Meny

Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Lån med lav rente

Vi viser deg hvordan du kan finne lån med lav rente.

Ved å sammenligne lån kan du finne rimelige lånetilbud fra flere banker og långivere, og finne det lånet som passer best for deg. Se etter lån som tilbyr en fleksibel nedbetalingsplan og gode lånevilkår slik at du får en frihet til å betale ut lånet når du vil, samt ikke ender opp med å betale for mye. 

 

Sammen med vår samarbeidspartner Axo Finans skal vi i denne artikkelen se nærmere på hva lån med lav rente betyr for deg og hva du bør tenke på. 

Dette betyr lav rente egentlig

Alle lånetilbud vurderes individuelt. Det vil si at det blir foretatt en individuell vurdering av deg som lånekunde før du får et lånetilbud. 

 

I denne vurderingen vil banken eller långiveren blant annet vurdere om det innebærer en risiko for deg og banken å innvilge et lån til deg. De kan for eksempel se på:

 

 • Total årsinntekt
 • Total gjeld
 • Alder
 • Sivilstatus
 • Formue
 • Betalingsanmerkninger og betalingshistorikk

 

Dersom du har fått tilbud om lån med lav rente, betyr dette at det innebærer en lav risiko å innvilge et lån til deg. Dersom risikoen er høyere vil du få tilbud om en høyere rente. Dette er fordi banken behøver å sikre seg mot eventuelle tap, og dette gjelder spesielt for lån uten sikkerhet hvor banken ikke har mulighet til å sette pant i noe du eier. 

Nominell og effektiv rente

I lånetilbudet vil du se to renter som kalles effektiv og nominell rente. Den nominelle renten er den renten vi snakket om i avsnittet over. Denne renten blir satt etter en vurdering av kundens betalingsevne. Her foretar banken en vurdering på hvor risikabelt det er å låne penger til kunden som har søkt. Dette kalles for en kredittvurdering. 

 

Det vil også bli foretatt en vurdering av tidligere betalingshistorikk og om det finnes eventuelle betalingsanmerkninger. Dette er grunnen til at du kan oppleve å få en høyere eller lavere rente enn andre som har søkt om det samme lånet. 

 

Den effektive renten er grunnrenten og alle gebyrer og kostnader, og omtales derfor ofte som den endelige renten. 

 

Du bør derfor alltid se etter den effektive renten for å vite hva totalkostnadene av lånet kommer til å bli når du skal finne lån med lav rente. Du kan med andre ord få tilbud om en lav nominell rente på et lån, men likevel spare penger totalt sett ved å velge et annet lånetilbud med lavere effektiv rente.

Lån med lav rente kan hjelpe deg i hverdagen

Axo Finans

Et lån med lav rente og gode lånevilkår kan hjelpe deg i hverdagen. Lånet kan gi deg økonomisk frihet i en kort periode og hjelpe deg med å gjennomføre etterlengtede planer. 

De vanligste grunnene til å søke lån er blant annet: 

 • Renovering av boligen for å øke bokomforten og/eller boligverdien
 • Uforutsette utgifter, som for eksempel en ødelagt vaskemaskin eller en bil på verksted 
 • Ferie og weekendturer
 • Arrangement, som for eksempel bursdagsfest, bryllup eller konfirmasjon
 • Refinansiering av forbruksgjeld til fordel for lavere månedskostnader, lånevilkår og en bedre nedbetalingsplan 

Les mer: Refinansiering av forbrukslån

Styr unna useriøse aktører

Det er viktig å passe på at du søker hos en seriøs bank eller långiver når du ser etter gode lånetilbud. Slik sikrer du deg gode vilkår og betingelser. Useriøse aktører har dessverre vist seg gang på gang på lånemarkedet, og dette har blant annet resultert i strengere krav til utlånspraksisen

En useriøs aktør følger blant annet ikke offentlige retningslinjer og tar ikke hensyn til kundens personlige økonomi når de gir kunden et lånetilbud. 

Dette kan føre til at personer som allerede har en høy gjeldsgrad tar på seg nok et lån, uten å være klar over at betjeningsevnen ikke er tilstede. Useriøse aktører kan gjerne tjene penger på ubetalte lån med høye renter som fortsetter å løpe, slik at lånet blir dyrere for kunden. Mange unngår også å gi grundig informasjon om betingelser og vilkår i lånetilbudet. 

lav rente lån

Sammenlign lånetilbud fra flere samtidig

Ser du etter et lån med lav rente bør du sammenligne lånetilbud for å finne det lånet som passer deg og dine behov best. 

Du kan sammenligne lån selv ved å forhøre deg med ulike banker og långivere, eller du kan sammenligne lån gjennom en låneagent – slik som vår samarbeidspartner Axo Finans.

Axo Finans finner det beste tilbudet for deg

Axo Finans jobber for å hjelpe kundene med å få det beste lånetilbudet fra alle sine samarbeidspartnere. Det vil si at du kun behøver å fylle ut en elektronisk søknad mens Axo Finans fikser resten. Når alle banker har behandlet søknaden, vil en rådgiver se på hvilket tilbud som egner seg best for deg og presentere dette for deg. 

Hva som er det beste lånet for deg baseres på de opplysningene du har oppgitt. Tjenesten er selvfølgelig helt uforpliktende og kostnadsfri, og du får også 30 dagers betenkningstid dersom du har behov for det. 

Ved å benytte deg av en sammenligningstjeneste kan du få tilbud om det beste lånetilbudet for deg, og få tilbud om den laveste renten. 

Vi sammenligner disse 20 bankene for deg