Meny

Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Axo form

Nominell rente fra 6,39% til 21,95%. Effektiv rente fra 6,81% til 24,4%. Eff. rente 15,9%, 100.000 o/5 år, kostnad: 40.256, Totalt: 140.256.

Hvor mye kan du låne?

Du har lov til å låne opptil 500.000 kroner i forbrukslån, dersom din økonomiske situasjon tillater det.

Hvor mye du kan låne avhenger nemlig av en individuell vurdering, som banken foretar av deg og din økonomiske situasjon. Vurderingen baseres på bankens egne betingelser, samt retningslinjer gitt av Finanstilsynet. Dette er for å sikre at låntaker ikke låner utover sin betjeningsevne.

 

I samarbeid med Axo Finans, ser vi i denne artikkelen nærmere på hvordan bankene og långiverne vurderer din låneevne.


Test din låneevne

De fleste banker og långivere tilbyr en lånekalkulator hvor du kan beregne din låneevne. I en lånekalkulator må du blant annet fylle ut ønsket lånesum, totale årsinntekter og total gjeld. Hos mange banker kan også alder og sivilstatus være avgjørende for hvor høyt lån du får innvilget.

 

Bruk en lånekalkulator for å få en pekepinn på hvor mye du kan låne.

 

Sett deretter opp et budsjett for å få en oversikt over alle dine månedlige utgifter, og vurdér om du har råd til å påta deg et nytt lån. Dersom du ikke har råd til å ta på deg ønsket lånesum oppå normale husholdningsutgifter, bør du revurdere lånesummen eller omprioritere månedlige utgifter.

 

Les mer: Forbrukslånkalkulator


Hvordan vurderer banken hvor mye du kan låne?

Banken vurderer din låneevne ved å ta utgangspunkt i din personlige økonomi og de opplysninger du har oppgitt i lånesøknaden. Dette kalles gjerne en kredittvurdering. Selve vurderingen kan banken ta på seg selv, eller videreformidle til et kredittvurderingsselskap.

Når banken skal vurdere hvor mye du kan låne, ser de blant annet på:

  • Normale husholdningsutgifter (ofte basert på sivilstatus og eventuelt antall barn)
  • Gjeld
  • Totale årsinntekter
  • Betalingshistorikk
  • Lønn
  • Formue

Banken ser spesielt på din eksisterende, og hvorvidt din totale gjeld overstiger fem ganger brutto årsinntekt eller ikke. I forbindelse med dette, kan banken også se på en såkalt stresstest, eller konsekvensberegning, for å teste om økonomien din tåler et betydelig rentehopp. Dette gjelder særlig for boliglån.


Hva bør du tenke på før du låner?

Før du låner bør du sørge for at du har god kontroll på alle dine utgifter. Du bør vite hvilken betydning et nytt lån har for din økonomiske situasjon, og at du kommer til å ha ekstra utgifter i alt fra 1 til 5 år (gjelder nye forbrukslån).

Før du låner, bør du blant annet tenke over:

  • Månedlig budsjett
  • Hva som skjer med økonomien din ved et eventuelt rentehopp
  • Hvorfor du behøver lånet
  • Om du kan spare hele eller deler av lånebeløpet

Du bør også sørge for at du finner det beste lånetilbudet for deg og din økonomiske situasjon, samt at du låner fra en seriøs aktør.

Les mer: Hva kan jeg låne?


Sammenlign lånetilbud

Axo Finans

Det beste lånetilbudet finner du ved å sammenligne lån fra flere banker og långivere samtidig. Dette gir deg oversikt over lånemarkedet, samt en pekepinn på hvilken rente du kan forvente deg.

 

Er du usikker på hvordan du skal sammenligne lån, kan vår samarbeidspartner Axo Finans kan hjelpe deg med dette.

 

Du kan spare mye penger på å finne det beste lånetilbudet for deg. Ved å søke lån via en låneformidlingstjeneste, slik som Axo Finans tilbyr, blir søknaden din videreformidlet til flere banker og långivere samtidig.

 

Fyll ut én elektronisk søknad med alle nødvendige opplysninger, og la en låneagent ta seg av resten.


Samarbeider med noen av de beste bankene og långiverne

Axo Finans samarbeider med noen av de beste bankene og långiverne i Skandinavia, og ønsker å bistå deg som lånekunde med å finne det beste lånet for deg. Som låneagent ser vi på hvilket tilbud som egner seg best for deg, og presentere dette for deg.

 

Tjenesten til Axo Finans er en helt trygg, uforpliktende og kostnadsfri.

 

Gjennom deres tjeneste kan du søke om å låne opptil 500.000 uten sikkerhet hos flere banker, med kun én lånesøknad. Det er dessverre ikke mulig å si noe om hvor mye du kan låne før alle bankene og långiverne har vurdert søknaden din.

Vi sammenligner disse 19 bankene for deg