Meny

Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Axo form

Nominell rente fra 6,39% til 21,95%. Effektiv rente fra 6,81% til 24,4%. Eff. rente 15,9%, 100.000 o/5 år, kostnad: 40.256, Totalt: 140.256.

Lån på dagen

Et lån på dagen gir deg raskt økonomisk spillerom når du trenger det. Har du behov for å få utbetalt lånet raskt, men ønsker allikevel å få et godt tilbud, bør du benytte deg av en låneagent.

Søk om lån – svar på dagen

I samarbeid med låneagenten Axo Finans kan du søke om lån, og få svar på dagen. Du får svar i løpet av noen få timer innenfor normal åpningstid. For at søknadsprosessen skal gå så raskt som mulig, er det en fordel å bruke elektronisk ID som BankID for legitimering og signering. De fleste långivere tillater at man sender lånedokumenter i posten også, men da kan du ikke regne med å få lån på dagen.

 

Det er vanlig å søke lån via et elektronisk søknadsskjema hos den aktuelle utlåneren eller låneagenten. I søknadsskjemaet fyller man som regel ut følgende:

 

  • Hvor mye man ønsker å låne
  • Hvor lang nedbetalingstid man vil ha
  • Kontaktinformasjon
  • Opplysninger om personlige og økonomiske forhold

 

Les mer om å søke lån her

Hva er et lån uten sikkerhet?

Et lån uten sikkerhet innebærer at banken eller långiveren ikke stiller noen krav om å ha panterettigheter i låntakerens bolig eller annen eiendom, i bytte mot å få pengene. Dette åpner for at selve låneprosessen går svært raskt. Du får svar på søknaden om lån på dagen, og dersom du takker ja blir pengene utbetalt innen kort tid.

 

Et forbrukslån er et eksempel på et lån uten sikkerhet.

 

Et lån på dagen er praktisk når man trenger penger på kort varsel. Dette kan for eksempel være tilfellet når man står midt i et renoveringsprosjekt og plutselig trenger mer penger enn man hadde regnet med. Renovering og oppussing er prosjekter hvor det ofte er vanskelig å beregne budsjett på forhånd, og hvor det kan være greit å ha en ekstra økonomisk buffer.

forbrukslånrente

Hva er en låneagent?

En låneagent gjør selve søknadsprosessen smidig og effektiv. Låneagenter som Axo Finans leverer sammenligningstjenester, og formidler lån på vegne av banker og långivere. Det er altså ikke låneagenten som er långiveren. Låneagenten fungerer som en kundeportal, som går igjennom utlånernes avtaler og vilkår med mål om å finne det beste tilbudet.

 

Alle aktuelle utlånere vet at de konkurrerer om å få den samme kunden samtidig – dette fører til at utstedelse av tilbud går veldig raskt, og ikke minst presser det prisen på markedet ned.

 

I de aller fleste tilfeller vil det lønne seg både økonomisk og tidsmessig å gå via en låneagent – med mindre forbrukeren selv er en profesjonell bankaktør, som kjenner alle finansielle termer og har oversikt over markedet. I samarbeid med Axo Finans får du profesjonell hjelp og svar på søknad om lån på dagen.

 

Les mer: Hva er et forbrukslån? 

Finansielle termer

Det er ikke alltid så enkelt for privatpersoner å forstå finansielle termer og uttrykk, men det er enkelte begreper som det kan være greit å ha kjennskap til før man låner penger. Det viktigste er å forstå hva som ligger i ordet rente. Rente innebærer kostnaden for å leie penger av en aktør, og oppgis vanligvis i prosent per år av det utestående beløpet.

 

Når du låner penger av en bank, løper renten så lenge deler av beløpet er utestående. I motsatt fall: Når du setter inn penger i en bank, er det banken som betaler deg renter.

 

Nominell rente

Nominell rente innebærer lånets grunnkostnad og bestemmes blant annet av markedsprisen og inflasjon. Renten omfatter ingen andre kostnader på lånet som etableringsgebyr, termingebyr og lignende.

 

Effektiv rente

Effektiv rente er den nominelle renten, i tillegg til alle gebyrer og kostnader som er forbundet med lånet. Dette er altså den totale prisen du betaler på lånet, og vil alltid være høyere enn den nominelle renten. Den enkleste måten å undersøke hva et lån faktisk kommer til å koste deg, er ved å se på den effektive renten.

 

Vilkår og betingelser

Det er flere forhold enn rentesatsen som du må forholde deg til mens lånet løper. Hvor lang nedbetalingstid du har fått innvilget har mye å si på lånets totalkostnad, og noen låneavtaler kan ha rom for større fleksibilitet enn andre avtaler. Derfor er det så viktig å sammenligne flere banker når man er ute etter å låne penger.

Axo Finans

Når du trenger lån på dagen

Det er mange årsaker til at mennesker trenger et lån på dagen. Noen trenger å låne penger raskt fordi de er fått en uforutsett regning i posten, andre trenger finansiell fleksibilitet i forbindelse med blant annet oppussing og renovering.

 

Når man skal pusse opp eller renovere, er det alltid lurt å ha en økonomisk buffer i tilfelle det oppstår uforutsette kostnader. Slike prosjekter blir som regel alltid mer omfattende enn man hadde planlagt på forhånd, og dersom kostnadene overstiger budsjettet kan man enten velge å betale dem eller sette prosjektet på pause.

 

Har du ikke en tilstrekkelig økonomisk buffer kan et usikret lån være løsningen når behovet plutselig oppstår.

Ikke lån over evne

Samtidig er det viktig å ikke la seg friste til å låne over evne. Lånet skal tross alt betales tilbake, og før du takker ja til en låneavtale bør du forsikre deg om at du har kontroll på terminene. Usikrede lån går raskt å få, og det er fort gjort å ende opp med å betale mer enn man egentlig må.

 

Det er mulig å få et godt tilbud, og samtidig få lån på dagen. Dette hjelper låneagenter som Axo Finans med. Det er kostnadsfritt å benytte seg av tjenestene til en låneagent, og tilbudet er uforpliktende. Det er derfor ingenting å tape.

lån uten sikkerhet

Vi sammenligner disse 19 bankene for deg