Meny

Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Lån penger

Lån penger for å samle gammel gjeld under et nytt lån, eller for å finansiere oppussing, planer eller uforutsette utgifter.

Forbrukslån gir ofte en økonomisk frihet i en kort periode, og dermed muligheten til å finansiere det du vil. Det kan være en god løsning for deg som har behov for å finansiere noe raskt og ikke har tid til å spare, eller for deg som ønsker å bli gjeldfri raskere ved å samle eksisterende kredittgjeld under et nytt lån.

Lån med lav rente og gode vilkår

Lån penger hos en bank eller långiver som kan tilby en lav rente og gode lånevilkår. Dette sparer deg for penger samt gir deg økonomisk frihet i en kortere periode. 

 

Det finnes mange ulike grunner til at noen velger å låne penger, og de vanligste grunnene er blant annet: 

 

 • Lån til oppussing
 • Lån til uforutsette utgifter
 • Lån til ferie og weekendturer
 • Arrangement, som for eksempel bursdagsfest, bryllup eller konfirmasjon
 • Refinansiering av gammel gjeld til fordel for lavere månedskostnader, bedre lånevilkår og en fleksibel nedbetalingsplan 

 

Les mer: Refinansiering – ikke betal mer enn du må

 

Lån penger hos en seriøs aktør som er godkjent hos Finanstilsynet. Slik sørger du for at du ikke låner hos en långiver som ikke følger dagens retningslinjer.

Dette bør du tenke på før du søker lån

Har du planer om å låne penger?

 

Før du låner bør du sette opp et budsjett og se hvor mye økonomien din tåler. Her bør du vurdere om økonomien din faktisk tåler de ekstra utgiftene i måneden. Selv om lånet gir deg god fleksibilitet når du trenger pengene, er det viktig å huske på at lånet også skal tilbakebetales. 

 

Du kan gjerne sjekke en lånekalkulator for å beregne ut hva lånet omtrent vil koste deg i måneden. De aller fleste banker og långivere har en slik på nettsidene sine. Det kan imidlertid være lurt å tenke på at lånekalkulatoren regner ut fra en gjennomsnittsrente, og at du derfor kan få et lånetilbud som avviker fra denne. 

 

Noen ganger kan det også lønne seg å spare i en liten periode før du låner. Sett deg et mål på noen måneder med intensiv sparing, og søk deretter et lån for det resterende beløpet. Slik unngår du at du låner for mye, og du kan til og med sitte igjen med et lite overskudd. 

forbrukslån og rente

Har du fått et lånetilbud?

Har du fått et lånetilbud er det viktig at du vurderer om tibudet du har fått er godt nok.

Et lån skal gi deg god fleksibilitet, og bør derfor la deg betale mer i de periodene du har mulighet til det. Slike forutsetninger er viktig for å få motivasjon til å betale ned lånet, spesielt for deg som har søkt om refinansiering. Et lån med gode vilkår og betingelser er et lån uten unødvendige kostnader. 

Et godt lånetilbud bør for eksempel inneholde:

 • En lav nominell 
 • En lav effektiv rente
 • En fleksibel nedbetalingsplan
 • Få eller ingen gebyrer
 • Lave totalkostnader
 • En uforpliktende og kostnadsfri søkeprosess 

Når du får et lånetilbud, må du gå grundig gjennom informasjonen knyttet til tilbudet. Ikke lån penger dersom du sitter igjen med spørsmål om for eksempel totalkostnader eller termingebyrer. 

Les mer: Billig forbrukslån

Axo Finans

Ikke lån penger uten å sammenligne tilbud

Har du fått et lånetilbud du er usikker på? Det kan lønne seg å sammenligne lånetilbud før du inngår en låneavtale. 

Sammenlign lånetilbud fra flere banker og långivere før du takker ja til et lånetilbud. Slik finner du det lånet som passer deg og dine behov best. Dette kan du gjøre på egenhånd ved å sende en forespørsel til flere banker/långivere, eller ved å søke lån gjennom en låneagent, som vår samarbeidspartner Axo Finans

Axo Finans tilbyr en helt kostnadsfri og uforpliktende sammenligningstjeneste hvor man kan sammenligne lånetilbud fra noen av de beste bankene og långiverne i landet. Du får dessuten betenkningstid på 30 dager dersom du er i tvil om du ønsker å låne penger. 

Benytter du deg av en sammenligningstjeneste når du skal finne det riktige lånetilbudet for deg, kan du også oppleve å få en lavere rente enn når du søker lån på egenhånd. Dette er fordi bankene og långiverne konkurrerer om å få akkurat deg som kunde. 

Lån penger via Axo Finans – raskt og enkelt!

Axo Finans

Vi sammenligner disse 20 bankene for deg