Meny

Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Axo form

Nominell rente fra 6,39% til 21,95%. Effektiv rente fra 6,81% til 24,4%. Eff. rente 15,9%, 100.000 o/5 år, kostnad: 40.256, Totalt: 140.256.

Lån med betalingsanmerkning

Å få lån med betalingsanmerkning er noe de fleste banker ikke tillater. Grunnen er at en anmerkning er et bevis på svikt i en betalingsavtale.

Bankene og långiverne er avhengige av betalingsdyktige kunder, i tillegg til at de må følge retningslinjene for ansvarlig utlånspraksis. Les videre for å lære mer om betalingsanmerkninger. 

Hva er egentlig en betalingsanmerkning?

En betalingsanmerkning er noe en kunde får når han eller hun får en ubetalt fordring mot seg. Dette er et utestående beløp som har gått over flere advarsler og som det for eksempel har vært opprettet en inkassosak mot. 

 

Før det blir registrert en anmerkning, har den det gjelder rett på å få vite at saken har gått til inkasso. 

 

Når det utestående beløpet, også kalt kravet, blir betalt, skal anmerkningen slettes umiddelbart. Hos de aller fleste blir anmerkningen slettet etter 1-3 dager. Dersom kravet forblir utestående, vil anmerkningen bli slettet uten videre etter fire år, men dette forutsetter at den som krever inn penger ikke gjenopptar saken etter at fire år har gått. 

 

Både bedrifter og privatpersoner kan få lån med betalingsanmerkning. 

 

Du kan også få anmerkning ved:

 

  • Lønns/trygdetrekk
  • Tvungen gjeldsordning
  • Rettslig gjeldsordning
  • Utleggspant i verdipapirer, konto eller eiendom
  • Personlig konkurs

 

Er du usikker på om du har noen betalingsanmerkninger, kan du sjekke dette hos ulike kredittselskap som Experian.no eller Bisnode.no. Disse selskapene har fått tillatelse fra Datatilsynet til å drive kredittopplysninger.

 

Hvilke konsekvenser kan en anmerkning gi?

Lån med betalingsanmerkning kan gi negative konsekvenser for tjenester som krever kredittsjekk, som lån, kredittkort og andre økonomiske tjenester. Det kan også gi konsekvenser for:

 

  • TV-abonnement
  • Mobilabbonnement
  • Handlekonto
  • Avbetalingstjenester
  • Jobb som krever økonomiansvar eller sikkerhetsklarering 

 

Dersom du har fått en advarsel bør du ordne opp i saken så fort som mulig. Har du ikke råd til å betale hele beløpet, er det mange som tillater å dele opp summen slik at du kan betale det fulle beløpet i flere omganger. Det viktigste er at du holder en åpen dialog med de partene det gjelder for å unngå at saken går for langt.

Axo Finans

Få oversikt over økonomien

Det skal litt til for at du får en betalingsanmerkning, men føler du likevel at du har mistet kontroll over økonomien, kan det være lurt å finne ut av hvorfor slik at det ikke går for langt. Dette kan du enkelt gjøre ved å samle gjelden din

Å refinansiere betyr å ta opp et nytt lån for å dekke eksisterende gjeld. Dette gir deg en bedre økonomisk oversikt, lavere totalkostnader og kun én faktura i måneden å forholde deg til. 

For mange kan det å refinansiere være en stor befrielse ettersom de får en større følelse av kontroll over gjelden sin. Samler du alle lånene dine under ett lån, vil du også få en nedbetalingsplan hvor du lettere kan sette deg både mål og prioriteringer for når du skal være gjeldfri. 

Unngå betalingsanmerkninger ved å samle gjelden din under ett lån. 

Les mer: Hva kan jeg låne?

Slik kan du enkelt samle lån

Har du lån med betalingsanmerkning, eller en uoversiktlig økonomi? Da kan det være lurt å sammenligne refinansieringslån fra flere banker og långivere. 

Vår samarbeidspartner Axo Finans er en låneagent som jobber for å skaffe kundene de beste lånetilbudene. De sammenligner tilbud fra noen av de beste bankene og långiverne i landet, og tilbyr en enkel og stressfri online tjeneste. Alt kunden behøver å gjøre er å fylle ut en elektronisk søknad med alle nødvendige opplysninger. 

Fordelen med å søke gjennom en finansagent er at du får et lån med lav rente, raskt og effektivt.

Har du lån med betalingsanmerkning? Søk om refinansiering i dag! 

Vi sammenligner disse 19 bankene for deg