom en låneagent, slik som vår samarbeidspartner Axo Finans.

 

Velger du en sammenligningstjeneste slik som den Axo Finans tilbyr, behøver du å fylle ut kun én elektronisk søknad. Sørg for at alle opplysningene du oppgir er korrekte, slik at låneagenten kan forhandle lånetilbud på vegne av denne informasjonen. Deretter vil Axo Finans sende søknaden videre til alle sine samarbeidspartnere, som er noen av de beste bankene og långiverne i landet.

 

Ved å benytte deg av en sammenligningstjeneste kan du få tilbud om det beste lånet uten sikkerhet for deg.

 

Axo Finans jobber for å hjelpe kundene med å få det beste lånetilbudet. Tjenesten er helt uforpliktende og kostnadsfri, og du får 30 dagers betenkningstid dersom du har behov for det. Når Axo Finans har mottatt svar fra sine samarbeidspartnere, vil en rådgiver se på hvilket tilbud som egner seg best for deg og presentere dette tilbudet for deg. Hva som er det beste lånet for deg baseres på de opplysningene du har oppgitt.

Vi sammenligner disse 20 bankene for deg